• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.04.2021

13:51

Političari čestitali Uskrs beogradskom nadbiskupu Hočevaru i svim vernicima koji slave po Gregorijanskom kalendaru

Politika

Političari čestitali Uskrs beogradskom nadbiskupu Hočevaru i svim vernicima koji slave po Gregorijanskom kalendaru

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je Uskrs beogradskom nadbiskupu i metropolitu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Selaković im je, uz najsrdačnije čestitke, poželeo da praznik provedu u krugu najbližih, u miru i u blagostanju i da im Uskrs donese obilje ljubavi, zdravlja i duhovne radosti

- Proslavljajući radost Hristovog vaskrsenja, slavimo optimizam i veru u bolje sutra, što nam je u ovim izazovnim vremenima, neophodno u cilju iznalaženja adekvatnog odgovora na sve aktuelne izazove sa kojima se suočavaju Srbija i čitav svet. Obeležavanje Uskrsa, praznika pobede života nad smrću, jeste prilika i da se setimo univerzalne važnosti humanosti, solidarnosti i poštovanja, ispunjeni čvrstom verom u istinske hrišćanske vrednosti - navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije.
Rakić: Praznik nade i vere neka donese sreću

Kosovski ministar za zajednice i povratak Goran Rakić čestitao je danas sveštenstvu i vernicima Rimokatoličke crkve Uskrs.

- U ime Ministarstva za zajednice i povratak i u svoje lično ime, čestitam vam praznik u želji da ga proslavite u miru. Pobeda života nad smrću neka bude glavni podstrek da istrajete u prevazilaženju svih izazova koji su pred vama. Praznik nade i vere neka donese sreću, razumevanje, poštovanje i mir među ljudima, a radost Uskršnjih praznika bude večno prisutna - poručio je Rakić.

Petković: Iskreno zajedništvo učiniće da nam praznična radost bude čista i potpuna

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je danas predstojeći Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima Rimokatoličke crkve.

"Vaša Preuzvišenosti,

- Vama, sveštenstvu i svim vernicima Rimokatoličke crkve, posebno katolicima na Kosovu i Metohiji, čestitam najveći hrišćanski praznik, Uskrs... Najveći hrišćanski praznik i ove godine dočekujemo suočeni s jednim od najtežih savremenih izazova, pandemijom koja je zadesila vascelo čovečanstvo. Izazovi su novi, ali se sa njima moramo i možemo suočiti oslanjajući se, pre svega, na stare, neprolazne hrišćanske vrednosti, ljubavi, humanosti i solidarnosti, koje su davale smisao ljudskom trajanju kroz vekove i koje su garancija naše budućnosti i identiteta - poručio je Petković.

On je istakao da su te zajedničke vrednosti "snažna podrška da svojim pregnućima doprinesemo opštem napretku, nastavljajući da usvršavamo društvo jednakih šansi, multikulturalne i multikonfesionalne harmonije".

 - Iskreno zajedništvo, nadahnuto porukama čovekoljublja koje nam donosi Uskrs, učiniće da nam praznična radost bude čista i potpuna, kojom ćemo istinski svedočiti Hristovom vaskrsenju. Neka ova radosna vest o Hristovom vaskrsenju uće u svaku kuću, svaku porodicu i neka dospe u srce svakoga od nas - istakao je Petković.

Dačić čestitao Uskrs po Gregorijanskom kalendaru

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić upitio je čestitku beogradskom nadbiskupu i mitropolitu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru.

"Ovaj najveći hrišćanski praznik prilika je da iskažemo sve hrišćanske vrline kao što su mir, ljubav i poštovanje među ljudima dobre volje. To su vrednosti koje neguje hrišćanski narod i u cilju izgradnje tolerantnijeg društva, moramo stalno da ih se pridržavamo za dobrobit svih naših građana", naveo je Dačić.

Podsetivši da i ove godine praznik dočekujemo u teškim okolnostima izazvanim pandemijom, Dačić je naveo da nam to "pokazuje i dokazuje koliko čovek može biti bespomoćan ali i da ljudska solidarnost i razumevanje predstavljaju osnovu svih hrišćanskih vrednosti i odnosa".

- Upućujujem Vam izraze dubokog poštovanja i neka tradicionalne poruke Uskrsa budu smernica svima koji slave da blagdansko veselje provedu u zajedništvu, praštanju i uzajamnom poštovanju - poručio je Dačić.

Nedimović čestitao Uskrs Hočevaru i vernicima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović čestitao je juče Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji taj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

- Uvaženi nadbiskupe Hočevar, vernicima rimokatoličke veroispovesti i Vama lično želim srećan i blagosloven praznik Hristovog uskrsnuća. U ovim vremenima više nego ikada pokažimo svi zajedno da su međusobno razumevanje, pružanje ruke i zajedništvo neophodni za pobedu čovečanstva nad pandemijom korona virusa.

Hristovo uskrsnuće nas podseća da ljubav i istina uvek pobeđuju.

Uz zelje Vama lično za dobro zdravlje i svaku sreću, neka je srećan dan Uskrsa - navodi se u čestitki Nedimovića, saopšteno je iz resornog ministarstva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DUGOROČNA KORONA PROGNOZA! Za Vaskrs prošle godine na snazi je bio POLICIJSKI ČAS, a kako ćemo ga proslaviti ove godine?
Društvo

DUGOROČNA KORONA PROGNOZA! Za Vaskrs prošle godine na snazi je bio POLICIJSKI ČAS, a kako ćemo ga proslaviti ove godine?

Epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović ocenio je da bi ovogodišnji Vaskrs mogao da bude dočekan i proslavljen samo uz osnovne epidemiološke mere - maske, distancu i dezinfekciju, uz uslov da se do tada poštuju sve propisane mere. Da li je to realna situacija, sada, kada je samo mesec dana pred Vaskrs preko 5.000 zaraženih?

30.03.2021

08:35

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija