• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

06.05.2021

15:39

BRNABIĆ S FRENSIS PIKAP: Demografski problem veliki izazov za Srbiju

Politika

BRNABIĆ S FRENSIS PIKAP: Demografski problem veliki izazov za Srbiju

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas, u razgovoru sa stalnom predstavniciom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Fransis Pikap, da je problem demografije jedan od najvećih izazova sa kojima se Srbija suočava

- Važno je ne samo stvaranje mogućnosti da mladi ostanu i žive u svojoj zemlji, već je važno i omogućiti povratak naše dijaspore. U tom cilju je pokrenut i program 'Tačka povratka' koja omogućava stalnu komunikaciju sa Srbima u dijaspori i dostupne informacije vezane za povratak i drugu saradnju sa ovdašnjom državom i ljudima - rekla je Brnabić, saopšteno je iz Vlade.

Ona je navela i da su prioriteti Vlade ulaganje u obrazovanje na kojem će se zasnivati buduća ekonomija, kao i digitalna transformacija i informacione tehnologije, u cilju stvaranja moderne države i društva za buduće generacije.

Predstavljajući buduće planove, Pikap je ocenila da su demografske promene prepoznate kao najveći izazov sa kojim se suočavaju, ne samo Srbija, već i zemlje regiona.

S obzirom na to, kako je objasnila, depopulaciona politika će biti najvažnija tema kojoj će ova organizacija, u saradnji sa Vladom i nadležnim institucijama, posvetiti najviše pažnje u predstojećem periodu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jasna i Đorđe

pre 2 godine

Depopulacija Stradije je u toku. Od Horgoša do Đevđelije ima mesta samo za članove partije. Frilenserima smo već poželeli srećan put. Sledeći na redu su...

BRANKO

pre 2 godine

Napravicet vi puteve i pruge ali decu necete moci. !

Svi predsednikovi fikusi

pre 2 godine

Bez dijaspore, nema ni love! Zato sad moramo da reketiramo one štrebere frilensere.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija