• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.05.2021

15:10

Petković: Kurti i dalje zamajava javnost

Politika

Petković: Kurti i dalje zamajava javnost

Podeli vest

Aljbin Kurti nastavlja da zamajava i svoju i međunarodnu javnost gotovo svakodnevnim izjavama o nekakvoj tužbi protiv zvaničnog Beograda za navodne ratne zločine i genocid, istakao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković



On je ukazao da je predsednik prištinske vlade sada otišao i korak dalje, najavljujući osnivanje Instituta, koji će te zločine tobože dokumentovati.

- Takva mogućnost ne postoji ni u pravnoj literaturi niti praksi, a u takve najave ne veruje ni stručna ni politička javnost u Prištini. Beograd je više puta ponovio da je u pravnom smislu nemoguće da jedna teritorija, što takozvano Kosovo jeste prema Rezoluciji 1244 SB UN, tuži sopstvenu državu za ratne zločine, kada ne može biti stranka u postupku - istakao je Petković u saopštenju.

S toga su, napomeno je, i ove poslednje izjave Aljbina Kurtija ništavne i nemaju nikakvo pravno utemeljenje.

- Zato je potpuno jasno da najava tužbe kojom Kurti svaki čas preti, služi za dnevno-političke svrhe, kako bi se sakrili svi problemi sa kojima se stanovništvo na Kosovu i Metohiji suočava, počev od socijalno-ekonomskih pitanja, pa do nemogućnosti da se zštiti zdravlje ljudi i nabave preko potrebne vakcine protiv korona virusa - dodao je Petković.

Prema njegovim rečima, Kurti se možda nada da će, stalno pominjući navodne srpske zločine, prikriti svakodnevne fizičke napade na Srbe, njihovu imovinu, crkve i manastire, od strane albanskih terorista, na koje Priština nema nameru da reaguje, kao što nema nameru da počinioce ovakvih zlodela privede pravdi.

- Ali, Kurti dobro zna, da pravda možda jeste spora, ali je svakako dostižna i izvesna, a najbolji dokaz za to je suđenje bivšim kosovskim liderima u Hagu, za zločine nad Srbima i drugim nealbancima - dodaje se u saopštenju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija