• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

08.03.2021

17:35

NE KRIJE AMBICIJE! SUDIJA SE PONUDIO DRAGANU ĐILASU! I Majić bi za predsednika!

Politika

NE KRIJE AMBICIJE! SUDIJA SE PONUDIO DRAGANU ĐILASU! I Majić bi za predsednika!

Podeli vest

Sudija Miodrag Majić priznao da razmišlja o kandidaturi na predsedničkim izborima 2022. godine, on priželjkuje da bude kandidat cele opozicije

Sudija Miodrag Majić javno se ponudio tajkunu Draganu Đilasu da bude predsednički kandidat na izborima 2022. godine!


Majić je u intervju za portal 'Nova' priznao da razmišlja o kandidaturi i da će se na to odlučiti 'kad iscrpi sve druge mogućnosti'.
 

Slabe su mu šanse

Majić želi da se oproba u politici, što dosta govori o samopouzdanju, ali ne i o objektivnim mogućnostima
Jelena Vukoičić, politikolog


Svako ima pravo
Upitan da li bi ušao u politiku i šta bi trebalo da se dogodi da bi to uradio Majić je diplomatski izbegao direktan odgovor, ali je otkrio da o tome ozbiljno razmišlja.
- Više puta sam rekao da nameravam da se i dalje bavi sudijskim poslom i da ću se truditi da u oblasti koju najbolje poznajem doprinesem uređivanju stanja. Nažalost, u ovdašnjoj politici stručnost i uverenja odavno su ustupila mesto veštini manipulacije, opsenarenju i marketinškom snalaženju. Da bih ušao u politiku, morao bih prethodno da se uverim da su sve ostale mogućnosti za popravku stanja u društvu u kojem sam stvorio porodicu i u kojem zajedno sa njom nameravam da živim potrošene. To bi, dakle, u mom slučaju bila krajnja mera - rekao je Majić, dodajući da je Srbiji potreban predsednik 'koji će poštovati svoja ustavna ovlašćenja i koji će razumeti svoju primarnu funkciju da izražava državno jedinstvo zemlje'.

Moj ugao

OGNJEN KARANOVIĆ
CZDS

Kada navedeni portal kaže da su ugledne ličnosti kandidovale sudiju Majića, jasno je da on nije kandidat naroda, već otuđenih, pa i lažnih elita. To je ključ neuspeha opozicije na predstojećim izborima. To je budućnost Majića i opozicije na narednim izborima.


Komentarišući ove navode, politikolog Jelena Vukoičić kaže da je Srbija demokratska država u kojoj svaki građanin ima pravo da učestvuje u političkom životu.
- Samim tim, ako ispunjava uslove, svako može i da se kandiduje za predsednika države. Sudija Majić je do sada bio poznat javnosti jedino po nekim problematičnim i kontroverznim presudama i izjavama. On sada očigledno želi i da se oproba u politici, što dosta govori o njegovom samopouzdanju, ali ne i o njegovim objektivnim mogućnostima. Srbija je od nastanka višestranačja imala znatan broj predsedničkih kandidata koji su precenjivali svoje realne sposobnosti i ulazili u političku trku bez ikakvih šansi za respektabilan rezultat. Nema potrebe isticati da nijedan od njih nije opstao u politici mnogo duže od kampanje za izbore za koje se kandidovao, što će verovatno i ovde biti slučaj - ističe Vukoičićeva.

Foto: printscreen

Sudija Miodrag Majić


Skoro nemoguće
Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je ovaj 'predlog', koliko vidi, potpuno nezvaničan.
- On proističe iz neke ankete jednog od brojnih sajtova opozicione orijentacije. Niko od lidera stranaka nije stao iza Majića. Dakle, ova 'kandidatura' je samo vest za taj jedan portal. To nije politički bitna vest jer niko od iole značajnijih stranaka nije stao iza njega, a iskreno sumnjam da će opozicija ići iza Majića. Ne verujem uopšte u zajedničkog opozicionog kandidata na sledećim izborima. Kako je gotovo nezamisliv zajednički kandidat, pobeda opozicije je još teže zamisliva - naglašava Stanković.
 

Koga su još "kandidovali" za predsednika

* Marinika Tepić, potpredsednica SSP
* Vesna Rakić Vodinelić, pravnica
* Vladimir Kostić, predsednik SANU
* Vladika Grigorije

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
srdjan

pre 3 godine

To se zove bekstvo u javnost....sigurno ga cesljaju......bas sad se setio da ide u politiku......

Ljubiša

pre 3 godine

Marinka bi možda i mogla da bude predsednik, ali u kokošinjcu u Moroviću.

Bozidar

pre 3 godine

Verovatno zeli da stekne imunitet, kako bi bio zasticen. Pitanje je, dali ce on igrati kako Djilas bude svirao? A tu se pita i Bosko Obradovic.

Obi Van

pre 3 godine

"Sudija" koji nije ni za pistaljku da sudi beton-ligu...

Borac R SRPSKE

pre 3 godine

Tepicka sve vise lici na Tijanu Ajfon.

JEDINO OKO ČEGA SU TAKOZVANI LIDERI OPOZICIJE SAGLASNI JE - MRZIMO VUČIĆA! Đorđević: GRAĐANI SRBIJE ZNAJU KAKO IH JE ĐILAS PLJAČKAO!
Politika

JEDINO OKO ČEGA SU TAKOZVANI LIDERI OPOZICIJE SAGLASNI JE - MRZIMO VUČIĆA! Đorđević: GRAĐANI SRBIJE ZNAJU KAKO IH JE ĐILAS PLJAČKAO!

Posvađani, podeljeni, neodgovorni i sujetni do beskonačnosti, tzv. "lideri" nečega što sebe naziva nekakvom opozicijom, posle subotnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i konferencije za štampu – na kojoj je javnost Srbije mogla da vidi svu monstruoznost zločina počinjenih od strane kriminalne grupe kojoj se država odlučno i beskompromisno suprotstavila – uspeli su, ipak, da se ponovo u nečemu ujedine, iako je to, zapravo, i jedino oko čega su saglasni i što im predstavlja celokupan politički i svaki drugi program: Mrzimo Vučića, saopštio je Zoran Đorđević, član Predsedništva Srpske napredne stranke

08.03.2021

13:45

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija