• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.03.2021

11:41

MINISTAR POLICIJE VULIN: Od 26 osoba koje su prisluškivale predsednika Srbije, niko nije ni uhapšen ni osuđen

Politika

MINISTAR POLICIJE VULIN: Od 26 osoba koje su prisluškivale predsednika Srbije, niko nije ni uhapšen ni osuđen

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da od 26 osoba koje su bile na merama kako bi se preko njih nezakonito prisluškivao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice, nijedna nije uhapšena, privedena ili saslušana i na osnovu tih mera osuđena.

Ministar Vulin je za Pink istakao da je u međuvremenu, pored poznatih 1.572, otkriveno još nekoliko stotina nezakonito prisluškivanih razgovora koji su dostavljeni nadležnom tužilaštvu i dodao da broj nezakonito presretnutih razgovora raste. 

„Delovi Ministarstva unutrašnjih poslova su zloupotrebljavali svoja ovlašćenja tako što su od nadležnog sudije tražili prisluškivanje nekog lica za koga su unapred napravili neku legendu i tražili mere da bi pratili njegove kriminalne aktivnosti, a u suštini su ih tražili ne zato što su ti ljudi bili kriminalci, već jer su znali da će se čuti sa Aleksandrom Vučićem ili nekim od članova njegove porodice“, objasnio je ministar Vulin. 

Ministar je istakao da se onaj ko je dao službenu belešku koja nosi oznaku „strogo poverljivo“ kojom je „mahala“ potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić nedavno na konferenciji za novinare, suočava sa pretnjom krivičnog gonjenja jer je puštanjem takvog dokumenta u javnost ozbiljno prekršen zakon. 

„U našoj zemlji postoji jedno nepisano pravilo, ne smeš da kritikuješ Zorana Đinđića i da pohvališ Aleksandra Vučića. Za Aleksandra Vučića ne važi nijedno pravilo koje važi za svakog drugog građanina, pretpostavka nevinosti ili poštovanje privatnosti njegove porodice.

Sve je dozvoljeno i sve možete da kažete za njega, a ako to kažete za drugog onda to nailazi na osudu“, rekao je ministar Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija