• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo.rs

21.05.2021

21:08

JEREMIĆEV PULEN PRAVI CIRKUS NA ULICAMA I BUDALE OD GRAĐANA SRBIJE! Aleksić došao na traktoru, isplivala prava istina o IMT-u koju je pozer prećutao!

Politika

JEREMIĆEV PULEN PRAVI CIRKUS NA ULICAMA I BUDALE OD GRAĐANA SRBIJE! Aleksić došao na traktoru, isplivala prava istina o IMT-u koju je pozer prećutao!

Podeli vest

Dok je predsednik Narodne stranke držao zapaljive govore za nekolicinu svojih pristalica, redakcija Alo je došla do saznanja o toku privatizacije IMT-a, o kojoj Jeremić vešto pokušava da izmanipuliše javnost

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izneo je niz laži na račun nekoliko firmi i njihovih vlasnika pokušavajući da obmane javnost u Srbiji.

Koliko je Jeremćev pulen otišao daleko u neozbiljnosti, praveći cirkus i  pokušavajući da napravi budale od građana Srbije, svedoči i činjenica da je došao ispred fabrike IMT u Zemunu na traktoru.

Aleksić je, za nekoliko jeftinih političkih poena, doveo u pitanje privatizaciju preduzeća IMT iako su upravo on i njegova bratija iz Demokratske stranke započeli pljačkašku privatizaciju u Srbiji koja je završila sa hiljadama ljudi bez posla i stotinama zatvorenih firmi, dok su određeni tajkuni bliski vladajućem režimu tadašnje DS postali sve bogatiji na grbači naroda.

Aleksićeve laži o IMT-u i "Milenijum timu"

Po uzoru na svog stranačkog šefa, Aleksić je, najpre, pozirao pored traktora, kikoćući se sa prisutnim stranačkim aktivistima i novinarima đilasovskih i stranih plaćeničkih medija.

Aleksić je govoreći o IMT fabrici naveo da je u tu fabriku ušla kompanija "Milenijum tim" koja je navodno isisala novac iz tog bivšeg državnog preduzeća.

I dok je držao zapaljive govore za nekolicinu svojih pristalica, redakcija Alo je došla do saznanja o toku privatizacije IMT-a, o kojoj Aleksić vešto pokušava da izmanipuliše javnost, navodeći da je poznati proizvođač kupljen samo da bi se iskoristilo zemljište koje je firma posedovala.

Istina je, međutim, posve drugačija.

- Tafe je otkupio brend i logo, a sa Milenijum Timom je pokrenuo proizvodnju i zaposlio nekoliko stotina radnika. Nakon prodaje, otvorili su proizvodni pogon u Srbiji gde je nastavljena proizvodnja poljoprivrednih mašina pod oznakom IMT brenda - navodi naš izvor.

Indijski "Tafe" kupio brend i intelektualna prava kompanije IMT

Podsetimo, Industrija mašina i traktora (IMT) Beograd prodata je čuuvenom i svetski renomiranom indijskom proizvođaču traktora "Tafe" za 66,8 miliona dinara.

Jedan od simbola nekadašnje Jugoslavije IMT prodat je na javnom nadmetanju po početnoj ceni od 66,8 miliona dinara, a jedini prijavljeni ponuđač bila je upravo kompanija Tafe.

"Tafe" stekao pravo na intelektualnu svojinu IMT-a, koja uključuje brend, nacrte dizajna i autorska prava, kao i nekretnine u Jarkovcu kod Sečnja gde je i nastavljena proizvodnja čuvenih traktora.

Da je u pitanju prodaja samo dela imovine i žiga IMT-a, potvrdila je nakon tendera i premijerka Srbije Ana Brnabić.

- Kupac je, kao što smo se i nadali, indijski 'Tafe', konglomerat za proizvodnju traktora i poljoprivredne opreme. Nadam se da ćemo sada kao rezultata ovoga imati ponovo pokrenutu proizvodnju traktora u Srbiji, ne samo za ceo region već i šire od toga - rekla je tada premijerka.

Oživljavanje brenda IMT

Zamenik direktora kompanije "Tafe" za evropsko tržište Kamal Ahuđa rekao je tada novinarima da "Tafe" koristi tehnologiju ferguson, koju ima i IMT od 1957. godine.

"Tafe" je, kaže, kupio samo brend i intelektualna prava i namerava da oživi taj brend uz ferguson tehnologiju i kooperante u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji kako bi što veći deo traktora bio proizveden, a ne samo sklopljen u Srbiji.

Kada je reč o dugoročnim planovima, Ahuđa navodi da, kada se dostigne 50 odsto domaćeg udela u proizvodu, namera je da se "Tafe" širi u Rusiju i druge zemlje sa kojima Srbija ima strateške ugovore.

Dodaje da će trenutno jedan od objekata biti u Jarkovcu, ali da to neće biti jedini izgrađeni objekat u Srbiji.

Prvi traktori
Krajem 2019. godine, isporukom četiri traktora sklopljenih u halama u Jarkovcu krenuo je izvoz kompanije IMT. Ovi traktori otišli su za Republiku Srpsku.

Prvi traktori sa oznakom IMT-a, nakon prekida proizvodnje od nekoliko godina, predstavljeni su na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu iste godine. 

Nekada su naši poljoprivrednici u više od 90 odsto slučajeva koristili traktore IMT i IMR, koji su bili okosnica naše industrije. IMT je u stečaju od 2015, a proizvodnju je trebalo modernizovati i ranije. 

Svetski poznata kompanija
Kompanije "Tafe" je deo "Amalgations Group", koji ima godišnji promet od 2,5 milijardi dolara, i treći je po veličini proizvođač traktora na svetu i bio je povezan sa IMT-om više desetina godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 2 godine

Sta znaju debili... Kad su oni bili na vlasti moja plata bila 320 eur.. I padala svaki dan sto zbog eur sto zbog lose ekonomske situacije.. Najvecu platu sam imao za vreme Koštunice 640 eur (eur bio 70 din). Sad mi je plata 650 eur. Vrtic kod Djilasa bio 11000 dim a sad je 5500..imali problem sa JAT, FAP kasnile plate 9 meseci, Telekom su hteli posto poto da prodaju VIP (Telekom Austrija).. I sad bih mogao da pisem do sutra.. Elem ova bagra sa slike hvala bogu nikad nece doci na vlast.. Jedino sto zameram Vučiću sto ih ne hapsi kad prekrse zakon... Sto ih pusta da prete, da lazu, da izmisljaju...

Miloš

pre 2 godine

Жути циркус и даље ординира по Србији, срећом само испред фабрика јер су све распродали и уништили док је Жути циркус био у тим истим фабрикама!!!

Jovan

pre 2 godine

A što nisu u zatvoru seme li vam jebem nazadnjačko!?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija