• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.04.2021

09:52

60 GODINA OD KADA JE JURIJ GAGARIN POLETEO U KOSMOS! Bocan-Harčenko: Strateško partnerstvo Srbije i Rusije ima kosmičku perspektivu!

Politika

60 GODINA OD KADA JE JURIJ GAGARIN POLETEO U KOSMOS! Bocan-Harčenko: Strateško partnerstvo Srbije i Rusije ima kosmičku perspektivu!

Podeli vest

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da strateško partnerstvo Rusije i Srbije ima kosmičku perspektivu


Bocan-Harčenko je u autorskom tekstu za list "Politiku", povodom 60. godišnjice od kada je Jurij Gagari poleteo u kosmos i postao prvi čovek koji je to uradio, istakao da rusko-srpska saradnja sve više dobija inovativnu dimenziju.

"Nadamo se da ćemo u najskorije vreme sa srpskim prijateljima uspostaviti saradnju u istraživanju i korišćenju kosmičkog prostora u mirne svrhe i postići konkretne rezultate u ovoj sferi", napisao je Bocan-Harčenko.

Ruski ambasador navodi i da se Gagarin u jeku "hladnog rata" zalagao za ideale nesukobljavanja, istinskog partnerstva i ravnopravnosti, kao i da mu je drago što se njega u Srbiji sećaju sa velikom "toplinom u duši" i što se pažljivo prate novi uspesi Rusije u proučavanju kosmosa.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija