• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.03.2021

14:21

Dačić: Neće mi Evropski parlament određivati koga ću pozvati na dijalog

Politika

Dačić: Neće mi Evropski parlament određivati koga ću pozvati na dijalog

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da mu poslanici Evropskog parlamenta neće određivati koga će pozvati da učestvuje u međustanačkom dijalogu o predstojećim izborima

Dačić je u Jutarnjem programu TV Pink rekao da očekuje da će evroparlamentarci pokušati “nešto da nametnu”, u vidu zahteva koji su sastavljeni sa opozicijom, a da vladajuće stranke to treba da prihvate.

"Od toga nema ništa - da odmah kažem, da ne gubimo vreme... Poslanici Evropskog parlamenta koji posreduju u međustranačkom dijalogu sigurno neće da mi određuju koga ću zvati na razgovor”, istakao je, međutim, Dačić.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, on je opoziciju u Srbiji uporedio sa “razmaženim detetom”.

“Imate jedno razmaženo dete koje je naviklo da sve dobija i kad nešto ne dobije, ono odmah zove mamu i tatu, a to su evropski parlamentarci”, rekao je predsednik Skupštine i lider Socijalističke partije Srbije (SPS).

On je podsetio i da će Evropski parlament krajem marta doneti rezoluciju koja je “van svih mogućih okvira”, a kojom bi da se mešaju u procese koji se vode poput “Jovanjice”.

Dodao je da će i Skupština Srbije analizirati i doneti svoj zaključak o izveštaju o napretku zemlje ka Evropskoj uniji izvestioca Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika.

“Donećemo i mi neku rezoluciju. Možemo valjda i mi da donesemo neku rezoluciju o njima”, naveo je Dačić.

Komentarišući odnose Beograda i Prištine, ocenio je da će specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak "nesumnjivo imati najviše problema s Prištinom".

Povodom istrage protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, Dačić je ocenio da Belivuk možda i nije bio šef te grupe, nego je i on imao svog šefa.

“Ovde svi podaci govore da postoji moguća politička pozadina”, naveo je Dačić, dodajući da je reč o preuzimanju vlasti što bi usledilo posle eliminisanja Aleksandra Vučića.

Prema njegovim rečima, "inostrani faktor" bi to iskoristio za svoje interese.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija