• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.04.2021

13:02

KLAJIĆI ZA SLAVU DOBILI STAN OD DRŽAVE! Petković uručio ključeve stanarima nove zgrade u Kosovskoj Mitrovici

Politika

KLAJIĆI ZA SLAVU DOBILI STAN OD DRŽAVE! Petković uručio ključeve stanarima nove zgrade u Kosovskoj Mitrovici

Podeli vest

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić uručili su danas ključeve za 12 stambenih jedinica u naselju Bošnjačka mahaa u severnoj Kosovskoj Mitrovici

Stanovi su izgrađeni sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za KiM, a namenjeni su mladim bračnim parovima, interno raseljenim licima i socijalno-ugroženim porodicama.

Petković je obisao stan porodice Klajić koja danas slavi slavu Lazareva subota.

- Za poklon, od države Srbije, dobili su stan, kao i ostalih 11 porodica, ovde u ovoj zgradi. Prošle nedelje podelili smo još 12 stanova, posle obilaska ove zgrade, idemo da položimo kamen temeljac za još tri zgrade, a ukupno, do kraja godine, izgradićemo još 15 stambenih zgrada, u ukupnom iznosu od 650 miliona dinara - rekao je Petković, preneo je Kosovo onlajn.

Dodao je da je politika države Srbije da gradi, stvara i čuva mir i naglasio da su svaki novi krov, prag i dom, temelji opstanka srpskog naroda na Kosovu.

- Tu smo da zajedno gradimo, pre svega budućnost jer je budućnost na ovoj prelepoj dečici, jer to onda govori da smo svoji na svome i da želimo da živimo u miru u budućnosti - poručio je Petković.

Foto: Kancelarija za KiM

Kosovska Mitrovica

Porodica Klajić će ovu slavu pamtiti kao najradosniju.

- Presrećni smo. Nakon deset godina života pod kirijom, ovo nam mnogo znači. Ovo je najlepši poklon za slavu - kažu Klajići.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić podsetio je da je u Kosovskoj Mitrovici od Božića do sada podeljeno 98 stambenih jedinica, zahvaljujući državi Srbiji.

- U kontinuitetu nastavljamo sa izgradnjom novih stambenih jedinica. Podrška iz Beograda i podrška direktora Petkovića, jasan je pokazatelj da budućnost naših mališana i bolje prilike se stvaraju u Kosovskoj Mirovici - rekao je Spirić i naglasio da lokalna samouprava rešava probleme svih zajednica.

Kancelarija za KiM je u martu najavila da će ove godine biti izgrađeno 180 novih stanova namenjenih interno raseljenim licima, socijalno ugroženim kategorijama i mladim bračnim parovima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Petković za Cveti u Dečanima!
Politika

Petković za Cveti u Dečanima!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković boraviće u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, 24. i 25. aprila, tokom koje će posetiti manastir Visoki Dečani, saopštila je danas Kancelarija

23.04.2021

21:28

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija