• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.03.2021

12:31

PANOVIĆ O LOKALNIM IZBORIMA: SNS potvrdila dominaciju, opozicija da se ne zavarava!

Politika

PANOVIĆ O LOKALNIM IZBORIMA: SNS potvrdila dominaciju, opozicija da se ne zavarava!

Podeli vest

Srpska napredna stranka na izborima u Kosjeriću i Zaječaru potvrdila je svoju dominaciju koja je neupitna, ocenjuje rezultate lokalnih izbora koji su održani prethodnog vikenda, programski direktor Demostata Zoran Panović, uz konstataciju da oni ne mogu da budu egzaktni, jer opozicija nije učestvovala na izborima, ali da ne treba da ih zavara - da SNS nije u većini gradova u Srbiji najjača stranka


- Srpska napredna stranka je organizovana i ima lokalne odbore, jaku strukturu i podsećam da danas u Srbiji samo naprednjaci mogu da iskontrolišu sva biračka mesta. To više ne može ni SPS, a kamoli DS. I to je veliki problem za višepartijski sistem - rekao je Panović za Tanjug.

Upitan da prokomentariše mogućnost da SNS i SPS budu na zajedničkoj listi na republičkom nivou, kao što su to dogodilo u Kosjeriću, Panović ocenjuje da bi socijalisti, kada ne bi bili zajedno sa naprednjacima, u nekim okolnostima bili malo jači od Pokreta socijalista.

- Nije baš SPS toliko pao, malo karikiram stvari, ali taj proces isisavanja vazduha iz SPS od SNS je već mnogo odmakao. Sudbina SPS je uz SNS. Čak i u nekom hipotetičkom raspletu, da opozicija pobedi i da im fali SPS, mislim da SPS više ne bi imao snage, ni kapaciteta za još jedan zaokret - rekao je on.


On smatra da SPS treba da “veže” svoju sudbinu za SNS, ili kao pridružena članica u koaliciju ili da se integrišu u tu partiju i budu nešto kao Pokret socijalista, jer je, prema njegovoj oceni, prošlo vreme kada je naprednjacima treba bilo kakav koalicioni partner.

- Vučić i SNS mogu da vladaju sami i ne treba im niko. Mislim da ono što je bila neka vrsta zlonamerne i tendenciozne opaske ka SPS da se ide na zajedničku listu sa SNS, a što su socijalisti doživljavali kao uvredu i poniženje je sada realnost. Mislim da bi SPS sada to sa oduševljenjem prihvatio - rekao je Panović.

Za opoziciju kaže da iskreno ne zna šta žele i ocenjuje da je to “bavljenje samim sobom” iznurujuće i za građane koji su opoziciono nastrojeni i za njih.

Panović smatra i da je Boško Obradović, koji danas najavljuje mogućnost formiranja “nove opozicije”, na neki način žrtva opozicionog rada poslednjih godina s obzirom da on nikada nije bio na vlasti.

- Ovo su manje-više sve frakcije DS-a i mislim da je on izgubio neko svoje vreme i svoj potencijal. Mislim da i on to sada shvata. Obradović je dobro primetio da se lako može doći dogodine u neku bizarnu situaciju da Boris Tadić opet bude možda naizgledniji kandidat opozicije - rekao je Panović.

Antivakseri "najozbiljnija" opozicija, Đilas i Jeremić banalizovani

Prema Panoviću, koalicija za beogradske izbore 2018. godine, Dveri – Dosta je bilo koju naziva preuranjenom sada ima veliki potencijal sa pojavom korona virusa i antivaksera, s tim što je, kako kaže u međuvremenu Obradović otišao ka centru, a Saša Radulović u jurodivu desnicu.

- Rezervoar biračkog tela postoji, međutim, Vučić kao vrhunski tehnolog vlasti to neće gledati skrštenih ruku i on pušta svoje razne medijske strategije da taj antivakserski deo Srbije, koji nije mali, na neki način obuzda, da ga artikuliše, pa čak možda i njih predstavi kao najozbiljniju opoziciju njemu i time banalizuje ovu Ðilasovu i Jeremićevu opoziciju - rekao je Panović.

Na pitanje šta “bojkot opoziciji” vidi kao glavno sredstvo u borbi za osvajanje vlasti, Panović kaže da je reče o “vrzinom kolu”, da im Vučić nikada neće dati uslove koje oni žele, te da im je uzdanje u Evropu kao “Vučićevo uzdanje u Covax program” i da od toga, kako kaže, nema ništa, dok za ulicu nemaju snage.

- Oni treba sada da se posvete preživljavanju i optimalizaciji rada. Opozicija je preskočila tu šansu da ima jaku opozicionu grupu od 80 poslanika, da naprave neki međukorak.Oni uvek hoće sve i odmah, a nemaju za to kapacitet i to je problem. Oni bi jedan dan da se desi da sve ovo nestane i da oni vladaju a to ne može tako - rekao je Panović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera Savic

pre 3 godine

SNS na celu sa Vucicem narodu govori istinu i gradjani to cene na izborima.

goran

pre 3 godine

Jasno je koliko se Srpska napredna stranka i predsednik Vučić bore za dobrobit naroda i zbog toga im je i ukazano poverenje.

bvb

pre 3 godine

Rasturio ih je SNS. Kakva opozicija kakvi bakrači.

latinka22

pre 3 godine

Lokalni izbori najbolje pokazuju pravo stanje u drzavi....

Petar

pre 3 godine

SNS je potvrdio dominaciju,nas narod ceni rad i rezultate koje ima ta stranka na nivou cele Srbije

Annna

pre 3 godine

Ma kakva opozicija. Oni mogu samo da sanjaju! Njih narod ne voli. Dosta su pokazali i svima nama je dosta toga!

Anna

pre 3 godine

Često se pitam dal je opozicija svesna koliko nije nigde dobrodošla! Koliko narod njih ne voli i da ih je bacio u zaborav!!

Marijana

pre 3 godine

Opozicija nema nikakve šanse sve dok je SNS u igri. Najbolji uvek pobeđuju!

Maja

pre 3 godine

Nasem predsedniku je ukazano poverenje veliko.tako da samo napred

Draganče

pre 3 godine

SNS je stekla poverenje gradjana i zato pobedjuju.

Mila

pre 3 godine

Nedavno odrzani lokalnbi izbori, samo su potvrdili da je trenutna opozicija u totalnoj zabludi ako se nada da moze narusiti poverenje koje SNS i Aleksandar Vucic imaju kod gradjana Srbije.

Zoka

pre 3 godine

Narod je uz najbolje, uvek će imati podršku jer se na staro ne vraćamo, te priče su davno ispričane

Nikola

pre 3 godine

Za razliku od opozije Srpska napredna stranka je organizovana i u svakom trenutku zna sta oce. Opozicija je izgubila kompas.

Vukadin

pre 3 godine

Narod je izabrao budućnost i izborio za pravu stvar

Ivan

pre 3 godine

Ni jedna opoziciona stranka nema šanse pored SNSa da se ne zavaravamo, jedini SNS ima politički plan koji vodi ka boljitku

Sofija

pre 3 godine

Избори се могу да освоје квалитетним политчким програмом и резулатима

Jovan

pre 3 godine

Naravno da SNS dominira, zahvaljujući radu, predanosti svom narodu, zalaganjem za njihovu bolju budućnost građani to vide i osećaju. Opozicija da je malo manje punila svoje račune a da se je više posvetila građanima imala bi veće šanse.

dusan

pre 3 godine

Jos jedan dokaz da naporan rad i zalaganje gradjani umeju da prepoznaju i da se na izborima oduze.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija