• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

13.05.2021

19:52

Petković: Osmani kao da ne shvata koncept miroljubive politike!

Politika

Petković: Osmani kao da ne shvata koncept miroljubive politike!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković ukazuje na to da su kontradiktornost i apsurd omiljene retoričke figure političara u Prištini, s obzirom da, kako navodi, iz dana u dan poručuju da žele da istovremeno razgovaraju sa predstavnicima Beograda ali i da tuže Srbiju za genocid

- Ukoliko je Priština iskrena u želji da razgovorom rešava probleme, onda se teren za to ne priprema upućivanjem besmislenih poruka o nekakvoj tužbi za genocid protiv sagovornika, već otklonom od jezika mržnje - kaže Petković, a navodi se u saopštenju Kancelarije.

On primećuje da Vjosa Osmani ili ne želi dijalog, a navodnu spremnost Prištine na razgovor pominje tek kurtoazno da bi izbegla packe međunarodne zajednice, ili je potpuno nesposobna da shvati koncept miroljubive politike.

- Potpuno je jasno da Priština nema ni osnov a ni formalno-pravnu mogućnost da tuži Srbiju za genocid i da je reč o bednom pokušaju da se pažnja javnosti na KiM skrene sa činjenice da u Hagu uskoro neće biti dovoljno pritvorskih jedinica da prime sve zločince iz takozvane OVK - navodi Petković i poručuje da Osmani treba da preduzme hrabre političke korake da svoje sunarodnike usmeri u pravcu suočavanja sa zločinima počinjenim u njihovo ime.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kosovar

pre 2 godine

Ne razumemo mi nista petkovicu,samo ti razumes sve.Dobro da je kako ti mislis.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija