• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra. D. D.

24.05.2021

18:04

MA, SAMO SMO JOŠ I LONDON ČEKALI! I BRITANCI SPREMILI NON-PEJPER ZA SRBIJU, GLE ČUDA NAJGORI JE DO SADA! Ima li kraja ludilu Zapada?!

Politika

MA, SAMO SMO JOŠ I LONDON ČEKALI! I BRITANCI SPREMILI NON-PEJPER ZA SRBIJU, GLE ČUDA NAJGORI JE DO SADA! Ima li kraja ludilu Zapada?!

Podeli vest

Novi non-pejper, koji je prema informacijama koje dolaze iz dobro obaveštenih izvora sačinjen od strane Velike Britanije i Holandije, sadrži predloge koji su do sada najnepovoljniji i najdramatičniji po Srbiju i Republiku Srpsku

Nepotpisanim dokumentom je predviđeno da „Srbija i Kosovo finalizuju detalje sporazuma o međusobnom priznanju do kraja maja 2022. godine, a da se nakon toga, u toku juna meseca, pristupi njegovom svečanom potpisivanju i otvaranju ambasada u Beogradu i Prištini".

Sporazum bi, pored uzajamnog priznanja, sadržao i izjavu potpisnika o „trajnom odricanju od aspiracija na teritoriju druge strane potpisnice" i odredbu kojom bi se „Kosovo, u znak dobre volje, odreklo prava na tužbu za ratnu odštetu protiv Srbije pred međunarodnim sudovima".

Kosovo bi, prema navodima iz dokumenta, „u ime trajnog mira, odustalo od zahteva za pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe u svoj sastav".

Za Srbe sa severa Kosova predviđena je „kulturna autonomija u skladu sa najvišim evropskim standardima", dok će, po ovom scenariju, „brigu o kosovskim manastirima i crkvama na sebe preuzeti Vlada Republike Kosovo".

EKONOMSKI TIGAR, NEGO ŠTA! I MMF oduševljen srpskim rezultatima: OVAKO NEŠTO NISMO OČEKIVALI!

Non-pejper sadrži i rešenja za Bosnu i Hercegovinu koja podrazumevaju „stavljanje van snage svih odredaba Dejtonskog mirovnog sporazuma koje idu u pravcu dezintegracije države i entitetima daju ovlašćenja kojima se blokira rad institucija u Sarajevu". Na ovaj način se, praktično, stavlja tačka na secesionističke aspiracije bosanskih Srba i Hrvata koje, kako se u dokumentu naglašava, „prete da ugroze višedecenijske napore međunarodne zajednice usmerene na uspostavljanje multinacionalne, multikonfesionalne i evropske Bosne i Hercegovine".

Britansko - holandskim non-pejperom predviđena je mera „trajne zabrane političkog delovanja svim subjektima koji zagovaraju secesionistička rešenja i projekte koji vode ka dezintegraciji Bosne i Hercegovine". Iz dokumenta nije jasno da li se zabrana političkog delovanja odnosi samo na političke lidere ili bi bila primenjena i na političke stranke koje zastupaju secesionističke stavove.

Ovakav non-pejper nikada neće ugledati svetlost dana. Razloga su dva. Prvi, zbog toga što je on izmišljen za potrebe ovog teksta, pa mu je tako unapred oduzeta mogućnost da se u budućnosti pojavi kao verodostojan dokument. Drugi, zato što je previše realističan i sadrži ogoljenu suštinu svakog papira, potpisanog i nepotpisanog, koji se Srbiji nudi i koji će joj tek biti ponuđen. A sa istinom, makar i nepotpunom, se ne izlazi tek tako u javnost.

LUKAŠENKO ISMEVA EU, AMERE I NATO: Avion smo prizemljili zbog Hamasa, a ne zbog opozicije!

Ovaj lakrdijaški „non-pejper" nije prioritetno sačinjen u nameri izvrgavanja ruglu znanih i neznanih junaka koji se nonpejperskim poslovima bave u vidu zanata. Jer, verovali ili ne, nije nimalo lako potrošiti sat vremena života u smišljanju ovakve ili slične gluposti. Još kada se tom izgubljenom satu pridodaju nužna dva ne bi li se zametnuli tragovi i voda dodatno zamutila, postaje jasno da se radi o ozbiljnom intelektualnom naporu rezervisanom isključivo za najveće umove čovečanstva.

Foto: fotomontaža

Pravi razlog za objavljivanje ovog „non-pejpera"  je ukazivanja na stvarnost koja nas čeka iza ugla već prvog dana po prihvatanju bilo kakvog sporazuma sa kosovskim Albancima ili, preciznije, sa SAD i EU povodom kosovskih Albanaca i njihovih megalomanskih aspiracija.

Napisano u „non-pejperu" nije, naravno, sve što bi Srbe i Srbiju sačekalo po potpisivanju bilo kakvog pravno obavezujućeg sporazuma. Masovni egzodus Srba sa Kosova i Metohije, uništavanje srpskog kulturnog, verskog i istorijskog nasleđa, tenzije u tri pomenute opštine sa većinskim ili značajnim albanskim stanovništvom, reaktiviranje ratnohuškačke retorike vezane za Toplicu, Niš i Vranje. Sve ovo bi, naravno, sačekalo drugi, treći i sve ostale dane po potpisivanju onoga što je prikrivena suština svakog non-pejpera kojim nas bombarduju, a što će uskoro postati sadržaj stvarnih predloga koji će doći sa zapadne strane. Posledično, razume se, dolazi i kolaps Republike Srpske i njeno utapanje u unitarnu BiH.

TOPLO PREPORUČUJEMO DA PRESTANETE... Lavrov uputio "TIHO UPOZORENJE" Erdoganu zbog obećane podrške Kijevu!

Zbog toga je poruka za one koji u ime Srbije razgovaraju o Kosovu i Metohiji samo jedna. Pričajte šta god i koliko god hoćete, što duže to bolje, ali hemijske olovke ostavite kod kuće. A ako vam slučajno ponude njihove, učtivo se zahvalite i odbijte. Tuđe nećemo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 2 godine

IMAM I JA NON PEJPER ZA VELIKU BRITANIJU. NISAM SIGURAN DA ĆE IM SE SVIDETI ALI JE VELIKA VEROVATNOĆA DA ĆE SE DESITI.

Zoran Rafajlovic

pre 2 godine

Ne razumem ko je pitao najvece pljackase i lopove u istoriji covecanstva da daju neki non pejper po pitanju Kosova ili po pitanju uredjenja BIH? I ne razumem zasto se oni mesaju tamo gde im nije mesto?? Smradovi Engleski!!!

Da objasnim

pre 2 godine

Zato sto su jaki, a mi slabi. Istini za volju i mi smo se mesali svuda gde god smo mogli, i ispadali smesni i tragi komicni. Trpali smo se sa "saveznicima" i ginuli na stotine hiljada - ni za sta! Kad smo ostali bez stanovnistva, koje je najvece blago svima u svetu, osim ludim srpskim vodjama (i SPC, koja ih blagosilja, i poziva na masovno umiranje za nacionalni idol - sto vise, to bolje), ostali smo i bez teritorije, koja nam, ionako ne treba, jer nema ko na njioj da zivi... Da smo se klonili bezumnka, koji vode narod u propast i pogibiju (od kneza Lazara do Jospipa Broza, psihopata iz '90), pola Evrope bi bili Srbi. Ovako nestajemo do poslednjeg za 50 godina (najduze).

Sveznam

pre 2 godine

Uskoro ce izaci novi non pejper: Vels kao i Skotska nisu vise u zajednickoj drzavi. Irci proglasavaju takodjer izlazak iz zajednicke drzave. Bice jos pejpera za ove zapadne lopure. Klin se klinom izbija.

AS

pre 2 godine

Prestanite da besplatno reklamirate penzionisane albanske plačenike! Neka se dele od Škotske,Velsa i Irske ako već uživaju u tome!

KINEZ

pre 2 godine

DO GOD STE UZ RUSE NEMA SANSI DA BILO STA ZAMISLJATE DA CE VAM SE ISPUNITI.DOK JE SVIJETA I VIJEKA NIKAD SE NISU VOLILI ZAPAD I ISTOK.

Milan63

pre 2 godine

Bolje da gledaju svoja posla umesto da rovare po Srbiji. Ode im, izgleda, Škotska, a uskoro i Irska. Nazdravlje!

Ja

pre 2 godine

Opet ovi, čoveče! Hoće li ikad sjahati sa nas!? Daj da nabavimo jednu A bombicu kao Kim Dzong Un, pa će klinac da nas napadaju i ucenjuju.

Tihi

pre 2 godine

Ајде ми да на пишемо нон пејпер за Велику Британију пошто Ирска очигледно није задовољна унијом са Енглеском жели самосталност и поновни повратак у Европску унију.

Pera

pre 2 godine

Elizabeta je srušila kraljevinu svoje sestre kraljice marije da bi uspostavila titovu komunističku državu?! Kakva je to tajna veza komunista i engleskog plemstva? Istina je zastrašujuća katastrofalna po elizabeta i britaniju a otvaranje počinje dakle svet će saznati da je pavelić fašista britanski špijun od 1926e a ostaše su formirane 1929e dakle jasenovac je tvorevina engleskog plemstva a hitlerove nećaka brinite hitler napisala je memoare uz obavezu da se objave posle njene smrti u kojima je navela dokaze da je hitler bio na obaveštajnoj obuci u engleskoj pre rata dakle i on je engleski špijun kao i veliki prijatelj čerčila braniti musolini još od pre rata...a jevreji rotšild su predvodili jevrejska bankare zajedno sa rokfelerimainvestiranju u hitler dovođenjem na vlast 1933e i kredite od 500 milijardi dolara koje su po završetku rata otpisali nemcima jer su od rata zaradili mnogo više! Danski institut za genetiku 2019e sproveo je istraživanje hitlerove daj i otkrio da adolf ima jevrejska uefa! Broz tito takođe je jevrejka it mađarske..posle ubistva kenedija engleski plemstva i jevreji potpuno kontrolišu ameriku! Britanija će biti restorana i s t i n o m !

grof01

pre 2 godine

Dezintegracija BiH ????!!!a ha ha ha ha NIKADA...nije moglo 90ih,sada NEMOGUĆE!!! Ono što je dezintegrisano i što se trenutno dezintegriše je srbija!!!Samo budala to ne vidi........

Penzionerj

pre 2 godine

Stim papirom mozete da obrisete, znate i sami sta. Vecite vucibatine, zlocinci, ubice. Nosite se! Docice i vama mecka na vrata, ubrzo.

ŠTA REĆI?! ALBANCI OTKRILI PLAN FRANCUSKE I NEMAČKE ZA  KIM?! NOVI "NON-PEJPER" NA STOLU, evo šta Berlin i Pariz navodno nude Srbiji!
Politika

ŠTA REĆI?! ALBANCI OTKRILI PLAN FRANCUSKE I NEMAČKE ZA KIM?! NOVI "NON-PEJPER" NA STOLU, evo šta Berlin i Pariz navodno nude Srbiji!

Prvi sastanak kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića biće održan sledećeg meseca (juna) u francuskoj prestonici - Parizu. "Albanian post" je navodno došao u posed dokumenta pod naslovom „non-pejper" koji precizira ne samo vreme sastanka, već i teme razgovora i ciljeve ove nove runde razgovora, koja je zamišljena kao završna runda i očekuje se da će biti završena pre februara 2022.

23.05.2021

20:07

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija