• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.04.2021

14:05

Vučić večaras sa Lajčakom o nastavku porocesa dijaloga koji se vodi pod pokrovljem EU!

Politika

Vučić večaras sa Lajčakom o nastavku porocesa dijaloga koji se vodi pod pokrovljem EU!

Podeli vest

Predsednika Srbije, Aleksandar Vučić po dolasku u Brisel večeras se sastaje sa specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom


Izvori Tanjuga iz Evropske službe za spoljne poslove navode da će sa srpskim predsednikom u Briselu razgovarati o nastavku porocesa dijaloga koji se vodi pod pokrovljem EU.

Dodaje se i da su tim povodom "pozicije Beograda i EU jasne".

"Srbija je spremna i kooperativa u tom smislu. EU je takođe spremna za nastavak dijaloga. Ono što se čeka je stav novog premijera Kosova", navode izvori Tanjuga u Briselu.

Foto: printscreen instagram



U ponedeljak 26. aprila predsednika Srbije, primiće predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, a nakon toga planiran je sastani Vučića sa komesarom za porširenje, Oliverom Varhejijem.

Kao sledeći susret predviđen je razgovor sa potpredsednikom Evropske komisije i šefom diplomatije EU, Žosep Borelj, koji će povodom posete predsednika Vučića organziovati radni ručak.

Nakon ručka planirano je da se Borelj i Vučić obrate medijima iz Evropske službe za spoljne poslove.

Vučić će se sasti i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimirrom Bilčikom.

Radna poseta predsednika Srbije Briselu završava se večerom koju u čast predsednika Vučića i delegacije iz Beograda organizije predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel.

Na agendi razgovora u Briselu naćiće se primena nove metodologije na ubrzanju pristupnog procesa Srbije, razvojni projekti u Srbiji predviđeni evropkskim Ekonomsko investicionim planom, ali i borba protiv pandemije i strategija vakcinacije u regionu za koju je Srbija pohvaljena od evropskih zvaničnika i javnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Luka

pre 2 godine

Najvaznije je da se nadje kompromis i da se sve u miru resava. Srbija je uvek otvorena i spremna za dijaloge, kao sto zeli mir i stabilnost u regionu.

Petar

pre 2 godine

Srbija neće priznati Kosovo ali poštujemo obaveze prema EU za razliku od predstavnika sa Kosova.

Maja

pre 2 godine

Srbija se zalaže za dijalog i poštovanje prava dok se Kosovo ponaša neozbiljno.

Dragan

pre 2 godine

Ovo je vazan sastanak i ocekujemo uspesne dogovore.

Toma

pre 2 godine

Srbija pokazuje da je zainteresovana za dijalog, dok Priština gazi sve dogovore.

petra

pre 2 godine

Zaista je velika odgovornost na Vučiću, ali on uspešno zastupa interese Srbije na svim nivoima. Danas njegova reč ima težinu i uvažava se njegovo mišljenje, a to dokazuju i svi ovi razgovori sa stranim predstavnicima.

Ilija

pre 2 godine

Spoljnopolitička orijentacija Srbije je sasvim korektna i najbolja za interese našeg društva i ekonomije.

Merima

pre 2 godine

Stavovi Beograda po pitanju problema sa Prištinom potpuno su jasni i svima dobro poznati tako da se sigurno ništa neće menjati.

Milica

pre 2 godine

Razgovori u Briselu neće biti ni malo laki ali Vučić će još jednom jasno i glasno reći da je Beograd spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom i iznalaženje kompromisnog rešenja ali nikako priznavanje samoproglašene države KiM.

Ana

pre 2 godine

Nema sumnje da ce predsednik Vučić, kao i uvek do sada, dati maksimum u borbi za ocuvanje interesa srpskog naroda na KiM.

Ivana

pre 2 godine

Najvažnije da Srbija bude jaka i stabbilna, i najvažnije od svega da država zaista teži ekonomskom napretku i razvoju naše države.Srbija se cela razvija i gradi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija