• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.05.2021

20:07

SRPSKI MINISTAR ZATRAŽIO HITAN ODGOVOR OD HRVATSKIH ORGANA: Objasnite incident u Borovu!

Politika

SRPSKI MINISTAR ZATRAŽIO HITAN ODGOVOR OD HRVATSKIH ORGANA: Objasnite incident u Borovu!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije zatražio je od nadležnih hrvatskih organa objašnjenje incidenta u Borovu, kada je jutros grupa mladića prolazila kroz to mesto s većinskim srpskim stanovništvom antisrpske parole, među kojima "Oj, Hrvatska mati, Srbe ćemo klati" i "Ubij Srbina"

- Putem zvaničnih kanala, zatražio sam od mojih hrvatskih kolega da nam daju objašnjenje o incidentu kao i da, ako je sve što je na snimku deljenom putem društvenih mreža istina, učine sve da i takozvani navijači ''Dinama'' i policajci koji su ih čuvali dok su Srbima pretili smrću, budu primereno kažnjeni - naveo je Vulin u izjavi za javnost.

On je ocenio da "ustaško divljanje u mestima u Hrvatskoj gde žive Srbi nije novost, pa čak ni kada im se smrt priziva na pravoslavni Vaskrs, ali jeste novost da policija Hrvatske poslušno sledi siledžije i kukavice, dok prete Srbima u Borovu selu klanjem i ubijanjem".

- Činjenica da postoje ustaše, ne govori ništa ni o Hrvatima, ni o hrvatskoj državi, ali ako ne budu kažnjeni i oni i policajci koji ih štite, to će mnogo govoriti i o Hrvatima i o hrvatskoj državi - poručio je ministar Vulin.
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Vrlo je jednostavno objašnjenje zašto se Hrvati ne odriču ustaštva! Nisu kažnjeni za svoje zločine u drugom svetskom ratu, čak naprotiv, nagrađeni su povlašćenom statusom u SFRJ! Kao takvi postali članica EU i NATO, koji su fašističke organizacije, oni, Hrvati, su i dalje ustaše, to jest fašisti! Sve je prosto!!!

USAF

pre 2 godine

Evo odgovora-svi uhapseni i kaznjeni!Tako to radi odgovorna drzava!No,sto je sa onima u Srbiji koji su palili zastavu drzave CG?Ko je skinuo zastavu CRO sa ambasade?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija