• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.03.2021

12:21

PALMA U SKUPŠTINI: Popis je najbolji pokazatelj ko je vršio etničko čišćenje i pokazaće da je Srbija majka za sve!

Politika

PALMA U SKUPŠTINI: Popis je najbolji pokazatelj ko je vršio etničko čišćenje i pokazaće da je Srbija majka za sve!

Podeli vest

Popis stanovištva je najbolji pokazatelj ko je vršio etničko čišćenje. Koliko je pre rata živelo Srba u Prištini, Prizrenu, Đakovici, Zagrebu, Sarajevu, a koliko živi danas? U nekim gradovima više Srba i nema, a u drugima mnogo manje nego pre rata. Koliko je Hrvata, Albanaca i Bošnjaka pre rata živelo u Beogradu i drugim gradovima Srbije, a koliko danas? Mnogo više nego pre rata. I mi time treba da se ponosimo. Srbija je majka za sve, rekao je predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije u Skupštini Srbije Dragan Marković Plama, govoreći na temu odlaganja popisa stanovništva

 

- Ja sam protiv toga da se delimo po nacionalnoj i verskoj pripadnosti i svi treba da budemo isti i da poštujemo Ustav ove države, a ne samo da ga poštujemo, kao neki, kada treba da dobiju neke funkcije i da profitiraju politički. Srbija je veoma korektna za sve građane koji žive u našoj državi - izjavio je Marković.

NEĆEMO IMATI MANJI BROJ STANOVNIKA

- Jedinstvena Srbija će glasati za odlaganje popisa stanovništva. Ja sam siguran da će predstojeći popis pokazati da nećemo imati manje stanovnika, možda u promilima, a razlog što neće biti manje stanovnika je i u tome što naši ljudi koji rade u inostranstvu, se zbog epidemije vraćaju u zemlju, jer u evropskim državama ostaju bez posla i ne samo da ostaju bez posla, u tim državama je samo vazduh besplatan - rekao je Marković.

SRBIJA JE DANAS NAJBOLJA DESTINACIJA ZA ŽIVOT – POLITIČKI STABILNA I EKONOMSKI SIGURNA

- Iz dana u dan vidimo kako strani državljani dolaze u Srbiju da se vakcinišu i dolaze i iz onih država čiji političari mrze Srbiju. A takvi mrze Srbiju zato što Srbija ima najveći ekonomski napredak od svih tih država, koje su nekada bile razvijenije od naše zemlje. Mrze Srbiju zato što ima najveći rast BDP – a. Srbija danas ima na raspolaganju 4 vakcine protiv korona virusa, a neke evropske države koje su mnogo moćnije od nas do pre mesec dana nisu imale nijednu. Rekli su čelnici tih država da ne žele da kupuju vakcine od Rusije i Kine, a danas kažu da će ipak kupovati te vakcine i to znači da su imali slabu viziju kada je u pitanju zaštita građana. I zato mrze Srbiju jer Srbija sarađuje sa svima. Srbija je poslednjh 5 godina najbolja destinacija za život, koja je politički stabilna i ekonomski sigurna. I na tome treba da se čestita državnom rukovodstvu - rekao je Marković.

Foto: informer.rs

STROGO SANKCIONISATI ŠIRENJE PROPAGANDE PROTIV VAKCINA

- Borba protiv bele kuge je takođe neophodna. Pozivi nekih mladim ljudima koji žele da imaju decu da se ne vakcinišu je najveća glupost. One koji šire takve poruke treba strogo kažnjavati, jer takve poruke ugrožavaju živote ljudi. Sve te vakcine ne bi ušle u upotrebu da nisu prošle stroge kontrole u svojim državama. Da neko daje svojim državljanima vakcine, a da oni od toga umiru ili da ne mogu da imaju decu, to bi bio genocid. Zato takva vrsta propagande mora strogo da se sankcioniše - ocenio je Dragan Marković Palma.

ŠTEDNJOM DO PARA ZA BOLJI ŽIVOT GRAĐANA – DOLAZITE U SKUPŠTINU SRBIJE SVOJIM, A NE OPŠTINSKIM AUTOMOBILIMA

- Ministre, moraju da se ukinu plate članovima opštinskih i gradskih veća osim Beograda, Niša, Kragujevca i Novog Sada. Članovima opštinskih i gradskih veća je mesečna bruto plata 150.000 dinara, da bi nekoliko puta konstatovali predloženi politički dnevni red. Ne može neko da bude na listi kandidata, a da je nezaposlen i on i njegova porodica, pa prvo nakon izbora zaposli sebe i svoju porodicu. Danas su u tim opštinskim i gradskim većima i "Kurta" i "Murta", a tamo treba da budu stučnjaci iz svojih oblasti koji već imaju radna mesta. Takođe, ovde na parkingu ispred Skupštine Srbije ima sigurno bar desetak opštinskih automobila koji su dovezli narodne poslanike, koji uz to uzimaju dnevnice. Dođite svojim automobilima. Opštinski automobili da voze građane i gospodina poljoprivrednog proizvođača kada ima uput za neku kliniku. Pitajte ministre po lokalnim samoupravama kada su poslednjih godina kupovani automobili. U Jagodini se inspekcije voze u puntima starim 10 godina i u jugićima. Kod mene je u lokalnoj samoupravi nameštaj star 26 godina. Komunalnu policiju treba ukinuti svuda osim u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i još nekoliko gradova. Mora da se štedi, odnosno da se prostremo onoliko koliko nam je ćebe i na taj način da se stvaraju uslovi za bolji život građana, da nas je više na popisu stanovništva - kazao je Marković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PALMA: DA SU SRBIJA I VUČIĆ VODILI RAČUNA O SVEMU ŠTO JE EU GOVORILA MI BISMO SADA BILI EKONOMSKI NAJNERAZVIJENIJA DRŽAVA NA BALKANU
Politika

PALMA: DA SU SRBIJA I VUČIĆ VODILI RAČUNA O SVEMU ŠTO JE EU GOVORILA MI BISMO SADA BILI EKONOMSKI NAJNERAZVIJENIJA DRŽAVA NA BALKANU

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma juče se u dva navrata sastao sa sa ministrom turizma Grčke gospodinom Harisom Teoharisom, prvo je u Narodnoj Skupštini Republike Srbije održan je sastanak poslanika parlamentarne grupe prijateljstva Srbija - Grčka a potom se uveče sastao sam sa ministrom Teoharisom. Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma, insistirao je na sastanku u Skupštini Republike Srbije da ministar Teoharis kaže kada će Grčka otvoriti granicu za turiste iz Srbije

30.03.2021

10:29

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija