• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.04.2021

10:09

Susret Selakovića i Lavrova u Rusiji 16. aprila, prva poseta Moskvi

Politika

Susret Selakovića i Lavrova u Rusiji 16. aprila, prva poseta Moskvi

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković boraviće 16. aprila u svojoj prvoj zvaničnoj poseti Moskvi, gde će se susresti sa kolegom Sergejom Lavrovom. U planu je i sastanak sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom, čija se potvrda još očekuje

Dvojica ministara, kako se očekuje, razradiće Plan konsultacija između Ministarstva inostranih poslova Rusije i Ministarstva spoljnih poslova Srbije za 2021. i 2022, koji su parafirali prilikom Lavrovljeve posete Beogradu u decembru prošle godine. Tema razgovora biće i perspektiva dijaloga Beograda i Prištine, energetska i vojna saradnja Srbije i Rusije, kao i dalji razvoj sveukupnih bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Tokom poslednje posete Beogradu, Lavrov je poručio da se Rusija zalaže za to da Rezolucija 1244 bude u temelju traženja svakog dogovora Beograda i Prištine.

- Ulogu posrednika je odobrila Generalna skupština UN i EU treba da je realizuje nepristrasno i da savlada otvorenu sabotažu Prištine oko svih dogovora koji su bili postignuti pre više godina, uključujući i obavezu da se formira Zajednica srpskih opština - rekao je tada Lavrov.

Govoreći o snabdevanju Srbije ruskim gasom, predsednik Aleksandar Vučić je tom prilikom poručio da mu je više puta sugerisano da kupuje gas sa Zapada, ali da je za nas ruski najjeftiniji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRBIJO, NE MEŠAJ SE! LAVROV JASAN, PRLJAVA IGRA SAD I EU NEĆE PROĆI! Moskvu razbesnela nova podlost Zapada, Moskva sprema žestok odgovor!
Planeta

SRBIJO, NE MEŠAJ SE! LAVROV JASAN, PRLJAVA IGRA SAD I EU NEĆE PROĆI! Moskvu razbesnela nova podlost Zapada, Moskva sprema žestok odgovor!

Uvodeći na svetska tržišta ograničenja koja protivreče normama Svetske trgovinske organizacije (STO), Amerika i Evropska unija koriste metode nelojalne konkurencije protiv Rusije i Kine, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na specijalnom zasedanju bliskoistočne konferencije Međunarodnog debatnog kluba „Valdaj"

31.03.2021

18:10

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija