• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.04.2021

16:16

TADIĆ TREBA DA SE STIDI, UPROPASTIO JE VOJSKU! Stefanović: Tek dolaskom Vučića na vlast usledila je istinska briga za odbranu Srbije!

Politika

TADIĆ TREBA DA SE STIDI, UPROPASTIO JE VOJSKU! Stefanović: Tek dolaskom Vučića na vlast usledila je istinska briga za odbranu Srbije!

Podeli vest

Neverovatno je licemerno kada Boris Tadić i njegova stranka govore bilo šta o Vojsci Srbije, njenom opremanju i njenoj budućnosti. U vreme kada je Tadić bio predsednik Srbije i odlučivao o vojsci postajala je višestruko manja, mnogo slabija nego što je bila pre toga, a starešine koje su se borile za odbranu Srbije i njenu slobodu, ekspresno su penzionisane, jer heroji nisu bili po volji Tadiću i tadašnjoj vlasti, rekao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović

Koliko je vojska bila u teškom stanju dobro ilustruje i podatak da je Pancir prvo ozbiljno sredstvo za protivvazduhoplovnu borbu i zaštitu naših jedinica kupljeno posle sistema Kub i Neva koji su poslednji put nabavljeni u prvoj polovini osamdesetih. Kada su Boris Tadić i njegova vlast odlučivali o našoj bezbednosti, nebo Srbije štitila su najviše dva borbena aviona, jer ostali nisu mogli da lete. O stanju tenkova, oklopnih transportera i artiljerijskog oruđa mogao bih da pišem u tomovima, baš kao i o stanju naše odbrambene industrije koja je tada proizvodila višestruko manje nego što to može danas i koja gotovo da nije ozbiljnije učestvovala u opremanju naše vojske.
 

Tek dolaskom Aleksandra Vučića na vlast, prvo kao ministra odbrane, zatim kao premijera i predsednika Srbije, počinje jačanje naše vojske i istinska briga za odbranu Srbije. Zahvaljujući njegovim naporima da Srbija postane međunarodno ugledna i ekonomski jaka zemlja, zahvaljujući dogovorima koje je postigao sa partnerima i sa Istoka i sa Zapada, uspeli smo da nabavimo i najsavremenije sisteme protivvazduhoplovne odbrane, bespilotne letelice, „Erbasove“ helikoptere, borbene helikoptere Mi-35, transportne helikoptere Mi-117, da modernizujemo naše Migove 29 i nabavimo dodatne tako da ih sada imamo 14. Danas imamo kapacitet da sprovodimo modernizaciju naših Orlova i Supergalebova, ali i da započnemo razvoj sopstvene bespilotne letelice Pegaz, oklopnih vozila Lazar i Miloš, MRAP, zatim borbene platforme Mali Miloš, da modernizujemo naše Ognjeve, proizvodimo sopstvenu samohodnu haubicu Nora, ali i da razvijemo nove modele raketne i artiljerijske municije, kojima smo značajno poboljšali snagu naše vojske.
 
O objektima infrastrukture, koji su u vreme Tadićeve vlasti bili prepušteni korovu i postali ruševine, uniformama, zaštitnoj opremi, vozilima, teško je i govoriti, jer su bili ispod svakog nivoa ili nisu ni postojali. Posebna priča je koliko su male plate bile u Vojsci Srbije i koliko se malo brinulo o vojnicima.
 
Ponosan sam što sam danas deo tima Aleksandra Vučića koji ima zadatak da pomogne da naša Vojska bude snažnija, još bolje opremljena i strateški oslonjena na domaću proizvodnju. Posebno sam ponosan što se borimo da u teškim vremenima korona virusa povećavamo plate naših vojnika, podoficira i oficira.
 
Takođe, ne želim da javnost misli da nemamo nikakvu reakciju na jučerašnju saobraćajnu nezgodu u kojoj je došlo do prevrtanja jednog vozila iz sistema Pancir. Svima nam je, naravno, teško pala činjenica da je došlo do oštećenja jednog dela ovog skupog sistema koji je ponos i dika naše vojske.
 
Svakako su od prvog trenutka uključeni tužilaštvo i nadležni organi istrage koji će utvrditi okolnosti i odgovornost za ovaj događaj. Ali isto tako želim da javnost zna da su ljudi iz ove jedinice, kao i starešine vojske, od prvog trenutka učinili i čine sve da ceo sistem bude što pre vraćen u funkciju. Želim, takođe, da javnost zna da se radi o profesionalcima koje je ovaj nemili događaj svakako najviše pogodio i to ljudima koji su svoj život posvetili služenju otadžbini i svom narodu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 3 godine

Pa, to je bio cilj. Da nas oslabe što je više moguće. Prodane duše i strani plaćenici.

Nešo N

pre 3 godine

Marko: Da smo 1999. godine imali ovako opremljenu vojsku, situacija bi bila sasvim drugačije.

Ivana

pre 3 godine

Tadić i tadašnja garnitura su radili po instrukcijama Zapada. Slaba i ponižena Srbija je bio njihov cilj. Zato je i vojska uništena, jer oslabiti odbranu neke zemlje znači pretvoriti je u svog taoca, pijuna.

Olja

pre 3 godine

Pa, Tadić treba da se stidi kao i svi oni iz opozicije jer svi su uprljali ruke i učestvovali u uništavanju i prodaji Srbije. Zato su i uništavali , planski i ciljano, vojsku i odbranu naše zemlje. Problem je što oni ne znaju za stid, a obraz nemaju.

Slavica

pre 3 godine

Tadic je unistio vojsku ukinuo je i sve sto ide uz to...

Marko

pre 3 godine

Sećam se 2004 godine,kada sam na odsluzenju redovnog vojnog roka,na bazi 'Jezerska Mahala' na administrativnoj granici sa srpskom pokrajinom KiM imao prilike da dočekam Borisa Tadića koji je došao u posetu na našu bazu.Tada se rukovao sa svima nama.I posli smo sa njim na osmatracnicu.Naš kapetan mu je tada predao dvogled kako bi mogao da izvrši osmatranje.Dok je osmatrao gledajuci kroz objektiv dvogleda,nas kapetan mu je objasnjavao koja je koja mahala u podnožju vidokruga,a Boris je ponavljao "da,da vidim". Čitava priča bi bila sasvim u redu,da je bilo šta zaista video,a nije mogao nikako ništa da vidi.Zašto?Zato što je zaštitni poklopac objektiva dvogleda bio zatvoren.Drugim recima,mogao je da vidi samo mrak i ništa više. Želeo sam da kažem gosn. Tadiću da je poklopac zatvoren,medjutim,ni ja,ni niko od nas mu ništa nije rekao,jer se čovek izjasnio kako sve vidi pa nismo želeli da mu bude neprijatno.Toliko o tome koliko mu je vojska i mi na položaju bili bitni.Mozda nije relevantno da na osnovu toga dajem ovakav zaključak,ali to je neki moj utisak na osnovu te situacije.

Dijana

pre 3 godine

Zuta bagra nikada vise nece doci na vlast u Srbiji zato sto su nas doveli do prosjackog stapa, dok su svoje bankovne racune punili novcem.

englezii

pre 3 godine

Sve ono sto je za vojsku ucinio Francetic je sramota i misli da ga pod hitno treba tuziti za veleizdaju i proterati iz Srbije a prethodno mu naplatiti sto god je u stanju da plati od opljackanih para kojima je hteo da kupi vilu na ostrvu Visu pa neka ide kod svojihh po Mamine linije !

Mina

pre 3 godine

Baš tako, vojska je tek sad vraćena u pravi kolosek i počela da jača svoju odbranu. Nebo zemlje neko mora da čuva

Tina

pre 3 godine

Zalaganjem i politikom koju vodi predsednik Vučić, vojsci je vraćen odavno poljuljan ugled.

Mily

pre 3 godine

Tadic je upropastio sve cega se dohvatio dok je bio predsednik, glumeci demokratu okrenutog Zapadu, sistemski unistavajuci ovaj narod i drzavne institucije.

Mile

pre 3 godine

Tadić je uništio Srbiju i doveo je do rasula narod ga nikada više neće podržati na izborima

Miloš

pre 3 godine

Tadića niko neće da podrži on je imao svoje vreme u kojem ama baš ništa dobro nije uradio za ovu državu

Nataša

pre 3 godine

Tadić je povampireno zlo koje narod Srbije neće više

Ivana

pre 3 godine

Naravno da je Aleksandar Vučić jedini koji radi na podizanje naše vojske Srbije,jedini koji želi da Srbija bude ekonomski jaka i stabilna. Srbija će danas ekonomski i potpuno ojačati, hvala Vučiću na svemu što čini za ekonomski oporavak i razvoj naše države.

Ana

pre 3 godine

Vojska čuva naš mir, Tadić je upropastio da tada nije imala ni ugled. Vraćamo je polako u pravom svetlu.

Anita

pre 3 godine

Tadić treba da se stidi što je upropastio celu Srbiju!

Sanja

pre 3 godine

Tadica neko opasno turira..kakva crna njegova kanditatura??

slavko

pre 3 godine

Nema Tadic ni stida ni srama, vojsci je ugled vracen dolaskom Vucica i SNS na vlast.

Miki

pre 3 godine

Zahvaljujući Vučiću naša borbena gotovost je za svaku pohvalu, moderna, dobro opremljena i daleko snažnija!

Mladen

pre 3 godine

Kako ga samo nije sramota da pominje vojsku kad je doveo do propasti, da nije Vučića ništa od opreme ne bi bilo danas u našim rukama za odbranu zemlje.

Rade

pre 3 godine

Vojska je danas naš ponos, naša snaga i na to smo svi ponosni!

Maki

pre 3 godine

Tadić i njegovi drugari upropastili sve što su mogli.

Marija

pre 3 godine

Izgleda da mu nije dovoljno što je zajedno sa ostalim sve uništio, pa bi opet.

Jovana

pre 3 godine

Господин Тадић би требало да се повуче са политичке сцене Србије! За њега су завесе Србије заувек спуштене!!!Ал, он то не увиђа!

Filip

pre 3 godine

Tadić je uništio vojsku i sad mu jej pametnije da ćuti. Pokazao je svoje umeće dok je bio na vlastii zgadio se narodu.

Cile

pre 3 godine

Tadića treba da bude sramota što pominje vojsku. On ju je uništio do temelja.

Vidak

pre 3 godine

Tadić je gledao da uništi sve što je mogao i zato mu je bolje da ćuti. Bio je sluga zapadai nisu ga zanimali građani.

Romanija

pre 3 godine

Da Tadić ima imalo morala, ne bi se uopšte oglašavao u javnosti.

Branko N

pre 3 godine

Da nam je ostala bivša vlast, danas bi nam vojska ličila na neko lovačko društvo.

Ana

pre 3 godine

Muceni Tadic nema sta nije upropastio, ne samo vojsku! Ne povratilo se!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija