• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

01.04.2021

21:11

OPTUŽI SRBIJU I VUČIĆA I SLOBODAN SI! General Dikić izneo skandalozne detalje zatočeništva u Crnoj Gori - evo šta mu je sve nuđeno!

Politika

OPTUŽI SRBIJU I VUČIĆA I SLOBODAN SI! General Dikić izneo skandalozne detalje zatočeništva u Crnoj Gori - evo šta mu je sve nuđeno!

Podeli vest

General Bratislav Dikić, koji je nedavno pred Apelacionim sudom Crne Gore oslobođen optužbi za navodni pokušaj državnog udara, rekao je da su mu tokom procesa nudili da optuži Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića da dobije manju kaznu

- Prvo su počeli da se hvale da im je Srbija pomogla u svemu, a onda su izmišljali priče i pokušali da optuže Srbiju, državne funkcionere Srbije, a na kraju i predsednika Aleksandra Vučića. Nudili su mi nagodbu više puta da optužim Srbiju i na kraju su jednostavno odustali - rekao je Dikić.

Nekadašnji komandant Žandarmerije navodi da je imao čak tri ponude da lažno optuži Srbiju i predstavnike srpskog naroda.  

- Prvo veče su mi odmah nudili slobodu i da ne budem ni procesuiran. Tu noć su mi rekli da treba da optužim crkvu, naše Srbe iz Crne Gore, gospodina Andriju Mandića i Milana Kneževića, ali i neke Ruse. U sporazumu o priznanju krivice je trebalo da piše da odležim tri meseca, ali su nudili da ne odležim ni dana nakon priznanja. Nisam mogao nikoga da optužim, nisam mogao da učestvujem u nečemu o čemu ništa ne znam, ja sam sve to odbio - kaže Dikić i dodaje da su mu pretili kaznom zatvora od 15 godina.

Dodaje da su mesecima pokušavali da ga nagovore da optuži Srbiju i Vučića.

- Treća ponuda je bila od decembra 2017. do marta 2018. godine, bila je proširena, tu je bila država Srbija, a tu je bio predsednik Aleksandar Vučić - rekao je Dikić.

Navodi da je razlog njegovog odlaska u Crnu Goru bio da poseti manastir Ostrog.

- Želeo sam da prisustvujem molitvi za zdravlje i da uzmem nešto od medikamenata koji prave, bio sam i najavljen, to je stvarni razlog mog dolaska u Crnu Goru. Ja da sam hteo da izvršim državni udar, ne bih prešao granicu sa svojim imenom i prezimenom, još sa mojom prijateljicom koja mi je bila pratnja do manastira - rekao je Dikić gostujući na Hepiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija