• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.03.2021

18:41

BRNABIĆ UĆUTKALA KAMBERIJA TAKO DA JE CELA SKUPŠTINA APLAUDIRALA! Prozvao je Vučića da "Srbija ima pretenzije prema Kosovu", a dobio je odgovor...

Politika

BRNABIĆ UĆUTKALA KAMBERIJA TAKO DA JE CELA SKUPŠTINA APLAUDIRALA! Prozvao je Vučića da "Srbija ima pretenzije prema Kosovu", a dobio je odgovor...

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić poručila je poslaniku Ujedinjene doline - SDA Sandžaka Šaipu Kamberiju da je on poslanik Skupštine Srbije i da samim tim mora da poštuje Srbiju, kao i to da je KiM pokrajina u sastavu Srbije

Premijerka je tako reagovala na prethodnu izjavu Kamberija o tome da je predsednik Aleksandar Vučić pokazao “pretenzije Srbije prema Kosovu” time što je objavio kartu Kosova sa srpskom zastavom.

Kamberi je rekao da je primetio provokacije koje, tvrdi, pregovarački proces mogu da vrate na početak, primetivši da je za takve provokacije ranije bio zadužen Marko Ðurić, a da je tu ulogu sada preuzeo predsednik Srbije.

Objavljivanje karte Kosova sa srpskom zastavom simbolična je provokacija koja pokazuje pretenzije Srbije prema Kosovu, ali predstavlja i simboliku Kosova bez Albanaca”, rekao je Kamberi.

Brnabić mu je odgovorila da je on u Narodnoj skupštini, da je poslanik i da mora da poštuje Srbiju i samim tim da je Kosovo i Metohija pokrajina u okviru Srbije, na šta su poslanici reagovali aplauzom.

Ona je dodala da je to sasvim jasno i da su rasprave na tu temu nepotrebne.

Karta Autonomne pokrajine KiM koja je obeležena srskom zastavom je karta koja je uobičajena. Tu takvu kartu sa srpskom zastavom priznaje više od polovine zemljine kugle. Oni koji misle da KiM nije u Srbiji su u manjini. Zastava neke druge zemlje ili izmišljene zemlje na KiM pokazuje pretenzije stranih sila ka srpskoj teritoriji. Kako je objavio Vučić to je istina i to tako treba da bude, rekla je premijerka.

Ona je navela i da niko "u poslednjih ko zna koliko decenija nije uradio više za dobrosusedske odnose od predsednika Vučića", podsetivši da nije čak ni reagovao na provokacije.

Svaki put kada su drugi provocirali slao je poruke mira, trudio se da Srbija ne odgovara na agresivan način. Nikome nije u interesu da region bude nestabilan, ponajmanje Srbiji”, zaključila je Brnabić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijerka Srbije Ana Brnabić



Kamberi je pitao i šta će Vlada Srbije preduzeti u sprečavanju širenja, odnosno, kako je rekao, institucionalizovanja jezika mržnje prema manjina, posebno prema Albancima, te je preporučio Brnabić knjigu Aleksandra Pavlovića “Imaginarni Albanac”.

On je takođe imao pitanje o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa sa Kosovom.

Brnabić je na komentar Kamberija da je Ðuić bio zadužen za provokacije sa Prištinom odgovorila da su Ðurića oteli na KiM tukli i mučili, i vezivali i fotografisali.

Kada je reč o dijalogu između Beograda i Prištine, Brnabić je kazala da može da se razgovara o Zajednici srpskih opština i pozvala je Kamberija da i on razgovara sa predstavnicima albanskog naroda i sa političarima iz Prištine, te da im kaže da je za bolju budućnost važno da se poštuje potpisano i da se formira Zajednica srpskih opština.

“Mi treba da razgovaramo sa ljudima koji ne postuju ni svoj tzv. Ustav, kao ni sporazume, ali smo i dalje tu, za stolom i molimo da pričamo, zato sto mi za mlade moramo da napravimo drugačiju budućnost nego sto je bila proslost I to pravi pre svega Aleksandar Vučić”, rekla je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 3 godine

Браво Ана! Није Србија шака зоби да је коњи зобају. Реци тамо слободно, ко хоће велику албанију, добиће велику Србију.

Milan63

pre 3 godine

Slušao sam šta Kamberi govori. Ništa novo. On nije poslanik Srbije, već eksponent velikoalbanske politike. Sa takvima Srbija, uz svu toleranciju, teško da može o bilo čemu da razgovara. Drugosrbijanci možda. Oni ga i podržavaju, ali većinska Srbija, koja brani svoj suverenitet i teritorijalni integritet, gotovo nikako. Neka on gusla svoju priču, a mi da, polako i strpljivo, sačekamo kada će američki bombarderi da se vrate u svoju matičnu zemlju. Sa njima će odleteti i "Kosove". Jer, bio jednom jedan Hitler...

Ja

pre 3 godine

Najjaci su internet ratnici poput tebe. Kada se zapuca takvi poput tebe dezertiraju. Mani se rata, ionako nas je sve manje.

Zoran

pre 3 godine

Република Српска једва чека да кренете са вашом великом албанијом...

englezii

pre 3 godine

Bravo moja predsednice vlade moje Srbije ! A ona banda Trajkovicka Obradovic i ostala gamad gde i kome narodu pripadaju i ona Cobanu i onaj ridji smrad ! Njima ni ustase niu ravne kao i moja bivsa rodjaka rodjena kao Ljubica Mirkovic iz bulevara 27. 03 iz Beograda broj 29 H

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija