• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

15.04.2021

14:14

ŽELIMO DA NAŠA DRŽAVA BUDE GARANT STABLNOSTI! Održana generalna proba združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021"! Foto

Politika

ŽELIMO DA NAŠA DRŽAVA BUDE GARANT STABLNOSTI! Održana generalna proba združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021"! Foto

Podeli vest

Ministar odbrane Nebojša Steganović objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije sa generalne probe taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021" koja će biti prikazana u subotu

 

- Generalna proba združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021" na vojnom poligonu Orešac, u kojoj učestvuju pripadnici jedinica Vojske Srbije u sadejstvu sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova - napisao je u opisu fotografija ministar Nebojša Stefanović.

 

 

Ministar Stefanović je u emisiji Novo jutro na RTV Pink naglasio da će spremnost Srbije moći će da se vidi i u subotu tokom Združene taktičke vežbe "Odgovor 2021"

"Stabilnost i mir cilj su kojem Srbija teži, kao i to da bude garant stabilnosti na celokupnoj svojoj teritoriji i u čitvom regionu" - rekao je.

Jedinice Vojske Srbije i policije će u završnoj fazi združene taktičke vežbe bojevim gadanjem pokazarti svu svoju moć, rekao je Stefanović na TV Pink i dodao da ta složena vežba dolazi u veoma složenom trenutku.

Stefanović je naveo da će 1.500 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a na poligonima "Pasuljanske livade" i "Orešac" prikazati deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moci i sadejstva prilikom resavanja kriznih situacija.

"Vežba je veoma složena, baš zato je složena da bi odgovrila na sve složene izazove", rekao je Stefanović i naglasio da će se na njoj prvi put gađati bespilotnim letelicama.

Foto: Facebook/Nebojša Stefanović

Odgovor 2021

Pokazaćemo koliko je Srbija uspela da napreduje i koliko je moćna, rekao je ministar i dodao da će se videti i sadejstvo policije i vojske.

"Godinama se spremamo da naši građni nikada ne osete teret ili pretnju", rekao je Stefanović i ocenio da je bezbednosna sitaucija u regionu veoma složena, a da na Kosovu i Metohiji postoje posebno zabrinjavajuća delovanja - poput najave formiranja vojne baze kojoj se Srbija oštro protivi.

"Kada najave formiranje nekakve baze na severu naše južne pokrajine to mora da zabrine Srbe jer to nije naivna stvar, ne rade oni to da bi gradili dugročni mir, mi to radimo jer je to nas interes Srbije", rekao je on.

Foto: Facebook/Nebojša Stefanović

Odgovor 2021



Ministar je naglasio da se Srbija oštro protivi i bazi kao što se oštro protivi i formiranju "tzv vojske tzv Kosova" i dodao da to neslaganje uvek pominje i međunarodnim partenrima i onima koji to nisu.

"Danas možemo podignute glave da kažemo ono što mislimo zbog svega što je radio i uradio predsednik Aleksandar Vučić. Mi nikoga ne moramo da molimo, ne moramo da pognemo glavu. Možemo da kazemo nije u skladu sa propisima, sa Rezolucijom 12 44 da nemaju pravo na to", rekao je ministar.

"Želimo da naša država bude garant stablnost ako još ekonomski jačamo to donosi bolji život građanima", rekao Stefanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija