• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. CRNOGORAC

26.04.2021

08:36

POČINJE RASVETLJAVANJE AFERE O KOJOJ PRIČA SRBIJA! DANAS JE DAN D ZA MARINIKU I PALMU! Ona će danas u policiji ili dati dokaze za optužbe ili morati da prizna da nema ništa!

Politika

POČINJE RASVETLJAVANJE AFERE O KOJOJ PRIČA SRBIJA! DANAS JE DAN D ZA MARINIKU I PALMU! Ona će danas u policiji ili dati dokaze za optužbe ili morati da prizna da nema ništa!

Podeli vest

Potpredsednica SSP Marinika Tepić danas će morati da objasni na osnovu čega je Markovića optužila za podvođenje i seksualno zlostavljanje. Posle ovog saslušanja mnogo toga će biti jasnije

 

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP), danas će u policiji dati iskaz u vezi sa optužbama za podvođenje i seksualno zlostavljanje koje je u javnosti iznela protiv predsednika Jedinstvene Srbije i gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palme.
Istragu u ovom slučaju preuzelo je tužilaštvo u Kraljevu, a najbliža saradnica Dragana Đilasa svoj prvi iskaz daće danas u 13 časova u policiji u Jagodini.

Selidba u Jagodinu

Bivši operativac DB Božidar Spasić kaže da će posle današnjeg saslušanja Tepićeve biti mnogo jasnije da li ona ima dokaze protiv Palme ili ga sve vreme lažno optužuje.

- Marinika Tepić na saslušanju u policiji mora da ispriča na koji način je saznala ono što je javno iznela, ona treba da otkrije identitet "zaštićenog svedoka", kako ga je predstavila, a mora da objasni i sve okolnosti pod kojima je došla u kontakt sa njim. Nakon tog njenog iskaza tužilac će tražiti dokaze za sve što je rekla. Njoj će se za to dati određeni rok, a ona može da predloži, ili će tužilac to sam da zatraži, da se i 'zaštićeni svedok' sasluša - objašnjava za Informer Božidar Spasić.

On napominje da to što je Marinika Tepić u najbržem mogućem zakonskom roku pozvana na saslušanje jeste veoma važno, budući da su brojne njene prethodne optužbe, kao što su one za "Jovanjicu", "Morović" i "Krušik", ostale do kraja nerazjašnjene.

- Imam utisak da sada u Marinikinom "štabu" nije nimalo prijatna situacija, jer ovo sigurno nisu očekivali. Palma je preuzeo pametan korak jer nije dozvolio da sve ostane na pričama i to što je sam otišao u tužilaštvo i pozvao Mariniku da kaže šta ima, da priloži dokaze meni govori da on nema šta da krije... Ali ja Mariniki predlažem da iznajmi stan u Jagodini, budući da će morati i da se izjašnjava o svakoj od skoro 400 tužbi žena koje su je prijavile jer ih je optužila da su preko kreveta došle do posla! Više joj se isplati da joj Đilas zakupi kuću ili stan u Jagodini, s obzirom na to da će ona praktično svakog dana morati da ide na sud i da se izjašnjava po tužbama, jer su sve te tužbe pojedinačne! - kaže Spasić.

Foto: printscreen

Palma u Hit tvitu otkrio dokument zbog kojeg misli da je pokrenuta cela afera


I predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će policija u slučaju "Palma" saslušati sve - od Markovića do Tepićeve - kako bi se utvrdile apsolutno sve činjenice.

- Protiv Markovića su iznesene suviše teške optužbe i lider JS je u pravu kada kaže da će ili on ili onaj ko je te optužbe izneo morati da završi u zatvoru. Vrlo je pametno to što je predmet izmešten iz Jagodine u Kraljevo kako bi se obezbedilo da ne bude nikakvog pritiska. Sve ovo više nije politika, jer ako se pokaže da je istina, biće jezivo, ali ako se pokaže da nije istina, biće još jezivije - poručio je predsednik Vučić.

Na drugoj strani, opozicija je od ovog slučaja uspela da napravi "politički rijaliti", pa je tako Demokratska stranka smenila predsednika Gradskog odbora DS u Jagodini Dragana Alempijevića jer u ovom slučaju zastupa Dragana Markovića Palmu!

- Moja advokatska dužnost bila je da prihvatim da budem Palmin branilac jer je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Kada odete kod doktora, ne pitate ga kojoj stranci pripada - rekao je advokat Alempijević, koji inače zastupa i funkcionere Dveri, ali to DS-u do sada nikada nije bio problem.

Pravo na odbranu

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbije Milan Antonijević kaže da odavno nije video tako besmislenu i skandaloznu partijsku odluku, kao ovu Demokratske stranke.

"Pravo na odbranu ima svako, pa i Palma, a kažnjavati advokata jer je uzeo da ga zastupa jeste, u najmanju ruku, skandal! Vrlo rado ću otići u Jagodinu da sa vašim članstvom razgovaram malo o vladavini prava i o tome šta je pravo na odbranu, koja su prava advokata, kao i o fer i poštenom suđenju", poručio je Antonijević demokratama na Tviteru.
 

Dačić: Opozicija vodi hajku

Opozicija svakodnevno vrši pritisak na pravosuđe i vodi organizovanu hajku protiv Dragana Markovića Palme, kaže predsednik Skupštine i lider SPS-a Ivica Dačić.

- Opozicija najstrašnije politizuje slučajeve iz nadležnosti pravosuđa. Pa oni sad najavljuju demonstracije podrške u Jagodini kada Marinika Tepić bude davala izjavu povodom optužbi koje je sama iznela!?! Pre nekoliko dana na zajedničkom sastanku predstavnika zakonodavne, izvršne i sudske vlasti kao glavni princip dogovoreno je da nema mešanja ni komentarisanja procesa i odluka pravosuđa. Taj princip ne treba da važi samo za vlast nego i za opoziciju - poručio je Dačić i još jednom pozvao nadležne državne organe da rade svoj posao.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Trajko

pre 2 godine

Vidi se da je Palma pošten i častan čovek a da Đilaševa radnica to nije tako da ovo treba zatvoriti i pohrliti u dalji napredak

Zoran

pre 2 godine

Pogresan pristup, treba utvrditi koliko proizvodnih hala ima u tom privrednom blagostanju, cije su to firme, dal je to trgovina praznim halama, dal placaju energente, porez i plate i ko u nima radi.

Ljubiša

pre 2 godine

Lažovinka Čobanu ima sve "kredibilne" svedoke, neki u zatvoru zbog dilovanja, neki bili u zatvoru zbog kradje, neki čekaju sudjenje, neki pod istragom za utaju poreza...

Srusice vam vladu

pre 2 godine

Marinka ce srusiti Vucica, a vi joj nista ne mozete! Hahahahhaha!!!! Bravo, Marinka! Razbucaj bandu na sitne froncle!

Milan63

pre 2 godine

Moj utisak godine je da je ovo politička nameštaljka u toku izborne kampanje jer se, gle čuda, sve ovo pojavilo posle 10 godina, a do tada nikog živog, a najmanje Mariniku Čobanu, ta tema uopšte nije interesovala. Po meni, Đilas nekako kukavno istura ovu svoju službenicu, zanesenu preko svake mere, ali bez kridibiliteta kada je u pitanju istina jer se već više puta izlupetala na razne teme. Ako su njeni "dokazi" rekla-kazala, partijski "svedoci" i, navodno, prestrašene jagodinske žene koje traže status zaštićenih svedoka, Mića Jovanović, direktor "Megatrenda" koji je sam sebe demantovao i slično, onda dotična tužiteljka treba da se konačno suoči sa presudom za klevetanje i nanošenje teške nematerijalne štete. To ne može da se podvede pod slobodu govora jer se za lažne optužbe na Zapadu snose ozbiljne političke posledice i sudske sankcije, pa bi moralo i u Srbiji ako smo pravno uređena zemlja. Dakle, u aps onaj za koga se na sudu, a ne u tabloidima ili političkim kampanjama dokaže da je kriv.

Saradžogla

pre 2 godine

Аматери! ... Давај агенте и данас би имали снимкеееее!Не би било ,,јесте да није''! Скривене камере су чудо!

Vns

pre 2 godine

Zašto ne dajete medijski prostor dotičnoj da iznese dokaze? Naravno da će krupni gospodin proći nekažnjeno,dići će taj i žive i mrtve da svedoče u njegovu korist....a da li je gosp. Jurić pre par meseci pričao o nekom političaru koji je povezan sa maloletnicima,

Milan63

pre 2 godine

Pa je li gospodin Jurić bio pozvan u nadležnu instituciju da obelodani ko je taj političar? I je li rekao ko je to? Nije. Ne, nego uvek ista priča. Svedoci se plaše da svedoče. Pa što, braćala, uopšte mutiš vodu ako ne možeš stvar da isteraš do kraja. Kako su one glumice skupile hrabrost i svedočile? A Palma, inače nije bio to zašta ga optužuju kada je bio u koaliciji sa Demokratskom strankom. Ma, nije nego. Ovo je klasična politička podmetačona.

Perica

pre 2 godine

Daj bre ne lupetaj sinoć je bila na TV-u nalupala je sve i svašta da mi je bilo muka da je slušam. Bože me prosti k'o da je drogirana.

Bats

pre 2 godine

Svedok đikijev osuđivani aktivista. marinika na platnom spisku đikija. marinika do sad rasvetlila tolike afere najveća sa kokoškama. Sergej Trifunović ranije objasnio kako điki deli pare svojim poslušnicima. I nažalost posle se pitamo zašto prave žrtve ćute. Pa ovakve ujdurme ih samo teraju da i dalje ne prijavljuju stvarna zlostavljanja.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija