• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2021

10:45

SRPSKI NAROD S NAŠOM JEVREJSKOM BRAĆOM VEKOVIMA DELI DOBRO I ZLO! Patrijarh srpski Porfirije čestitao Pashu!

Politika

SRPSKI NAROD S NAŠOM JEVREJSKOM BRAĆOM VEKOVIMA DELI DOBRO I ZLO! Patrijarh srpski Porfirije čestitao Pashu!

Podeli vest

Srpski patrijarh Porfirije čestitao je Pashu (Pesah) predsedniku Saveza jevrejskih opština Srbije Robertu Sabadošu, glavnom rabinu Jevrejske zajedince u Srbiji Isaku Asijelu i svim Jevrejima, saopštila je danas Informativna služba Srpske pravoslavne crkve


Patrijarh je poželeo svim Jevrejima da Pashu proslave u zdravlju i svakom dobru.

Podsetio je da su Mojsije i Aron, koji su na čudesan način oslobodili jevrejski narod iz egipatskog ropstva, upisani i u diptih svetih Pravoslavne Crkve, a da srpski narod s našom jevrejskom braćom vekovima deli dobro i zlo.

Pesah je veliki, jednonedeljni jevrejski praznik kojim se, prema Starom zavetu, obeležava oslobođenje pod Mojsijem Jevreja iz misirskog (egipatskog) ropstva i prelaska preko Crvenog mora u obećanu zemlju pre više od 3.000 godina.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
micko

pre 3 godine

Pazi ovo dobro i zlo sa "braćom", pa setimo se dizraelija, kušnera, olbrajtove, pa onda frojda o srbima, pa engelsa o srbima ... ma mogu da nabrajam do sutra o toj braći, sačuvaj nas bože takve braće ... kakvu li su nam neprijatelji kad su nam ovakva braća ...

Cebic

pre 3 godine

Pogledaj pa ce ti sve jasno biti, A drugo ne lupetaj takve nebuloze https://www.youtube.com/watch?v=PhxmLuXYNG4

Samosvesna građanka

pre 3 godine

Ne lupetaj! Ne treba kvalitet jedanog naroda ocenjivati prema ponašanju nekolicine pojedinaca. Takođe, ne treba neprijateljima smatrati one koji ukažu na naše loše osobine. Još nešto: kad bi Srbi voleli Srbiju koliko Jevreji vole Izrael, kad bi Srbi bili vredni i štedljivi bar upola koliko Jevreji i kad bi međusobno bili solidarni bar četvrtinu koliko su međusobno solidarni Jevreji, Srbija bi bila država odlična za udoban život a njeni građani bogati.

Branislav

pre 3 godine

..а шта је са првосвештеницима Аном и Кајафом...за које и даље Јевреји сматрају да су учинили праву ствар осуђивањем Господа Исуса Христа на смрт...и дан данас Јевреји чекају свог месију...антихриста...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija