• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.04.2021

17:19

VUČIĆ SUTRA U POSETI BANJALUCI! Predsedniku Srbije na svečanosti će biti uručen KLJUČ GRADA SA POVELJOM POČASNOG GRAĐANINA!

Politika

VUČIĆ SUTRA U POSETI BANJALUCI! Predsedniku Srbije na svečanosti će biti uručen KLJUČ GRADA SA POVELJOM POČASNOG GRAĐANINA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće sutra Banjaluku gde će mu na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana grada biti uručen ključ Grada Banjaluke sa Poveljom počasnog građanina


Vučić će se tokom boravka sastati sa predsedavajućim Predsedništvom BiH Miloradom Dodikom i predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, saopštila je pres služba predsednika.


Tokom posete predviđen je i sastanak Visokog saveta za saradnju Republike Srbije i Republike Srpske, a nakon njega izajave za medije.

U delegaciji Republike Srbije, koju predvodi predsednik Vučić, biće i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali.

Dačić će se u Banjaluci odvojeno sastati sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, a Brnabić će razgovarati sa kolegom Radovanom Viškovićem, saopšteno je iz pres službe predsednice RS.
U Banjaluci i Laktašima sutra pojačano obezbeđenje

Na području grada Banjaluka i Opštine Laktaši sutra će biti na snazi pojačane mere obezbeđenja zbog dolaska državne delegacije Srbije, koju će predvoditi predsednik Aleksandar Vučić, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Iz MUP-a su naveli da će, imajući u vidu da je dolazak delegacije najavljen za 8.00 časova, na trasi kretanja vozila delegacije saobraćaj u određenim trenucima biti obustavljen.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane da imaju strpljenja i da pokušaju da izbegnu eventuralne gužve prilikom odlaska na posao.

Dodik: Sa državnim vrhom Srbije sutra o značajnim projektima

Državni vrh Srbije boraviće sutra u Banjaluci, a srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da će sa njima razgovarati o realizaciji značajnih projekata.

"U posetu dolaze predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Ana Brnabić i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić. U kontinuitetu održavamo sastanke Saveta za sprovođenje Sporazuma o specijalnim vezama i razmatramo dosadašnje rezultate i projekte koje smo realizovali", rekako je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da Republika Srpska i Srbija imaju dobre odnose, kao i da će biti održani posebni sastanci na kojima će biti reči o realizaciji budućih projekata.

"Razgovaraćemo i o tome kada će početi radovi na izgradnji hidroelektrane Buk bijela i još dve hidrocentrale na reci Drini. Biće rečii o izgradnji aerodroma u Trebinju gde su preduzete pripremne radnje, a Srbija obezbedila novac iz budžeta, nakon čega su Bošnjaci podneli prijavu Ustavnom sudu BiH da bi proces usporili", naveo je Dodik, prenela je RTRS.

Foto: Tanjug


Naglasio je da će biti reči i o epidemiološkoj situaciji, snabdevanju gasom, izgradnji dela auto-puta do Rače.

"Srbija od Kuzmina već gradi deonicu. Obećanje postoji da će pomoći izgradnju auto-puta od Rače do Bijeljine. Sve su to velike teme, a sa delegacijom Srbije razgovaraće naši značajni ljudi", rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

On je podsetio da je jedan od značajnijih dogovora Srpske i Srbije zajedničko obeležavanje događaja iz istorije srpskog naroda.

"Zajednički smo uveli praznik kojim se u septembru obeležava naša zastava, a finalizujemo dogovor da školski program iz grupe nacionalnih predmeta bude identičan. To govori o tome koliko smo se odmakli od onih koji su tražili da istorija BiH bude napisana za sve narode, iako je potpuno različita", naveo je Dodik.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovana

pre 3 godine

Биће то дивна слика из Бања Луке!Потпуно заслужено ће бити указано поштовање председнику Србије, Александру Вучићу , али и нашој земљи!

Ivana

pre 3 godine

Velika je ovo čast za predsednika Vučića koji spaja narod sa jedne i sa druge strane Drine.

Lela

pre 3 godine

Ključevi grada idu u prave ruke, ponosni smo na našeg predsednika i na sve što je uradio

Daria

pre 3 godine

Sa Banjalukom nas vezu prijateljski odnosi i dobra saradnja!

Jovana

pre 3 godine

Драго нам је да ће сутра председник Вучић, постати почасни грађанин Бања Луке. Честитамо!

Jovana

pre 3 godine

Бањалучанима честитамо Дан града, а нашем успешном председнику доделу кључа града!

Glasinac

pre 3 godine

Presednik Vučić je ovo priznanje sasvim zaslužio.

Romanija

pre 3 godine

Predsednik Vučić je rado viđen gost u RS.

Branko N

pre 3 godine

Sve šta je predsednik Vučić uradio za RS, potpuno je zaslužio ovo priznanje.

Filip

pre 3 godine

Priznaje ključ grada Banjaluke je izuzeta čast za našeg predsednika.

Andrej

pre 3 godine

Odnosi sa Republikom Srpskom su izuzetno dobri i čestitke predsedniku za priznanje koje ce dobiti.

Nemanja

pre 3 godine

Ova poseta Republici Srpskoj je veoma vazna iz razloga sto ce se produbiti saradnja i ojacati odnosi sa njima.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija