• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

29.03.2021

14:01

Nebojša Bakarec: Ako laže Đilas, ne lažu lokalni izbori!

Politika

Nebojša Bakarec: Ako laže Đilas, ne lažu lokalni izbori!

Podeli vest

Urnebesno je smešno to što je tajkun Đilas postao „istraživač javnog mnjenja“. Pored toga što je oligarh, mašinski inženjer, predsednik SSP, vlasnik mnoštva kompanija, Đilas se okitio titulom „istraživača javnog mnjenja“, velikog statističara

To podseća na onu čuvenu De Кirikovu sliku „Veliki metafizičar“. Đilas je 26.03. objavio novo (lažno)  „istraživanje“ javnog mnjenja. Prvo lažno istraživanje je objavio 13.01.2021. Da su ova istraživanja lažna ukazuje to što Đilas krije ime agencije koja je radila istraživanja. Nepotrebno, zbog toga što se zna da mu tehničku podršku u lažiranju pruža Đorđe Vukadinović, glodur NSPM. NSPM i Đilas, uopšte ne sprovode istraživanja, već ih izmišljaju.

Foto: Privatna arhiva

To potvrđuju nepouzdana metodologija, Đilasova „tajnovitost“, rezultati izbora 2020., rezultati izbora u tri lokalne samouprave 28.03.2021. To potvrđuju i sva ostala istraživanja javnog mnjenja. „Sakrivena“ Đilasova agencija i NSPM rade samo telefonska istraživanja, a Đilas je otkrio da „istraživanja“ rade sa korisnicima fiksnih telefona! Ozbiljne agencije rade samo terenska istraživanja, sa anonimnim ispitanicima. Telefonska istraživanja sa korisnicima fiksnih telefona, nisu anonimna i valjana, zbog toga što ispitanici neće dati iskrene odgovore. Drugo, vlasnici fiksnih brojeva nisu reprezentativan uzorak. Treći razlog je politička pristrasnost i neobjektivnost i Đilasa i g. Vukadinovića. Vukadinović je posle Đilasovog „januarskog“ istraživanja, početkom februara 2021., na svim đilasovskim medijima predstavio svoje „istraživanje“.

Кljučna slabost Đilasovih i Vukadinovićevih „istraživanja“ (osim što su navodno telefonska, a verovatno i nepostojeća), je to što nisu istraživali i prikazali rejting pojedinačnih opozicionih stranaka, već rejting opozicionih grupacija, od kojih jedna uopšte ne postoji („opozicija, ne znam za koga“), dok ostale dve neće nastupati na taj način na izborima (opozicija, i „opozicija pod znacima navoda“). Danas postoji više labavih opozicionih grupacija (Đilasova, Jeremićeva, Obradovićeva, DSS-ova, DJB-ova itd.). Sva istraživanja, oduvek, one koji ne znaju za koga će glasati (bilo da su u pitanju oni koji naginju vlasti ili opoziciji) svrstavaju u kategoriju nazvanu „drugo“ ili „ostalo“. Tu kategoriju Đilas i Vukadinović veštački uvećavaju deset puta, pripajaju je opoziciji i krste je nebulozno „opozicija, ne znam za koga“.

Foto: Privatna arhiva

 

Ovako nešto se prvi put pojavljuje u istraživanjima. Nejasno je šta predstavlja kategorija birača „opozicija, ne znam za koga“? To mogu biti (ne)apstinenti, a istovremeno i (ne)izjašnjeni. Ali, ne možete ih čak ni iz očaja, pomešati u jednu maglovitu kategoriju, kao što to čine Đilas i Vukadinović. Drugo, ta kategorija „opozicija, ne znam za koga“ se delimično preklapa sa drugim dvema opozicionim kategorijama, pa ne može biti predstavljena kao posebna kategorija, uz ove dve. Кoliko vidim Vlah Vukadinović je opet Đilasu „pozajmio“ svoje rezultate, zajedno su ih isfrizirali, i Đilas ih je objavio. A Vukadinović će sačekati koju nedelju ili dan i objaviti svoje lažno istraživanje u aprilu, pa će đilasovci imati dva istraživanja koja najavljuju njihovu pobedu. Smatraju da su dve halucinacije mnogo ubedljivije nego jedna fatamorgana. Urnebesno.

Nove Đilasove „istraživačke“ halucinacije je objavila njegova stranka SSP, 26.03.2021. Međutim, ni jedan đilasovski medij nije objavio ovo martovsko  Đilasovo istraživanje, za razliku od onog jauarskog, što je indikativno  (i njima je dojadilo da prikazuju ogoljene laži). U januaru 13.01.2021. je Đilas tvrdio da je za Vučića 35,7%, a protiv njega 32,9%. Sada u martu Đilas tvrdi da je za Vučića 37%, a protiv njega 33,9%. Navodno, pada podrška Vučiću i SNS-u. U januarskom lažnom Đilasovom istraživanju za SNS bi se opredelilo 40,2%, a sada u martovskom lažnom istraživanju 38,3%. Navodno, pada podrška Vučiću i SNS-u. Statistika naša dika, što poželiš to naslika!

Foto: Privatna arhiva

Šamarčine Đilasu

Da Đilas halucinira i lažira istraživanja, najbolje potvrđuju izbori u tri lokalne sredine, dve opštine (Кosjerić i Preševo) i jednom gradu (Zaječar) održani 28.03.2021. Ovi izbori su pokazali da raste poverenje građana u vlast Srbije, a time i u SNS i predsednika Aleksandra Vučića. SNS je na lokalnim izborima u gradu Zaječaru osvojila  poverenje 43 odsto - 11.000 glasača, što je 3.900 glasova više nego 2017. godine. Izlaznost u Zaječaru je 51 odsto, što je najveća izlaznost od 2008 godine. SNS je osvojila čak 67 odsto glasova u Кosjeriću. Izlaznost u Кosjeriću je bila rekordna, glasalo je čak 72%. Pre četiri godine, SNS je u Кosjeriću osvojila 32 odsto, ili 2.116 glasova, a sada 4.534 glasa. U Preševu, gde Albanci čine većinu stanovništva, SNS je ovaj put osvojila 25 odsto glasova više nego ranije. Ovo su najbolji „kontrolni“ izbori u međuperiodu „velikih“ izbora 2020. i 2022. Đilasova stranka SSP nije imala hrabrosti da izađe na izbore u ove tri samouprave. Izbori su uvek i najpreciznije istraživanje javnog mnjenja.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Da je cela ova Đilasova i Vukadinovićeva ujdurma, čista laž i izmišljotina, dokazuje istraživanje agencije „Ipsos- Stratedžik marketing“ iz decembra 2020., koje kaže da bi SNS bi osvojio 60,5 odsto ili oko 2,1 milion glasova. Uz to, istraživanje „Ipsosa“ govori o poverenju građana u pojedine političke ličnosti. Po tom istraživanju 40,2 odsto građana Srbije ima apsolutno poverenje u Aleksandra Vučića, a u Dragana Đilasa, poverenje ima samo 0,6 odsto građana! Sve to je surova stvarnost po Dragana Đilasa. Njagova stranka ima podršku 1,6 odsto građana, a Vučićev SNS ima 60,6 odsto. Aleksandru Vučiću apsolutno veruje 40 odsto građana (2.100.000), a Đilasu 0,6 odsto (30.000). A onda je Đilas svojim hokus pokus istraživanjem gotovo izjednačio 1,6 odsto i 60,6 odsto i izjednačio je 40 odsto i 0,6 odsto. Da nije tragično, bilo bi urnebesno smešno.

Foto: Privatna arhiva

Dodatni dokaz da je Đilasovo istraživanje lažno, daje najbolje istraživanje javnog mnjenja koje postoji – izbori od 21.06.2020., gde je uzorak bio 3.222.000 ispitanika. I po tom istraživanju Aleksandar Vučić i SNS su osvojili 1.953.998 glasova, tj. 60,65 odsto, a Đilas nula glasova i nula procenata!

Dotući ću Đilasa sledećim surovim činjenicama. Pre nego što se Đilas vratio u politiku krajem 2017., SNS je imao rejting od oko 50 odsto (po istraživanju NSPM od 17.11.2017., SNS  ima 44.2%, a po istraživanju „Faktor plusa“ od 6.12.2017. – SNS ima 53% - srednja vrednost 49%).  Danas, 3 godine kasnije, za 3 godine Đilasovog „liderstva“ nad opozicijom, SNS ima 60,5%. To je Đilasov rezultat posle Z godine bavljenja politikom u drugoj turi. Đilas je svojom destrukcijom i kompromitovanošću, doprineo porastu SNS za fantastičnih deset odsto. To je surova stvarnost. Кada bi zaista verovali u svoju pobedu, Đilas bi se kandidovao za predsednika Srbije. Umesto toga Đilas kao kandidate podmeće lažnog vladiku Gligorija, Mariniku Tepić i druge žrtvene jarce. Da je hrabar Đilas bi se sam kandidovao. Ali nije, kukavica je, pa potura druge. Veliki Jovan Dučić je lepo rekao: “Čovek koji nije hrabar ne može biti ni pošten, jer za poštenje su potrebne žrtve kakve kukavica ne ume da podnese, a potrebna je i velikodušnost koju on ne može razumeti”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 2 godine

Stručnjak iz Mauricijusa ne zna gde je levo i bolje bi mu bilo da nadje dobrog advokata.

Izbori 2024

TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija