• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.04.2021

15:58

ĐORĐEVIĆ: Marinikina putujuća predstava!

Politika

ĐORĐEVIĆ: Marinikina putujuća predstava!

Podeli vest

Slučaj koji je zaokupio pažnju javnosti u Srbiji - optužbe izrečene na račun Dragana Markovića Palme u vezi sa njegovim navodnim organizovanjem prostitucije i podvođenja maloletnih devojčica - iz dana u dan se sve više politizuje i poprima oblike političkog obračuna, pri čemu - naročito oni koji optužuju, Marinika Tepić pre svih - svojim javnim istupima ne samo da smetaju istrazi, ne samo da je otežavaju, već uporno pokušavaju da budu i sudije, pre eventualnog suđenja, i presude Markoviću, pre zvaničnog stava nadležnih državnih organa, rekao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Zoran Đorđević

 

- Uzalud je i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, apelovao na sve aktere ovog slučaja da se ne oglašavaju, da dopuste nadležnim državnim organima da rade svoj posao u miru, bez pritiska, bez ometanja i bez politizacije suštine stvari - jer je svima nama, našoj državi u celini, u interesu da se prava i puna istina o ovom slučaju sazna, i to u jednom objektivnom, na činjenicama i dokazima zasnovanom postupku, posle koga će biti moguće i doneti poštenu presudu, pa kakva god da bude istina, jer - i to je istakao predsednik posebno - zaštićenih ne može i neće ih biti, bez obzira ko je u pitanju - rekao je Đorđević.

Političarki Mariniki Tepić to nije dovoljno, istakao je Đorđević, kao što joj nije dovoljna ni promptna reakcija nadležnih državnih institucija, ni stav policije, ni aktivnosti tužilaštva, ni medijsko praćenje i izveštavanje o ovom slučaju - jer je osnovni motiv njenog delovanja, zapravo - politička kampanja, politizacija slučaja, dovođenje eventualnih (kažem eventualnih, jer sam siguran da će državni organi vrlo savesno i brzo ispitati sve okolnosti i dokaze u vezi sa ovim slučajem i saopštiti nam rezultate do kojih su došli) kriminalnih aktivnosti jednog čoveka sa njegovim političkim delovanjem i stavovima koje zastupa, a koji trenutno predstavljaju podršku vladajućoj većini.

- Pokušava političarka Tepić da, bezobrazno, agresivno i bez skrupula (makar kada su potencijalne žrtve u pitanju trebalo bi da ima više pijeteta) - što je i inače manir stranke kojoj pripada - kroz naglašenu medijsku podršku onih medija koji su finansirani novcem koje je predsednik njene stranke, Dragan Đilas, opljačkao od građana Srbije - ubedi te iste opljačkane građane da je istina samo ono što ona kaže, i da je ta istina samo i jedino takva kakva ona kaže da jeste. Naravno i da  perfidnom kampanjom, gebelsovski vešto upakovanom, samu sebe kandiduje za neke buduće izbore, da se „svojom beskompromisnom hrabrošću“ preporuči za budućeg predsedničkog kandidata toga nečega - što sebe zove nekakvom opozicijom i što samo sebe smatra nekakvom elitom - a što nikako da smogne hrabrosti da na neke izbore stvarno i izađe i samo se uveri da je podrška koju imaju i dalje na nivou statističke greške, jer građani Srbije još uvek pamte koliko su pripadnici bivšeg režima bili zaista „uspešni“ u vreme dok su, nažalost po Srbiju i njene građane, i vršili vlast - kazao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, ne želi političarka Tepić da Srbija, još jednom, i u ovom slučaju, ponovo dokaže da ima institucije, ne želi da institucije Srbije svojim postupanjem pokažu da u Srbiji postoji vladavina prava i da zakoni važe podjednako za sve njene građane - jer bi time i svojim inostranim mentorima pokazala da nisu tačni njeni i Đilasovi navodi, iskazivani u formi denucijantskih i na neistinama zasnovanih pisama i apela, proglasa i deklaracija - o ugroženosti ljudskih prava i sloboda i nepostojanju vladavine prava u Srbiji.

- Isplativije je ovako, i njoj, i njenom poslodavcu, tajkunu i političaru u pokušaju, Draganu Đilasu - da ometanjem istrage i lažima o nesposobnosti države da svakom svom građaninu pruži pravnu sigurnost i svaku vrstu zaštite - odrade ono za šta su plaćeni, da odrade svoju nečasnu i, u krajnjem, nepatriotsku ulogu, za koju su se odavno, svojom voljom i svojim prezirom koji osećaju prema građanima Srbije (za koje se tobože tako „hrabro i principijelno“ bore) sami sebe kvalifikovali - naglasio je Đorđević i dodao:

- Bilo kako bilo, prava i puna istina o ovom slučaju će se saznati. Epilog će biti takav kakav će biti, ali je sigurno da će biti baziran na dokazima, argumentima i nespornim činjenicama - koje će utvrditi i prema njima postupati i donositi odluke nadležni državni organi Republike Srbije. U ime naroda Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija