• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.K.

21.05.2021

12:06

LIDIJA SAMA OBRAĐUJE IMANJE, a uz novi traktor sve će biti lakše! Uz subvencije države nabavka 750 novih traktora /VIDEO/

Politika

LIDIJA SAMA OBRAĐUJE IMANJE, a uz novi traktor sve će biti lakše! Uz subvencije države nabavka 750 novih traktora /VIDEO/

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Prijepolju gde je razgovarao s građanima i poljoprivrednim proizvođačima

Predsednik je pitao narod za probleme i kako im može pomoći, i uglavnom su se svi meštani žalili na loše puteve, na šta im je Vučić obećao da će država zato investirati u puteve, gradnju brze saobraćajnice, gasifikaciju i drugo, jer je to uslov za dolazak investitora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država obezbediti subvencije u iznosu od 50 odsto za nabavku ukupno 750 novih traktora u Srbiji, kako bi seoska domaćinstva mogla da obnove mehanizaciju.

Vučić je tokom razgovora sa poljoprivrednicima u Prijepolju video nove traktore koji su nabavljeni putem subvencija.


Vučić je istakao da je cilj da se podigne poljoprivreda i da je to bila njegova ideja kada se vratio sa puta iz Indije, gde je video da država tako obnavlja mehanizaciju seoskih domaćinstava.

- Hteo sam da vidim te traktore koje plaćamo - dodao je Vučić

Poljoprivrednici su mu tom prilikom rekli da im puno znači to što su nabavili nove traktore.

- Ja neću da se ženim dok ne uzmem novi traktor - kazao je Vučuću mladić Denis. Predsednik mu je na to poručio da treba što pre da se ženi kako bi bilo što više dece.

Lidija sama obrađuje imanje

Predsednik je razgovarao sa devojkom za koju smo saznali da se zove Lidija.

Lidija je iz sela Goločevina, između Jabuke i Kamene gore. Kao mala ostala je bez oca. Život ju je naučio da bude vredna i da sve ume da radi. Sugrađani za Lidiju imaju smao reči hvale.

- To je žena zmaj, od malena vozi traktor, obrađuje zemlju, razume se u sve živo. A s druge strane je je i mezimica sela - kažu Lidijine komšije.

Predsedniku je rekla da bi novi traktor bio sasvim dovoljna pomoć. 

Foto: printscreen

Lidija sa predsednikom

Biće više traktora uz pomoć države, poručio je Vučić i istakao da je mnogo važnije da imamo više dece.

Jedna žena mu je rekla da se vratila iz Beograda kada je završila Poljoprivredni fakultet i da se sada bavi poljoprivredom. Poklonila mu je svoj proizvod - teglu sa suvim šljivama i orasima prelivenim medom.

Građani su se žalili predsedniku na nestabilnu struju zbog trafo stanice koja, kako su rekli, ispada kad padne prva kiša. Vučić je kazao da će to proveriti EPS i EMS, kao i da će biti napravljena nova trafo stanica.

Takođe, stanovnici Prijepolja su kazali da je još uvek zatvorena nova sportska dvorana, iako je dobila upotrebnu dozvolu, zatim da se kada pada kiša na magistralnom putu u Župi napravi jezero.

Vučić je rekao da će videti o čemu se radi kada je reč o dvorani, kao i da će sa Putevima Srbije videti šta se dešava sa putem u Župi, ali je zamolio građane da i sami vode računa i ne zatrpavaju odvodne kanale.

Jedna privrednica iz Prijepolja mu je zahvalila što je posetio taj kraj i na svemu što, kako je rekla, radi za Srbiju i svoj narod.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica

pre 2 godine

Ovo je zaista slika Srbije, jer mi smo pre svega poljoprivredna zemlja.

Nevena

pre 2 godine

Obnova mehanizacije će sigurno u mnogome olakšati rad poljoprivrednika ovoga kraja.

Nikola

pre 2 godine

Bog uvek pogleda ovakve žene kao što je Lidija. Jedno veliko bravo za nju!

Andrijana

pre 2 godine

Zena za primer, nas predsednik je to prepoznao. Sve vise mladih ce ostati u Srbiji i baviti se poljoprivredom sa ovakvim subvencijama i politikom.

Ivana

pre 2 godine

Građani su prilazili Vučiću sa raznim problemima koje imaju. Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što radi za narod i državu. Hvala predsedniče što zaista pomažete našem narodu.

Jovana

pre 2 godine

Субвенције државе ће свакако много значити нашим пољопривредницима ма где били!!

Jovana

pre 2 godine

Сваки од 750 трактора ће бити спас нашим вредним ратарима!

Jovana

pre 2 godine

Добро је да Србија брине , охрабрује и подржава наше пољопривреднике!

Petar

pre 2 godine

Svaka cast predsedniku Vucicu koji se jednako bori i nadgleda sva manja mesta.

Sofija

pre 2 godine

Свака могућност да се обнова мехнизације ће помћи спрком сељаку да боље и кавалитетније обрађаује земљу

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija