• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.05.2021

18:41

PALMA PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MARINIKINOG "ZAŠTIĆENOG SVEDOKA"!

Politika

PALMA PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MARINIKINOG "ZAŠTIĆENOG SVEDOKA"!

Podeli vest

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma danas je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneo krivičnu projavu protiv Branislava Radosavljevića, "zaštićenog svedoka" Marinike Tepić

Kako se navodi, krivična prijava je podneta zato što postoji osnov sumnje da je Radosavljević putem sredstava javnog informisanja izvršio krivično delo Izazivanje panike i nereda, tokom konferencije za štampu u sedištu političke organizacije "Stranke slobode i pravde" u Beogradu

Foto: Informer

"Jagodina, i uopšte pomoravski kraj je tradicionalno, može se reći dosta konzervativan, gde se poštuju ljudske vrednosti kao što su čast i poštenje, odgovornost i istinitost, gde se u vezi sa tim na najvišem nivou porodicne vrednosti, kao noseći stub. Pozivanje osumnjičenog i spominjanje trinaest ipo hiljada muškaraca, na zaštitu navodnih žrtvi od strane njihovih roditelja, prijatelja, ujaka, stričeva, dedova, i tako dalje, ustvari predstavlja najperfidniju pretnju u pravcu ugrožavanja podnosioca krivične prijave i njegove uže i šire porodice, i to na najobjektivniji način. Očiglednom zamenom teza, o nekakvoj imaginarnoj ugroženosti devojaka-žena navodnih žrtava, i koje su navodno ugrežene od podnosioca prijave, ustvari se postiže efekat poziva na njegov  linč, i ta prazna konstrukcija predstavlja realan okidač za takvu mogućnost, pri čemu se Marković predstavlja kao institucija koji ima veliku svakojaku moć, koju svaki čovek, čak u normalnim okolnostima nerado prihvata i apriori ima otpor prema tome. Svemu ovome treba dodati činjenicu dugotrajnog trajanja pandemije izazvane korona virusom, gde su ljudi hteli to, ili ne međusobno distancirani, iscrpljeni fizički i mentalno, u inače lošoj ekonomskoj situaciji na širem prostoru ne samo Srbije, već i van nje.  U sklopu tih činjenica, na navedeni način izazvan je opravdan strah Markovića za bezbednost, kako svoju tako i za bezbednost svoje porodice-najbližih, ne samo u Jagodini, nego na širem prostoru Srbije. Konačno, to je i cilj osumnjičenog da bez i jednog dokaza za javno iznete navode u stvari targetira Markovića i njegovu porodicu potencijalno nesagledivim posledicama. Opisanim radnjama, osumnjičeni je pored navedenog krivičnog dela izvršio najmanje još  krivično delo, ugrožavanje sigurnosti sa svim zakonskim obeležjima toga dela, a sasvim sigurno i obeležja drugih krivičnih dela sa elementima podstrekavanja na nasilje, za koje se krivično gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", navodi se u prijavi koju je lider Jednistvene Srbije danas podneo.

Foto: Informer

Podsetimo, Marinikin "lažni svedok" izneo je gnusne laži na račun predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, a koje se navode i u prijavi koju je on podeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 2 godine

Spržiće vas Marinika sve, ološi psihopatski! A posle visedecenijske robije a kada okončate ovozemaljski jadni bedni život onda ćete goreti u paklu svojih laži i manipulacija.

robert

pre 2 godine

Kadija te tuži, kadija ti sudi ... cvrc Milojka ... a mi se zakopčavamo na leđa ... najebaćeš ... najebaćete ... svi ćete najebati ...

zoran

pre 2 godine

A otkud vi znate da taj svedok laže? Jebo vam Palma mater..

zašto je smetao Milan Pantić

pre 2 godine

Jel' to taj političar pedofil o kome je pričao Igor Jurić?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija