• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

20.03.2021

19:02

NASTAVLJA SE ISTRAGA TAJKUNSKIH MILIONSKIH MALVERZACIJA! Đilasu na tajnim računima našli 28.800.000 evra na koje nije platio porez!

Politika

NASTAVLJA SE ISTRAGA TAJKUNSKIH MILIONSKIH MALVERZACIJA! Đilasu na tajnim računima našli 28.800.000 evra na koje nije platio porez!

Podeli vest

Tajkun pare sakrio u Švajcarskoj, Hongkongu, na Mauricijusu, ali i u Moldaviji, Bugarskoj i na još 12 destinacija širom sveta!

Tajkunu Draganu Đilasu, lideru Stranke slobode i pravde, do sada je na tajnim računima širom sveta otkriveno 28,8 miliona evra na koje nije platio porez u Srbiji! Do sada je, kako saznajemo, pronađeno 57 njegovih tajnih računa u čak 17 zemalja, a istraga milionskih malverzacija se nastavlja i osnovano se sumnja da je tajkun u 'poreskim rajevima' sakrio još dosta novca.

Utvrđeno je da je Đilas velike pare sakrio u Švajcarskoj, Hongkongu i na Mauricijusu. Ipak, postoje dokazi da je tajkun milione iznosio i u Moldaviju, Bugarsku, američku državu Delaver, Luksemburg...

Čelična lejdi SNS nastavila da razvaljuje Đillasa: Je li, krimosu, koliko još imaš računa po svetu na kojima si skladištio opljačkane narodne pare?

Nema gde nema

Dokumentacija koju je Informer već objavio pokazuje da je Đilas preko ofšor firme 'Askanijus', čiji je krajnji vlasnik, na Mauricijusu u investicionom fondu 'Dojče sekjuriti' sakrio 5.741.025 evra (podatak od 12. decembra 2020). Zatim, na samo jednom računu firme 'Multikom open Hongkong', čiji je takođe krajnji vlasnik, ima 3.269.061 evro, ali postoje bankarski izvodi koji dokazuju da tajkun ima još najmanje tri računa u Hongkongu na kojima se ukupno nalazi oko 11 miliona evra! Nadalje, lider SSP na računima Sosijete ženeral i Unikredit banke u Švajcarskoj upravlja sa još 9.600.000 evra i 2.800.000 švajcarskih franaka. Za sve ovo postoje konkretni, sasvim proverljivi dokazi, brojevi računa i bankarski izvodi.

Gde je Đilasu do sada pronađen novac

* Mauricijus 5.741.025 evra
* Hongkong 11.000.000 evra
* Švajcarska 9.600.000 evra
2.800.000 švajcaraca

 

I dok se Dragan Đilas nije oglašavao ovim povodom, što je i najavio na konferenciji za novinare u petak, odakle je zapretio krivičnim prijavama zbog 'falsifikovanja dokumentacije' (!?!), izvršni direktor Centra za odgovorne medije Marko Matić kaže da je otkrićem Đilasovih tajnih računa u inostranstvu počelo da se odmotava klupko malverzacija.

Foto: informer

- Sve ovo će nas, uveren sam, sasvim sigurno dovesti do odgovora na pitanje o stvarnom bogatstvu i poreklu imovine lidera SSP. To neminovno dovodi i do pitanja zakonitosti, kao i pitanja da li je i na šta od tih silnih miliona Đilas platio porez u Srbiji? Javnost sada sa punim pravom očekuje brzu reakciju nadležnih državnih organa, pre svega tužilaštva. Ono bi moralo da sprovede temeljnu istragu kako bi ovaj slučaj na osnovu zakona u najkraćem mogućem roku dobio sudski epilog - apeluje Matić.

Biće toga još

Mario Spasić iz Saveta za monitoring ocenjuje da je Đilas postao apsolutni rekorder po broju tajnih računa u svetu.

Foto: Printscreen

- Sve ovo dovoljno govori o njemu samom. Glavno pitanje jeste, naravno, poreklo tog novca, odnosno da li je legalno zarađen ili je stečen krivičnim delom. Kada je ušao u politiku, Đilas nije imao ni izbliza ovoliko miliona. Kada je otišao sa vlasti, ispostavilo se da se tokom svoje vladavine dobro 'omastio'. Uveren sam da će u narednom periodu biti otkrivene još mnoge zanimljive stvari u vezi sa ovim slučajem - ističe Spasić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivana

pre 3 godine

Javnost sada sa punim pravom očekuje brzu reakciju nadležnih državnih organa.

Ivana

pre 3 godine

Ma zasto dozvoljavate da nas i dalje po televiziji laze uhapsite i resite, kaznite na najstrozije nacin.

Ana

pre 3 godine

Spavas li mirno Dragane Djilase??? Jel te grize savest barem malo?

Andjela

pre 3 godine

Da li ga je imalo stid prvo što je pokrao narod, a i to što i pored toga ne placa porez. Strasno.

ElezM

pre 3 godine

Đilas treba da odgovara za sve malverzacije koje je radio. Ovo samo pokazuje koliko on upleten u težak kriminal i mora da odgovara za sve što je uradio.

Tacika

pre 3 godine

Odgovaraćes za svaki dinar koji si oteo od naroda.

Miki

pre 3 godine

Da li jedan pošten čovek ima toliku sumu novca i tolike račune u inostranstvu?

Mica Haubica

pre 3 godine

ne znam šta se bavite porezom, narod se interesuje odakle lova?

Marko

pre 3 godine

Porez nije placao,a para ni sam ne zna koliko ima.Tuzno je mi broimo sitnise a neko milione....Sigurno su zaradjeneo posteno

Vuk

pre 3 godine

postoji i vise nego ocigledni dokazi da se Djilas procesuira za teska krivicna dela utaje poreza ,pranja novca i prikrivanja stvarnog vlasnistva

Daca

pre 3 godine

Mora da odgovara za sve što je činio godinama unazad

Lara

pre 3 godine

Djilase otkrivene su sve tvoje malverzacije, još jednom si pokazao da si lopov i prevarant.

Jovana

pre 3 godine

Ja ne znam sta ovaj civek vise negira svaki dan, a sve vise i vise tone.

Lana

pre 3 godine

Borba Srbije sa kriminalom je na visokom nivou i sigurno je da nece niko proci nekaznjen!

DJOKA

pre 3 godine

Nije platio porez, a prica o zakonu i postenju!

Jovana

pre 3 godine

Где ли су завршиле паре народа и државе Србије. Похапсите тајкуне и очистите земљу Србију , од овог криминалног зла!Живећемо много боље!

Marko

pre 3 godine

Ispitati sve do poslednjeg detalja i postupiti po zakonu.Staviti mu lisice na ruke i iza resetaka.

Mirko

pre 3 godine

Za svaki dinar koji je oteo od ove drzave i ovog naroda treba krivicno da odgovara.

Marija

pre 3 godine

Za utaju poreza i kradju ogromnog novca,sta drugo nego lisice na ruke.

Ivan

pre 3 godine

Đilas je veliki promašaj politike, izabran je za predstavina naroda kojeg je pokušao uništiti i kojeg je opljačkao

Deki

pre 3 godine

Sve to istražiti i sve ih u zatvor od najsitinijih onih do najkrupnijih a bilo ih je dosta

Markic

pre 3 godine

Ajmo sto pre u zatvor i da vrati pare narodu....

Sanela

pre 3 godine

Javnost je već šokirana od tolikih cifara. To je krajnje nedopustivo. Ali istina kad tad izqdje na videlo.

Milica

pre 3 godine

S obzirom da je sve sto se tice Djilasovih para otkriveno, smatram da tuzilastvo vec treba da reaguje.

Mica

pre 3 godine

Djilas mora vratiti i odgovarati za svaki evro koji je oteo od ovog naroda.

Mila

pre 3 godine

Djilas bi posle svega ovoga trebao da digne ruke od politicke karijere i da se povuce, naravno kada bi on imao obraza i malo savesti, i da napokon odgovara za svoja dela.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija