• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2021

19:20

POSEBNA ZAHVALNOST ZA VAKCINE! Brnabić i Cvijanović o kovidu, energetici, infrastrukturi

Politika

POSEBNA ZAHVALNOST ZA VAKCINE! Brnabić i Cvijanović o kovidu, energetici, infrastrukturi

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović o toku vakcinacije u cilju suzbijanja zarazne bolesti kovid 19, radu na infrastrukturnim objektima, saradnji u oblasti energetike i o značajnoj podršci koju Srbija pruža RS u svim oblastima političkog i društvenog života

Na sastanku je naglašeno da će biti nastavljena realizacija započetih projekata s obzirom na to da su ti projekti, kao što je auto-put Beograd-Sarajevo, od najvećeg strateškog interesa, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Govoreći o međuvladinoj saradnji, premijerka Brnabić je podsetila da su dve vlade uvek imale značajne zajedničke rezultate.

Jedna od tema sastanka bila je i podrška koju Srbija pruža RS u vakcinaciji i nabavci medicinske opreme, a na kojoj je predsednica Cvijanović premijerki Brnabić posebno zahvalila.

Cvijanović je dodala da Srbija na tom polju značajno prednjači u odnosu na neposredno okruženje, dodaje se u saopštenju.

Ona je novinarima u Beogradu posle sastanka sa srpskom premijerkom rekla da je strateški interes Srpske realizacija zajedničkih projekata sa Srbijom kao što su "Buk Bijela", Aerodrom Trebinje, gasifikacija Srpske i izgradnja auto-puta, prenela je RTRS.

- To su projekti za koje su zainteresovani naši građani i sigurna sam da će se te stvari realizovati, kao što su se realizovale i sve druge - rekla je Cvijanović novinarima.

Cvijanović je istakla da Srbija i RS godinama dobro sarađuju i trude se da realizuju projekte koji su dobri za građane.

Ona je navela da i Srpska, zahvaljujući jakoj Srbiji, zna da ima i određeni komoditet i određenu sigurnost kada je u pitanju ova epidemiološka situacija.

Cvijanović je istakla da je zadovoljna zbog činjenice da se Srbija, po ko zna koji put, i u ovoj krizi pokazala kao jaka i ozbiljna država sa svim svojim mehanizmima koje je stavila u punu funkciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija