• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.05.2021

09:20

SANDRA BOŽIĆ: Potpuni je paradoks da Dragan Đilas govori o slobodi medija

Politika

SANDRA BOŽIĆ: Potpuni je paradoks da Dragan Đilas govori o slobodi medija

Podeli vest

Sandra Božić, narodna poslanica iz redova SNS, reagovala je na saopštenje Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa o navodnoj borbi za slobodu medija u Srbiji

 

- Prvo sto svakom normalnom čoveku padne na pamet kada se Dragan Đilas usudi da spomene stanje u medijima u Srbiji jeste nekada zarobljena država u sekundama Đilasovog vremena, koji je i sam priznao basnoslovan profit koji je po osnovu preprodaje sekunda napravio u vreme dok je, između ostalog, bio i gradonačelnik Beograda - rekla je Božić.

Prema njenim rečima, potpuni je paradoks da Dragan Đilas govori o slobodi medija, kada je već sam uspeo da uspostavi definiciju korupcije u medijima i redovno u vreme dok je krstario javnim funkcijama bude ime koje se redovno pominjalo u svim izveštajima Saveta za borbu protiv korupcije.

- Nebrojano puta je Verica Barać u izveštajima opominjala da Dragan Đilas preko svojih agencija kontroliše zakup gotovo celokupnog reklamnog prostora na nacionalnim i regionalnim televizijama u Srbiji, kao i da su tokovi novca u medijima i mehanizmi trgovine medijskim uticajem pod sumnjivim poslovanjem firmi čiji je vlasnik upravo Dragan Đilas - rekla je Božić i dodala:

- Đilasova “Multikom grupa" je tada podsećam, kroz produkcijsku kuću “Emošn”, takođe u njegovom vlasništvu, realizovala najskuplje televizijske programe, poput "Velikog brata", "48 sati svadba", "Sve za ljubav", "Menjam ženu", "Operacija Trijumf", "Uzmi ili ostavi".

I pravi je čudo, istakla je poslanica SNS, kada i danas u istrazi sumnjivih finansijskih malverzacija poput preprodaje firmi između Šolaka i Đilasa, desetina računa po poreskim rajevima na kojima leži opljačkan novac građana Srbije isti Savet za borbu protiv korupcije danas, ne smatra da je potrebno napraviti još jedan opsežan izveštaj koji bi utvrdio gde je završio novac od preprodaje sekundi kojima je Đilas trgovao, ili u najmanju ruku istražiti poslovanje Junajted grupe danas koja “emitujuci” program iz Luksembrga zapravo samo koristi još jedan mehanizam pogodan za izbegavanja plaćanja poreza državi Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lak

pre 2 godine

Djilas je za vreme svoje vladavine unistavao medije.

Vasa

pre 2 godine

Uništavao je građane, jer im je plasirao "istinu" iz njegovog ugla i plaćenih portala!

lak

pre 2 godine

Djilas nema pravo da prica o slobodi medija jer ih je unistavao.

Radule

pre 2 godine

Ma kakvi nije on ništa uništavao, samo je radio za svoju korist, zgrtao lovu i pravi tajne račune, 50 računa u 17 različitih zemalja! Pošten neki čovek:)

Bojan

pre 2 godine

Đilas koji je uništio i pokrao državu sad priča da nešto nije u redu

Ljubiša

pre 2 godine

Pa, što ga ne procesuiraju? Zato što je vlast nesposobna, za koju sam i ja glasao, nije sposobna da dojaže svoje tvrdnje, ili.. Šta je u pitanju? Zamajavaće nas ovako do izbira, a lopov, Grof od Msuricijusa uživa u slobodi, i krcka naše pare. Ovo je bruka od vlasti.

Cvetanka

pre 2 godine

Da ima i malo stida i srama inače je veliki je paradoks da Dragan Đilas u ovom trenutku govori o slobodi medija, kada je već sam uspeo da uspostavi definiciju korupcije u medijima i redovno u vreme dok je krstario javnim funkcijama bude ime koje se redovno pominjalo u svim izveštajima Saveta za borbu protiv korupcije.

Bane

pre 2 godine

Đilas treba na poligraf da dokaže od kud mu toliki miloni

Miloške

pre 2 godine

Đilas za mnoge stvari treba da ide na poligraf, jer mu ni jednu jedinu reč ne verujem!

Maki

pre 2 godine

Đilas je tokom svoje vlasti državu i medije u potpuunosti kriminizovao i urušio danas ga niko više ne podržava u Srbiji zbog toga

Vlada

pre 2 godine

Đilas je jedan manipulator i lopov. Necemo dozvoliti da nam se ponove dani kada je on bio na vlasti.

Jeka

pre 2 godine

Potpuno podržavam stav Sandre Božić. Đilasu ne treba dati ni minimum medijskog prostora jer ga narod ne podnosi.

Sasa

pre 2 godine

Djilas jedino moze da prica o strategiji lopovluka koji je vrsio dok je vladao.

Marko

pre 2 godine

Djiki jel si spremio pitanja za svoje novinare.

Kraguj

pre 2 godine

Djilasovi mediji imaju samo nameru da napadaju vlast.

Tina

pre 2 godine

Odakle zutom tajkunu pravo da izjavi ovako nesto?! Pa svi se dobro secamo kako je izgledalo dok je on bio na vlasti i koliko nas je unazadio..

Vlajko77

pre 2 godine

Sramota je to sto govori Djilas o slobodi govora i medijima jer ih je on krao i unistavao dok je bio na vlasti !

Ert

pre 2 godine

Sta to Djilas prica o medinima. VIdeli smo slobodu njihovu kada je on bio na vlasti.

Cica

pre 2 godine

Tajkunski manipulator koji je Srbiju drzao u mraku medija je Dragan Djilas

Borka

pre 2 godine

SSP izdaje saopštenje da se zalaže za slobodu medija. Možda se pokajao pa želi da ispravi gradivo.

Milica

pre 2 godine

Lepo je što se SSP zalaže za slobodu medija, znači da podržava trenutni režim.

Andjela

pre 2 godine

Sloboda medija u Srbiji već postoji. Kako može da se obećava nešto što već postoji, nije mi baš najjasnije.

Milisav

pre 2 godine

Pa ako se neki ne sećaju kakvu su to slobodu mediji imali ranije, ne znači da se ne sećaju i oni koji su te medije čitali.

Marko

pre 2 godine

Daleko su bili oni slobodni. Sada kad su napokon slobodni, on palamudi i pokušava svojim lažima da privuče nekog, ali mrka kapa...

Jelena

pre 2 godine

Djilas neka se pozabavi svojim pristalicama i medijima koji su naravno korupirani od strane opozicije! Neka se ne meša tamo gde mu apsolutno nije mesto!

Sofija

pre 2 godine

Ђилас би могао да ода тајну какао зардити толоко новац ако их је зардаио на поштен начина

Brutaliti

pre 2 godine

Pa rekao da je u početku prao "prozore". Pa je posle toga počeo da krade od naroda, dok mu narod nije stao na put!

Nikola

pre 2 godine

Dovoljno je da se samo jednom uđe u opozicione medije i da se shvati kolika nesloboda tamo vlada. Sandra je potpuno u pravu, razotkrila je Đilasa skroz.

Masa

pre 2 godine

Prvo sto svakom normalnom čoveku padne na pamet kada se Đilas usudi da spomene stanje u medijima u Srbiji jeste nekada zarobljena država u sekundama Đilasovog vremena.

Masa

pre 2 godine

Đilas govori o slobodi medija, on koji je uspeo da uspostavi definiciju korupcije u medijima i redovno u vreme dok je krstario javnim funkcijama bude ime koje se redovno pominjalo u svim izveštajima Saveta za borbu protiv korupcije.

Pesa

pre 2 godine

Nebrojano puta je Verica Barać u izveštajima opominjala da Đilas preko svojih agencija kontroliše zakup gotovo celokupnog reklamnog prostora na nacionalnim i regionalnim televizijama u Srbiji.

Stefan

pre 2 godine

U vreme kada je bio gradonacelnik Djilas je bio vlasnik Presa sta ces vise od toga.

Jovan

pre 2 godine

Umesto da se pokrije i cuti danas na dan slobode medija Djilas jos govori o tome covek je toliko bezobziran i bahat da je to neverovatno.

James Naismith

pre 2 godine

Nema Djilas ni stida ni srama cim komentarise medije na danasnji dan slobode medija.

Sanja

pre 2 godine

apsurdno je da zuti tajkun djilas drzi slovo o slobodi medija imajuci u vidu besnoslovne sume novca koje je stekao preko svojih firmi i produkcijskih kuca u vreme svoje vladavine

Ivana

pre 2 godine

Dragan Đilas nije u Srbiji, on još manipuliše medijima, manipuliše narodom u Srbiji, iznosi laži i neistine. Nečasno vodi medije, i za to je izneo stotina miliona evra. Dokle će uništavati uništavati ovaj narod.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija