• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2021

14:16

Vujović sa crnogorskim ministrom: Ekološki problemi ne poznaju granice, saradnjom do čistijeg Lima

Politika

Vujović sa crnogorskim ministrom: Ekološki problemi ne poznaju granice, saradnjom do čistijeg Lima

Podeli vest

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore prof. Dr Ratko Mitrović dogovorili su danas u Palati Srbija potpisivanje novog Memoranduma o saradnji, kojim će se bliže definisati zajedničke aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine, među kojima je i rešavanje problema plutajućeg otpada na reci Lim

- Ekološki problemi ne poznaju granice i zato je važno da se svi uključimo i da ih zajedno rešavamo, jer zdrava životna sredina je izuzetno važna za budućnost svih naših građana. Danas smo dogovorili naredne korake i kada je reč o rešavanju problema plutajućeg otpada na reci Lim. Ministarstvo na čijem sam čelu, raspisalo je konkurse za postavljanje barijera na toj reci, a formirali smo i zajedničko telo nadležnih ministarstava, i radnu grupu koja će mapirati sve divlje deponije u slivu reke kako bismo krenuli sa njihovim uklanjanjem – rekla je Vujović.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Vujović je dodala da je na sastanku bilo reči i o pojačanim inspekcijskim kontrolama, ali i o izgradnji reciklažnih centara i postrojenja za preradu otpadnih voda.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

- Ono što je sigurno, jeste da postoji volja za jačanjem bilateralne saradnje, a danas smo dogovorili i konkretne korake – rekla je ministarka.
 
Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Ratko Mitrović rekao je da je cilj današnje posete, pored rešavanja problema plutajućeg otpada na Limu, želja da se produbi saradnja u oblasti ekologije.
 

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine


- Imamo veliki problem sa čvrstim otpadom i došli smo da vidimo kako Srbija rešava taj problem. Srbija će graditi osam reciklažnih centara, i ta iskustva će nam biti korisna – rekao je Mitrović.
 
Na sastanku je bilo reči i o temama poput edukacije građana kako bi se podigla svest o značaju očuvanja zdrave životne sredine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija