• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.04.2021

11:44

POZDRAVLJAM JUČERAŠNJI POČETAK MEĐUSTRANAČKOG DIJALOGA U NARODNOJ SKUPŠTINI! Obradović: Važno je da su pregovori počeli!

Politika

POZDRAVLJAM JUČERAŠNJI POČETAK MEĐUSTRANAČKOG DIJALOGA U NARODNOJ SKUPŠTINI! Obradović: Važno je da su pregovori počeli!

Podeli vest

Pozdravljam jučerašnji početak međustranačkog dijaloga u Narodnoj skupštini, koji nažalost kasni najmanje pet godina. Međutim, važno je da je došao i taj dan i da su pregovori počeli, jer ne vidim drugo mirno rešenje za izlazak iz sadašnje političke krize, napisao je lider Dveri Boško Obradović na svom Instagram profilu

 

"Ovakvi međustranački razgovori trebalo bi da postanu redovna godišnja parlamentarna praksa bez obzira na izbore. Posebno je važno to što je – kao što smo to i zahtevali – ovo bio direktan razgovor sa predsednicima SNS i SPS, a ne sa njihovim stranačkim delegacijama, što može da ubrza rešavanje nagomilanih problema u funkcionisanju demokratije u Srbiji.

Ostvaren je pomak – na rečima. Sada nam je potreban i pomak na delima i to što pre, jer se izbori ubrzano približavaju. Vlast je dala prednost opoziciji u obraćanju i predlaganju rešenja kako da dođemo do slobodnih i poštenih izbora, razgovor je bio u korektnom duhu i najavljen je brzi nastavak ovog formata. Očekujemo da će radna grupa koju će činiti predstavnici vlasti i opozicije odmah po Vaskrsu imati prvi papir o kome ćemo se izjašnjavati na sledećem sastanku u istom formatu. Važno je i da je predsednik SNS najavio učešće u dijalogu i ubuduće, jer to može da ubrza proces i konačni sporazum. Najznačajniji dogovor od sinoć, po mišljenju Srpskog pokreta Dveri, jeste prihvatanje našeg predloga da se dijalog završi najmanje šest meseci pre prvih sledećih izbora kako bi ostalo dovoljno vremena za primenu svega dogovorenog.

Poštovaćemo dogovoreno pravilo da nema izjava u javnosti o čemu smo konkretno pričali dok sve ne bude dogovoreno, pod uslovom da se od strane vlasti ispoštuje dogovorena dinamika i sporazum ostvari u narednih nekoliko meseci, a ne kasnije od toga. Srpski pokret Dveri je spreman da nastavi učešće u ovom formatu dijaloga, a odazvaće se i na poziv delegacije Evropskog parlamenta na konsultacije koje će biti održane u Delegaciji EU u Beogradu 6. maja. Daćemo svoj maksimalni konstruktivni i pozitivni doprinos u oba koloseka dijaloga kako bismo konačno oslobodili medije da se čuje i glas opozicije i dobili koliko-toliko demokratske izbore u Srbiji. To je interes opšteg dobra kome treba da služi prava politika", napisao je Boško Obradović. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija