• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.04.2021

17:08

SRBIJA OSTVARILA JEDAN OD NAJBOLJIH REZULTATA UPRKOS IZAZOVIMA PANDEMIJE! Vučić razgovarao sa predstavnicima MMF!

Politika

SRBIJA OSTVARILA JEDAN OD NAJBOLJIH REZULTATA UPRKOS IZAZOVIMA PANDEMIJE! Vučić razgovarao sa predstavnicima MMF!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem vido linka sa predstavnicima delegacije MMF, a šef Misije, Jan Kejs Martejn, istakao je da je Srbija ostvarila jedan od najboljih rezultata u prošloj godini uprkos izazovima pandemije i pozdravio odgovornu ekonomsku politiku i uspešno upravljanje krizom

 

Sagovornici su zaključili da osnovni cilj Srbije ostaje da sačuva teško stečenu reputaciju fiskalno sigurne zemlje, kao i da nadstavi sa odgovornom fiskalnom politikom kako javni dug ne bi prešao nivo od 60 odsto BDP-a, čime Srbija odlučno nastavlja da radi na daljem rastu ekonomije, saopštila je pres služba predsednika.

Tokom razgovora, predsednik Vučić i Jan Kejs Martejn posebno su se osvrnuli na mere podsticaja i usvojena tri paketa mera za pomoć privredi i građanima, kojima je očuvana makroekonomska stabilnost i čak postignuta veća stopa zaposlenosti.


Martejn je posebno istakao da je Srbija bila jedna od retkih zemalja kojoj MMF nije korigovao početnu projekciju stope rasta od pet odsto koju je dao prošle godine.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav



Vučić je dodao da je Srbija već posle prvog kvartala 2021. godine na dobrom putu da ostvari planirani rast od 6% kako je i predviđeno, budući da je jedan od glavnih fokusa Vlade Srbije ulaganje u velike infrastrukturne projekte i intenziviranje rada na privlačenju direktnih stranih investicija.

"Srbija je 2020. godine bila u samom vrhu po privednom rastu u Evropi i uveren sam da i ove godine možemo da uđemo u prve tri ili četiri zemlje po rastu", rekao je Vučić i dodao da je zadovoljan time što Srbija i dalje, uprkos situaciji vezanoj za pandemiju, ima izuzetno jak priliv investicija.

Vučić i Martejn razgovarali su i o novom aranžmanu savetodavnog karaktera, koji je od posebnog značaja u svetlu unapređenja opšte investicione klime u Srbiji, kao i u kontekstu još većeg poverenja investitora.

"Imajući u vidu ogroman napredak Srbije u proteklih osam godina, prioritetni cilj ovog aranžmana biće da očuva postignute rezultate, ali i da obezbedi podršku u daljem sprovođenju strukturnih reformi usmerenih na još brži, snažniji i održiviji rast", rekao je Vučić.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav



On je zahvalio MMF-u i ličnom angažovanju Jana Kejsa Martejna na profesionalnoj i stručnoj podršci na koju Srbija umnogome računa.

Vučić je istakao i da će Srbija posebnu pažnju posvetiti reformama u javnim preduzećima, te da će prioriteti i dalje biti ulaganja u infrastrukturu, stvaranje još bolje klime za investicije, veća ulaganja u životnu sredinu, nauku i kapitalne projekte, što će dodatno i dugoročno doprineti stabilnom finansijskom rastu u narednim godinama.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 2 godine

Samo najbolji idu napred. MMF je video da je Srbija borbena, jaka i snazna zemlja. A nas Predsednik ce dati sve od sebe da bude jos jaca.

Petra

pre 2 godine

MMF je organizacija koja ima cilj da podstakne zemlje u vođenju ekonomije i prevazilašenju problema do kojih dolazi, od čega možemo imati samo korist. Napredovanje Srbije je eminentno, bez obzira na sve što se dešava u svetu i kod nas.

Stefan

pre 2 godine

Privredni rast je dokaz da se vodi odgovorna politika.

Miroslava

pre 2 godine

Zahvajujući dobro odmišljenom budžetu Srbija je jedna od boljih u regionu.

Jovana

pre 2 godine

Несумљиво је да је Србија, упркос проблема које нам је донела пандемија, одолела изазовима, сачувала своју економију, и при том у складу са својим могућностима , помогла својим грађанима да лакше преброде ову глобалну кризу!

Jovana

pre 2 godine

Србија и српски народ је показао и доказао, да када јој је најтеже, постиже одличне резултате!Захваљујућу одличном раду руководства и тимском раду људи, Србија је сачувала и унапредила економску стабилност. Тако да је разумљиво, да и ММФ хвали резултате Србије!

Sara

pre 2 godine

Vodi se odgovorna i pametna finansijska ekonomija u zemlji .

kiki

pre 2 godine

Srbija se itekako dobro drži kada su finansije u pitanju.

Bojana

pre 2 godine

Srbija sigurnim koracima ide napred i resena je da obezbedi neku lepsu i bolju buducnost.

Zekonja07

pre 2 godine

Ovaj sastanak sa predstavnicima delegacije Međunarodnog monetarnog fonda je veoma značaj. Srbija je dost napredovala u ekonomiji.

Anicaa

pre 2 godine

Srbija ima jos polja na kojima mora da radi, ali napredak je evidentan i to uprkos pandemiji korona virusa.

Milaa555

pre 2 godine

Srbija je zahvaljujući odgovornoj politici i sprovedenim reformama ostvarila pozitivan učinak na ekonomskom polju.

Marko

pre 2 godine

Lepo je čuti da smo nа listi boljih i naprednih država,a pohvala MMF-a nam je od značaja i daje nam snagu da nastavimo da se borimo za još veći napredak!

Sanja

pre 2 godine

Pandemija nas nije omela u tome da ekonomski sve vise napredujemo.

Tamara

pre 2 godine

Uprkos epidemiji koja je snasla ceo svet za svaku pohvalu su rezultati koje je Srbija ostvarila.

Oko

pre 2 godine

Sve vreme smo vredno i marljivo radili,stvarali i borili se uprkos svim teskocama na koje smo nailazili. Srbija je najbolja!

Una

pre 2 godine

Ponosna sam na svoju drzavu koja vidno napreduje iz godine u godinu.

Ivana

pre 2 godine

Predstavnic MMF-a su prepoznali kvalitet rada našeg predsednika Vučića koji svakako radi savršen za interes naroda i države.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za ekonomski prosperitet i razvoj.

Eva

pre 2 godine

Na dobrom smo putu, ostvarujemo vidljive rezultate, treba samo tako da nastavimo!

Jelisaveta

pre 2 godine

Odgovorna i mudra politika, ojacala je ekonomiju Srbija, na cemu nam zavide mnoge zemlje i kojima mozemo da budemo primer napretka i razvoja.

Jelisaveta

pre 2 godine

Donete reforme, Srbiji su omogucile rezultate zbog kojih je ekonomija na stabilnom putu i znatno prosirila saradnju sa MMF-om, kaja ce umnogome pomoci nasem daljem napretku i razvoju.

Jelisaveta

pre 2 godine

Predsednik Vucic je svojom odgovornom politikom uspeo da stabilizuje finansije nase zemlje kao i ekonomiju, pa samim tim MMF imamo kao prijatelja.

Ana

pre 2 godine

U trenutku kada je čitav svet pogodjen ne samo zdravstvenom krizom vec i ekonomskom,Srbija belezi privredni rast,ovo je pokazatelj odgovorne politike ali i stabilnosti zemlje.

Jovana

pre 2 godine

Србија ниже резултате попут бисера. Нанизаће их још, на опште задовољство грађана Србије , али руководства!

Filip

pre 2 godine

Srbija i Vučić izborili su se za jedan od najboljih rezultata što potvrđuje i MMF.

Andrej

pre 2 godine

Srbija ekonomski raste pametnim i odgovornom politikom predsednika.

Nemanja

pre 2 godine

Odgovorna politika Aleksandra Vučića je dovela Srbiju do odličnih rezultata.

Pera Savic

pre 2 godine

Srbija dobrim rezultatima moze biti primer drugim zemljama.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija