• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.03.2021

14:45

NEBOJŠA BAKAREC: Bezbednost u gradu Beogradu!

Politika

NEBOJŠA BAKAREC: Bezbednost u gradu Beogradu!

Podeli vest

Pre 11 godina bio sam na sednici Skupštine grada, kada smo raspravljali o ovoj istoj tački, posle sukoba 12.000 ljudi na ulicama Beograda, u oktobru 2010. Bili smo na ivici građanskog rata zahvaljujući postupcima bahatog i nesposobnog režima Tadića i Đilasa, koji su u društvu stvorili tako nepodnošljivu atmosferu, koji su bili nedostojni i nedorasli funkcijama, i izazovima

- Srećom, dve godine kasnije na vlast je došla SNS, i napetosti u društvu su, do danas smanjene na najmanju moguću meru. Danas je nemoguće da se ponove događaji iz 2010. Nažalost, postoji mala ali uticajna grupa đilasovskih ekstremista, koji imaju podršku tajkunskih medija, ali i podršku mafijaškog klana Belivuk, koji zauzvrat uživa njihovu podršku. Ta grupa ekstremista predstavlja političko krilo mafije. To i ne čudi, s obzirom da je njihov šef, oligarh, opljačkao državu i grad, za 619 miliona evra, za 10 god, na 3 državne funkcije. 


Ovi što neće da rade, i ne dolaze na sednice već 7 godina, oni pokazuju da im nije stalo do bezbednosti građana, pokazuju da im je stalo samo do bezbednosti mafijaškog klana Belivuk, stalo im je da dokažu nevinost svog oružanog mafijaškog krila. Kakav kredibilitet imaju Điki i Maki, Điki Švajcarac i Marinika Maki Mauricijus, kada 4 njihova saradnika i prijatelja, kriminalca sede u zatvoru - Milan Dabović, Milutin Bakić, Novak Filipović i Vlada Japanac.


Ovi neradnici i ekstremisti već 3 godine prizivaju nasilnu promenu vlasti, na ulici, u krvi, sudove revolucije, vešanja, silovanja. U tom periodu organizovali su nejaki pokušaj obaranja vlasti, napadom na RTS, predsedništvo i Skupštinu grada 2019. Potom su 2020. u julu opet pokušali državni udar, fašističkim napadom na Skupštinu Srbije, kada su povredili 140 policajaca, upali u Skupštinu u pokušaju da je zauzmu i zapale i naneli veliku materijalnu štetu. Ti ekstremisti i njihovi mediji 3 godine satanizuju i dehumanizuju predsednika republike i članove njegove porodice i prete im smrću. Oružano krilo tih ekstremista, mafijaški klan, je više puta pripremao atentat na predsednika republike – setimo se oružja u Jajincima, svedočenja Čabe Dera, snajperskih pušaka, nezakonitog prisluškivanja predsednika i članova njegove porodice i svega što izlazi na površinu posle hapšenja mafijaškog klana Belivuk.

Foto: Predrag Milosavljević/pixabay

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja


Ovi ekstremisti i njihovi mediji mogu da nas demonizuju, dehumanizuju, mogu pretiti, lagati, podmetati, zastrašivati, mrzeti. Ništa ne vredi. Neće nas zastrašiti.
Građani Beograda i Srbije, neće nasilje, neće ekstremizam, neće tajkune, neće mafiju, kriminal i korupciju. Oni žele da im vlast isporučuje očekivane dobrobiti, što i radimo, hoće da se gradi i radi, žele ovakve plate i penzije, žele spomenike, žele stabilnost, žele jaku i složnu državu.


Treba ukazati ogromno poštovanje MUPu na svemu što su uradili za ovih 9 godina, na svemu što su izdržali, istrpeli, na profesionalizmu. Veliko poštovanje ministru Vulinu na ogromnim rezultatima za ovih 6 meseci. Bez straha, hrabro su se upustili u borbu protiv mafije koja je pretila da proguta državu. Predsednik Vučić je odsudnu borbu protiv mafije najavio odmah posle izbora 2020. Održao je reč!


Pokazalo se da je pun pogodak sveukupan pristup predsednika Vučića i celog SNS, koji se tiče društva – pomirenje u društvu, trpeljivost, strpljenje, želja za dijalogom, meka upotreba vlasti, meka ruka, pružanje ruke prijateljstva svima, čak i onima koji tu ruku ne zaslužuju. Naravno, to je još ubedljivije zbog ekonomskih uspeha vlasti, zbog toga što predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, leči Srbiju, vakciniše Srbiju, vraća joj dostojanstvo i hrabrost. Živela Srbija!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija