• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.05.2021

15:06

Nikada se nećemo odreći podrške našem narodu u Crnoj Gori! Vučić: Danas imaju nezavisnu državu, ali ne moraju da izmišljaju neprijatelje tamo gde ih nema

Politika

Nikada se nećemo odreći podrške našem narodu u Crnoj Gori! Vučić: Danas imaju nezavisnu državu, ali ne moraju da izmišljaju neprijatelje tamo gde ih nema

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija želi najbliže odnose sa Crnom Gorom i da se nikada neće odreći podrške svom narodu u toj zemlji

Vučić je, upitan za izjavu predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića, povodom 15-te godišnjice osamostaljenja, da ta zemlja mora da se odupre "velikoj državnoj kleronacionalistočkoj agresiji našeg negiranja" i da je tom odlukom ispravljena nepravda, kazao da je ono što se dogodilo pre 15 godina bilo pravo gađana Crne Gore da je donesu, kao i da nikoga ne treba terati da ostane sa nekim ako to ne želi.

- Međutim, da li sam u to vreme voleo i da li bih danas voleo da je odluka drugačija, da voleo bih da smo sačuvali zajednicu Srbije i Crne Gore, ali poštujem pravo građana Crne Gore koji su doneli drugačiju odluku i poštujemo nezavisnost Crne Gore - objasnio je on.

To, kako kaže, govori o nesposobnosti političara u to vreme, jednoj višedecenijskoj antisrpskoj politici koja je vođena protiv našeg naroda u Crnoj Gori i državne zajednice.

- Danas imaju nezavisnu državu, želimo najbliže odnose, ali ne moraju da izmišljaju neprijatelje tamo gde ih nema i da ne govore našem narodu u Crnoj Gori da ne smeju biti pripadnici srpskog naroda, jer ako jesu nemaju prava. Nas zanima da imamo najbliže odnose sa Crnom Gorom, ali i da pružamo podršku srpskom narodu u Crnoj Gori, poštujući nezavisnost Crne Gore - objasnio je on.

Vučić je istakao da se Srbija nikada neće odreći podrške srpskom narodu, i da ništa ne radi protiv Ustava Crne Gore, ili suprotno evropskim pravilima, međunarodnog javnog prava.

- Samo kada pogledate položaj Albanaca u Severnoj Makedoniji i poredite sa Srbima u Crnoj Gori, a Srba u Crnoj Gori je procentualno značajno više, biće svima sve jasno - rekao je Vučić.

Sa Stamatovićem o projektima na Zlatiboru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Priboju dok je odgovarao na novinarska pitanja da sa Milanom Stamatovićem ima razgovore o projektima na Zlatiboru i da je njima zadovoljan, kao i da do sada sa njim nije imao političke razgovore.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što se posle pristupanja SPAS-a Aleksandra Šapića SNS-u u Zapadnoj Srbiji govorka da je i Stamatovićeva stranka na istom putu, Vučić je rekao da poštuje rad Stamatovića, ali da nisu o tim stvarima razgovarali.

- Imao sam kontakt, mislim da je njemu drago što pokazujem poštovanje prema svim projektima na Zlatiboru i Čajetini, jer i ovo su (putevi) projekti važni za Zlatibor, pošto će ljudi iz ovog kraja moći brže da dođu do Zlatibora. Mnogo toga još infrastrukturno moramo da uradimo oko Zlatibora.

- Mnogo nas toga vezuje, radimo i razgovaramo, ja sam po tom pitanju zadovoljan, drugu vrstu razgovora do sada nismo imali -
 naveo je Vučić.

Brojke bolje, vakcinišite se, to je spas

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su "korona" brojke danas bolje, da je manje zaraženih i da situacija sa epidemijom ide u dobrom smeru, ali je pozvao građane da se vakcinišu radi zdravlja, kao i napretka ekonomije.

- Molim ljude da nastave da se vakcinišu. Ne mogu da kažem da to ide loše poslednjih dana, voleo bih da ide brže, ali nije loše - rekao je Vučić u Priboju odgovarajući na pitanje novinara da li je situacija, iako bolja, toliko dobra da bi građani prestali da vode računa.

Predsednik je naveo da je uveren da u narednih 20-ak dana možemo da dođemo do cifre od 50 odsto vakcinisanih punoletnih, bar prvom dozom, ali da je sve na ljudima.

- Vakcine su spas, one daju život. Vakcina donosi fabrike, novac, ona nas spasava od svega. Molim ljude da se vakcinišu i da budu pažljivi, posebno nevakcinisani. To je moj apel - rekao je Vučić.

On je preneo da su danas korona brojke najbolje do sada, poredeći sa prethodnom nedeljom.

- Stvari idu u dobrom smeru, ali što je više vakcinisanih, biće sve bolje - rekao je Vučić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miljana

pre 2 godine

Korektno i iskreno od strane naseg predsednika. Ne savijamo vise glave ni pred kim. Svoj narod moramo da zastitimo i podrzimo. ???

Ivana

pre 2 godine

Srbija i Crna Gora su jedna familija uvek bile. Srbija će zaista raditi na poboljšanju uslova žiivota građana Crne Gore. Nezavisnost nikome dobro nije donela.

Petar

pre 2 godine

Tako je! Nikada ni ne treba da se odreknemo, naseg divnog naroda, koji zivi u Crnoj Gori.

Nena

pre 2 godine

Poštujemo svaku zemlju, isto očekujemo za uzvrat

Ana

pre 2 godine

Srbija je Crnu Goru uvek gledala i gledace bratski i prijateljski.

Slavko

pre 2 godine

Srbija je uvek želela najbolje odnose sa crnom gorom

Ratko

pre 2 godine

Trebamo svi da se vakcinisemo i pobedimo ovu pandemiju

Mirka

pre 2 godine

Nasa braca..nas narod ..nema tu granica, granice su izmisljene

Veljko

pre 2 godine

Podrska iz Srbije! Uvek za nas narod, bravo predsednice za ovo ..ne mogu zli jezici od nas napraviti neprijatelje

Vlada

pre 2 godine

Nikada u nama neće imati neprijatelja, nema mesta takvim insinuacijama.

Mina

pre 2 godine

Crna Gora će uvek imati prijatelja i brata u nama!

Ilija

pre 2 godine

Naša braća su u Crnoj Gori i nikada ih se nećemo odreći.

Marko

pre 2 godine

Uvek ćemo biti tu da pružimo podršku našem narodu u Crnoj Gori.

Micojka

pre 2 godine

Srbija ce nastaviti da podrzava i pomaze srpski narod u Crnoj Gori. To nije mesanje u unutrasnje stvari druge drzave, vec pravo i obaveza Srbije.

Pera Savic

pre 2 godine

Crna Gora je svoju nezavisnost gradila na mrznji prema Srbiji,ali stvari se menjaju.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija