• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.04.2021

12:12

NEMA BOLJEG KANDIDATA OD MENE! Šapić: Pokušaću ponovo da dobijem priliku da vodim Beograd!

Politika

NEMA BOLJEG KANDIDATA OD MENE! Šapić: Pokušaću ponovo da dobijem priliku da vodim Beograd!

Podeli vest

Mislim da u lokalnoj politici mogu najviše da doprinesem, ali da bih bio novi gradonačelnik Beograda, moram da dobijem poverenje građana, kaže lider SPAS-a i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić


On je za K1 televiziju rekao da će pokušati ponovo da dobije priliku da vodi Beograd, kao i 2018. godine, te poručio da sebe smatra najboljim kandidatom za tu funkciju.


Rekao je da je više puta pozivao gradonačelnika Zorana Radojičića na razgovor, kao i da je spreman da komunicira sa svima, jer je, to kaže, njegova obaveza kao predstavnika Beograda.

Šapić je nedavno izjavio da je "99 odsto" izvesno da SPAS neće imati svog predstavnika u dijalogu vlasti i opozicije i da to, u ime vladajuće koalicije, treba da učini SNS. Kako kaže, opet su u prvom planu stranci.

- Prošli put kada sam učestvovao u tom dijalogu, pred prošle izbore, gde su bili predstavnici Evropskog parlamenta, rekao sam im da su uvek dobrodošli u naš grad, ali ne kao medijatori u razgovoru među nama Srbima. To je meni bilo porazno i sramotno. Opet se insistira na strancima i zbog toga sam rekao da ove godine ne bih učestvovao u razgovorima sa njima - rekao je Šapić.

Videćemo kako ćemo na izbore

On kaže i da izborni uslovi nikada neće biti potpuno dobri, naročito za onoga ko je u opoziciji, ali i istakao da je SPAS time što je izašao na prošle izbore, smatrao da su neki minimumi ispunjeni.

- Ne postoji nijedna opozicija na svetu koja je potpuno zadovoljna izbornim uslovima, ni u najdemokratskijim zemljama, ali treba svi zajedno da se trudimo da te uslove popravimo - kaže Šapić.

Naveo je da je SPAS na republičkom nivou trenutno ima oko 4 odsto, a na gradskom rezultat je, ističe, znatno bolji.

- Videćemo na koji način ćemo izaći na izbore, da li ćemo ići u predizborne koalicije, ima još dosta vremena. Situacija se poprilično menja i zbog epidemije - ukazao je Šapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija