• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

21.05.2021

23:36

ISTRAŽUJEMO ŠTA JE PRAVI RAZLOG SMENE ŠEFA HEJTERSKE TELEVIZIJE  Đilas najurio Ćosića sa N1?!

Politika

ISTRAŽUJEMO ŠTA JE PRAVI RAZLOG SMENE ŠEFA HEJTERSKE TELEVIZIJE Đilas najurio Ćosića sa N1?!

Podeli vest

Dragan Đilas mesecima unazad bio ljut na Jugoslava Ćosića zbog 'nekooperativnosti'. Na Ćosićevo mesto ekspresno došao Igor Božić, privatno dobar drug Dragana Đilasa

Lider SSP, tajkun Dragan Đilas u dogovoru sa gazdom TV N1 Draganom Šolakom namestio je otkaz dojučerašnjem direktoru te televizije Jugoslavu Ćosiću!?!


Obavešteni izvori tvrde da je Đilas najurio Ćosića zbog njegove 'nekooperativnosti', a da je u tome imao podršku Šolaka, koji je već duže vreme nezadovoljan činjenicom da je u N1 uložio silne milione, a da ta televizija ima ekstremno malu gledanost. Najkonkretniji dokaz za sve ovo, tvrde upućeni, mogla bi biti odluka da se na Ćosićevo mesto ekspresno postavi Igor Božić, privatno dobar drug i prijatelj Dragana Đilasa.

Šta su prećutali?!

Na osnovu saopštenja koje su odvojeno izdali Ćosić i TV N1 vidi se da razlaz nije bio nimalo prijateljski i sporazuman, već da su se dešavale neke stvari koje su prećutane
Vladimir Radomirović, UNS


 

Na ratnoj nozi

Kako saznajemo, Đilas i Ćosić su već izvesno vreme na 'ratnoj nozi' jer Ćosić nije uvek izvršavao tajkunove naloge.
- Takođe, Šolak je već dugo nezadovoljan Ćosićem zbog izuzetno lošeg rejtinga televizije. Tenzije između Ćosića i Đilasa samo su ubrzale odluku o smeni i imenovanju Božića za direktora TV N1. Đilas je u nekoliko navrata napadao Ćosića da je 'nekooperativan' i da svojom uređivačkom politikom zapravo pomaže vlast!?! Pošto u poslednje vreme nisu mogli da nađu zajednički jezik, Đilas je od Šolaka tražio Ćosićevu smenu i dobio ju je. Da je sve ovo tako, svedoči i činjenica da je na Ćosićevo mesto odmah imenovan Igor Božić, koji je privatno dobar drug i prijatelj Dragana Đilasa - prenosi naš izvor, koji je iz razumljivih razloga insistirao na anonimnosti.


I dok se Ćosić i Đilas nisu oglašavali ovim povodom, advokat Vladimir Gajić, šef Pravnog saveta Narodne stranke Vuka Jeremića, na Tviteru je napisao da je 'Ćosićeva smena politička odluka'.
"Nažalost, u Srbiji nije samo Vučić taj koji smatra da je njegov posao da uređuje sve medije. Mislite o tome...", napisao je Gajić, očigledno aludirajući na Đilasa.

 


Komentarišući sve ove navode, predsednik UNS Vladimir Radomirović kaže da je 'Junajted grupa', koja je vlasnik TV N1, dužna javnosti mnogo više informacija o tome šta se zaista desilo i zašto je okončana saradnja sa Ćosićem.
- Na osnovu saopštenja koje su odvojeno dali Ćosić i TV N1 vidi se da razlaz nije bio nimalo prijateljski i sporazuman, već da su se dešavale neke stvari koje su prećutane. To nije dobro. 'Junajted grupa' bi morala javnosti Srbije da pruži mnogo više informacija o tome zašto Ćosić više nije direktor N1. Najbolje bi bilo da TV N1 omogući Ćosiću da u programu objasni šta se desilo... - naglašava Radomirović, dodajući da je ovakvih primera bilo i ranije.
- I tada se nekako olako prelazilo preko svega toga. U ovom poslu je transparentnost jako bitna, jer mediji utiču na društvo. Oni su odraz onoga kako društvo izgleda. Zbog toga bi kao primer dobre prakse, ali i demokratije, bilo jako dobro kada bi TV N1 javnosti omogućila da se čuju obe strane i izađe sa pravim razlozima prestanka saradnje sa Ćosićem - ističe Radomirović.

Cenzori kao borci

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ocenjuje da priču o Vučiću kao 'uredniku medija' već devetu godinu grade upravo oni koji su uređivali medije u vreme svoje vlasti.
- Što je najgore, ti cenzori sada sebe predstavljaju kao nekakve borce za medijske slobode. Dakle, oni koji su se kao funkcioneri vlasti besramno obogatili, sada za sebe tvrde da su borci za poštenu i socijalno odgovornu vlast. U priči o TV N1 prelama se i jedno i drugo - zaključuje Krstić.

Zorićki nije oprostio orden

Tajkun Dragan Đilas, kako saznajemo, uticao je na to i da jedna od najpoznatijih novinarki N1 Jelena Zorić ode sa ove televizije.

- Đilas je preko svojih urednika i ljudi u vrhu N1 mesecima šikanirao Jelenu Zorić i to samo zato što je Zorićka prihvatila da za Dan državnosti dobije orden od predsednika Vučića. Jelenu je na N1 štitio samo Ćosić i sasvim je logično što je ona otišla kada je on najuren sa TV - otkriva naš izvor.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija