• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

06.05.2021

19:49

HOĆE HAOS! ĐILASOVSKA OPOZICIJA NAJSTRAŠNIJE UCENJUJE! Ili nam dajte RTS ili bojkot izbora!

Politika

HOĆE HAOS! ĐILASOVSKA OPOZICIJA NAJSTRAŠNIJE UCENJUJE! Ili nam dajte RTS ili bojkot izbora!

Podeli vest

Stranke okupljene oko Dragana Đilasa traže da se na RTS-u smene svi urednici, a ako se to ne dogodi, prete bojkotom izbora. Drugi zahtev je da TV N1 dobije nacionalnu frekvenciju!?!

Svi urednici RTS-a moraju da budu smenjeni i novi postavljeni najkasnije do 1. oktobra! Ako se to ne desi, opozicija će na proleće sledeće godine bojkotovati izbore! Ovo je glavni zahtev za 'poboljšanje izbornih uslova u Srbiji' koji su juče postavili lideri šest opozicionih stranaka, predvođenih tajkunom Draganom Đilasom.

Drugi zahtev đilasovaca jeste da se jedna nacionalna frekvencija dodeli TV N1, 'koja bi se profesionalno bavila svojim poslom'!?!

Besmisao opozicije

Dragan Đilas (SSP), Zoran Lutovac (DS), Đorđe Pavićević (NDBG), Pavle Grbović (PSG), Janko Veselinović (PZP) i Nebojša Zelenović (ZZS), posle video-konsultacija sa evroparlamentarcima, na kojima se pričalo o medijima saopštili su svoje 'uslove i zahteve'.

- Glavni uslov je jedan. Prvi oktobar je poslednji rok kada ono što bude dogovoreno u okviru ovog dijaloga mora biti i implementirano. To znači da budu usvojeni potrebni zakoni, da se postave novi urednici i tako dalje. U suprotnom, neće biti razgovora o našem učešću na budućim izborima - poručili su samozvani lideri opozicije.

I dok niko od njih nije juče hteo da govori za Informer, stručni sagovornici Informera složni su u oceni da đilasovci zapravo ne žele nikakav kompromis, već da traže izgovor za bojkot.
Poslanik SNS-a Nebojša Bakarec kaže da ovom delu opozicije uopšte nije stalo do dijaloga.

- Đilasovci traže da se TV N1 mimo zakona dodeli nacionalna frekvencija, traže da se na Javni servis uvede nekakav nezakoniti sistem 'par-nepar', gde bi đilasovci svaki drugi dan uređivali Javni servis. Šest stranaka iz opozicije zahteva da vlast primeni njihove zahteve do 1. oktobra ili će oni da urade to i to?! Čekajte, pa tu nema kompromisa. Tu nije ni potreban dijalog. Kažu, ponovo ćemo da bojkotujemo izbore, a najsmešnije je to što PSG i ZZS uopšte nisu bojkotovali izbore 2020! - kaže Bakarec.

Analitičar Branko Radun ističe da je ovo 'još jedan od brojnih besmisla opozicije'.

- Ovo je svesno traženje nerealnih zahteva i pravljenje izgovora za bojkot. Ne mogu stranke da uređuju Javni servis. Postoji zakon kako se uređuje program. Čak ni direktor ne uređuje RTS, već urednici. Stranke nisu prisutne ni u Upravnom odboru Javnog servisa. Ovi zahtevi su toliko besmisleni da ih je teško objasniti ikako drugačije nego kao prljavu politiku - naglašava Radun.

I politikolog Jelena Vukoičić kaže da 'Đilas i ekipa' traže razloge za bojkot izbora.

- Čini se da Đilas, kao i pre prošlih izbora, traži razlog za bojkot pošto je svestan da na njima nema nikakve šanse. Osnovni problem stranaka koje su nekada činile Savez za Srbiju jeste u tome što one godinama pokušavaju da se predstave u javnosti kao nekakva politička većina u Srbiji, koja ne može da dođe do izražaja zbog 'autoritativne' vlasti. Činjenica je, ipak, da oni svi zajedno nikada nisu prešli deset procenata, što njihove pokušaje da dođu na vlast pretvara u pravu nemoguću misiju - podvlači Vukoičićeva.

Krajnje licemerno

Poslanik SNS-a Aleksandar Marković naglašava da je pretnja bojkotom 'pucanje iz prazne puške'.

- Krajnje je licemerno kada Đilas, kao neko u čije je vreme vladao apsolutni medijski mrak u Srbiji, ispostavlja zahteve da kadrira na RTS-u. Jezik ultimatuma i zahtevi da moramo svi da mislimo kao on najbolje pokazuju kakav je Đilasov odnos prema Javnom servisu, kako on doživljava nezavisno i profesionalno novinarstvo i kako bi to izgledalo kada bi kojim slučajem on došao na vlast. Pretnja novim bojkotom jeste pretnja iz prazne puške, jer su i on i njegovi pajtaši odavno shvatili da im je prošlogodisnji bojkot izbora bio fatalna greška, koja ih je dovela na margine političkog života u Srbiji - zaključuje Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovan

pre 2 godine

"Pirgavi", sjaši više sa ovog naroda, a pošto imaš kapital u brojnim zemljama sveta idi tamo i prosipaj svoju demokratiju, ovde te više niko ne želi ponovo na vlasti, valjda ti je to jasno

Iva

pre 2 godine

Svesni smo da kada je rec o Djilasu, imamo posla sa covekom koji bi Srbiju uveo u potpuno ogoljenu diktaturu i koji bi Srbijom upravljao kao svojom privatnom firmom, a gde bi mediji morali da pisu samo ono sto njemu odgovara da se procita!

ratko

pre 2 godine

daj bre oterajte ga vise u majcinu uhapsite g jedno

kimi

pre 2 godine

100-20%-20% !!!!?''???'' Dajte libelu da izračunamo! Decooooo, o decooooo, hahahahahahaha! Bušiiii, Ha ha ha ha ha ha bušiiii!!!!!

Vuki

pre 2 godine

Kako bre televizija koja ima sedište u Luksemburgu, dakle strana, da dobije nacionalnu frekvenciju???

Ivana

pre 2 godine

Dragan Đilas je svestan da je lopov i da niko nikada više neće glasati za njega.

Goca

pre 2 godine

Jedino što zna je da preti i ucenjuje,a ako to ne upali onda poziv na nemire i nerede

Zorka

pre 2 godine

Pas koji laje ne ujeda, mislim da je i u Djilasovom slučaju tako.

Srecko

pre 2 godine

Vise su dosadni sa bojkotima, protestima, neredima i pretnjama i ucenama.

Toma

pre 2 godine

Zar Đilas misli da će ovakvim stavom da pobedi na izborima? Neka se ugleda na Vučića, pa možda nešto i nauči.

Mima

pre 2 godine

Ne mora ni da izlazi na izbore. Na isto ce doci. Narod ga nece, pa ga nece.

Ana

pre 2 godine

Djilasu je malo i te televizije sto ima, jer nisu gledane, ko je on da mi njemu damo RTS?!

zora

pre 2 godine

Drzava ne prihvata ucene a volovi tvog tipa bojkotovali ili ne, nikada nece doci na vlast.

Jelena

pre 2 godine

Samo traže besmislene izgovore i time bi da pravdaju svoje neuspehe

simo peric

pre 2 godine

ma djilas se krije iza izbora da zastiti svoj lopovluk. njemu nisu u interesu izbori vec da pokrije sebe.zna da nema sanse na izborima.

Snezana

pre 2 godine

Hoce RTS,pa to je presedan..nikako da shvate da nisu u poziciji da traze bilo sta

Nešo N

pre 2 godine

Gospodine Đilas, a kada je to opozicija uređivala politiku Javnog servisa.

Milja R

pre 2 godine

Đilasu nisu problem mediji. Njemu je najveći problem što ga narod više neće.

Drina

pre 2 godine

Svaka aktivnost Đilasa svodi se na pravljenje haosa.

Sonja

pre 2 godine

Oni i ne znaju nikako drugacije vec samo na silu. Kuka i motika.

Pametnica

pre 2 godine

Jesi Djiki zut, a postao si i crn, ne mozes iz blata da se izvuces... Ti ne smes na izbore, to je cinjenica.

DEDA RAKA

pre 2 godine

Bojkot, bojkot, ....... bojkot ! Djiki, ala sime uplašio.

Vid

pre 2 godine

Izašao na izbore ili ih bojkotovao isti ti je đavo.DOBIĆEŠ KROMPIRIĆ.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija