• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

11.04.2021

18:55

SRBIJU PO SVAKU CENU SPREČITI DA POSTANE LIDER, DOBRA I POŽELJNA DRŽAVA! Žestok udar na našu zemlju, odgovor će biti pelcovanje Zapada - ISTINOM!

Politika

SRBIJU PO SVAKU CENU SPREČITI DA POSTANE LIDER, DOBRA I POŽELJNA DRŽAVA! Žestok udar na našu zemlju, odgovor će biti pelcovanje Zapada - ISTINOM!

Podeli vest

Baš kad je Srbija napravila vakcinalni bum na Balkanu i u Evropi, postala regionalni lider, povratila imidž i nametnula se kao dominantna zemlja u okruženju u vremenu novog svetskog rata, usledio je žestok kontranapad

Kampanja po najuticajnijim zapadnim medijima kako je Srbija zemlja za ugled i najbolji primer borbe protiv užasne globalne pošasti, morala je odmah da bude zaustavljena.

Hvalospevi o Beogradu kao gradu koji je jedini velikodušno i domaćinski otvorio svoje kapije za sve komšije da se besplatno vakcinišu, morali su hitno da se prekinu.

Ne sme više da se pročuje da je Srbija u prve tri zemlje u Evropi po vakcinaciji stanovništva i da je stavila zdravlje naroda ispred geopolitičkih pozicioniranja i sukoba.

Bez odlaganja mora da se spreči etabliranje istine da se kao uspešan pokazao koncept neutralnosti i nesvrstavanja koji je obezbedio Srbiji da danas ima dovoljno vakcina i iz Rusije i Kine, ali i Amerike, Nemačke, Britanije.

Iz ovih stopa mora da se zgazi i sakrije činjenica da je Srbija kudikamo brže i efektnije reagovala na korona zlo od kompletnog NATO okruženja koji je jedini na pravom i bezgrešnom reformskom i bezbednosnom kursu.

Iz svih oružja moraju da se ubiju sve pokuljale vesti o tome da su državljani Evropske unije masovno zapucali u Beograd sa sve zavrnutim rukavom i spremni za cepivo.

I onda je došlo do pomenutog kontranapada.

Poruka koja je smišljena u medijsko-političkim Zapadnim laboratorijama gromoglasno je lansirana u javnost i glasila je:

Nije Srbija to što vidite svojim očima.
Nije Srbija to što ste na kratko pomislili da jeste.
Nije Srbija to što čujete o njoj.
Zapamtite zauvek - to  je genocidna država sa genocidnim narodom.

I najpre je, tek kao predigra, u Crnoj Gori izazvana čak i teška politička kriza pošto se veštački nametnuo i reafirmisao evroatlantski narativ o srpskom genocidu u Srebrenici. 

A posle svega nekoliko dana, ambasador Nemačke Tomas Šib izvukao je iz korica adut da je bombardovanje 1999. godine bilo opravdano da bi se sprečilo da Srbi počine genocid na Kosovu.

NEMA MIRA U CRNOJ GORI, SAMO DA NE BUDE KRVI?! Milove komite blokirale magistralu kod Plantaža na Zabjelu, gde je grafit Krsta Zrnova...

Blickrig akcijom, zapadni spindoktori izokrenuli su tako stvarnost po modelu posttotalitarnih propagandnih agresija.

Novim aprilskim bombardovanjem, sadašnji zapadni saveznici vratili su film, jeftinom paralelnom montažom, dve decenije u nazad. Uzaludno verujući da će im neko opet poverovati.

Srećom, ta prevaziđena retorika 2021. godine zvuči toliko jalovo, glupavo i beznadežno zarobljeno u matricama prošlosti, da je možda i najbolje ne odgovarati na nju.

Takva trabunjanja iz prethodnog veka danas više zvuče kao izraz duboke nemoći i strateškog bauljanja moćne Nemačke i još (ne)moćnijeg evroatlantskog korpusa.

RUSKI GENERAL SRBIJI POSLAO UPOZORENJE! VAŠINGTON NE MISLI DOBRO NAŠOJ ZEMLJI, dao zeleno svetlo Albancima za vojnu bazu!

Umesto gnevnih odgovora, diplomatskih mera i međudržavnih nota, možda je i najbolje da se samo mirno nasmejemo ekselenciji Šibu i njegovim saveznicima.

I recimo, da ih nesebično i humano pozovemo kolektivno sledeće subote na Sajam - na pelcovanje istinom.

 

Treba im samo dobra volja. Neće  morati ni da se prijavljuju preko e-uprave…

O izjavi nemačkog ambasadora i motivima izjave o Srebrenici više saznajte u emisiji „Od četvrtka do četvrtka"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 2 godine

Srbijo samo napred niste sami imate jake saveznike zivim na Zapadu budite sigurni Zapad je propao. Čuvajte vezu sa dobrim saveznicima Rusijom i Kinom i niko vam ništa nemoze. ZIVELA SRBIJA ZEMNJO MOJA VOLIM TE.

zoran

pre 2 godine

Nadam se da ćete sada objaviti konačno jedan moj komentar gospodine Vučićeviću !!! Kako nije sramota predsednika da pravda Švapskog Hitler-jugenda koji kaže ,indirektno, da je trebalo ubiti malu Milicu , da je jedan Madjar iz Vojvodine morao da pogine na Košarama (Tibor Cerna ) da bi švaba zadovoljio želju za osvetom zbog svog dede SS-jurišnika koji je pucao po djacima u Kragujevcu ! Alo bre ---MARŠ BRE ŠVABO IZ SRBIJE DA NEVIDIŠ KAKO SE SRBIN SVETI !!!!

DEDA RAKA

pre 2 godine

Joj, što istina "boli" - to Zapad ne voli !

IMPRESIONIRAN SAM ONIM ŠTO SAM JUČE VIDEO! Italijanski novinari proveravaju da li je Srbija Meka vakcinacije: ZAŠTO OVO NEMA EVROPA?! Video
Društvo

IMPRESIONIRAN SAM ONIM ŠTO SAM JUČE VIDEO! Italijanski novinari proveravaju da li je Srbija Meka vakcinacije: ZAŠTO OVO NEMA EVROPA?! Video

Tročlana ekipa televizije "Medija set", koja realizuje veoma popularnu emisiju u Italiji – "Le jene" (hijene), ovih dana je u Beogradu. Novinar Gaetano Pekoraro rekao je za RTS da se u Italiji govori o Srbiji kao Meki vakcinacije, italijanski građani dolaze u Srbiju i vraćaju se vakcinisani i da ga je zainteresovalo kako je to moguće

11.04.2021

15:30

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija