• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.05.2021

13:32

DEO OPOZICIJE SPROVODI LUSTRACIJU OD 6. OKTOBRA 2000. GODINE! Vulin: Fizički su ljude izbacivali na ulicu, nijedna institucija nije bila pošteđena!

Politika

DEO OPOZICIJE SPROVODI LUSTRACIJU OD 6. OKTOBRA 2000. GODINE! Vulin: Fizički su ljude izbacivali na ulicu, nijedna institucija nije bila pošteđena!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, povodom komenata dela opozicije o lustraciji, rekao je da je ona počela 6.oktobra 2000. godine, kada su, prema njegovim rečima, svi politički neistomišljenici DOS-a bili izbačeni iz svih državnih institucija

 

"Nisu se zamarali zakonskim formama, nisu se zamarali papirima, pismima, disciplinskim komisijama, izbacivali su fizički ljude na ulicu. Nijedna institucija nije bila pošteđena njihove lustracije. Sve su to već radili, sve to već doživeli", rekao je Vulin u Skuštini Srbije.

On je konstatovao da tadašnji DOS nije zadržao nijednog političkog neistomišljenika u državnim organima.


"Nisu oni kao predsednik (Aleksandar) Vučić omogućili da supruga opozicionog lidera postane važan državni faktor, funkcioner i predstavnik u međunarodnim institucijama. To nije mogao niko ni da pomisli", rekao je Vulin.

Naveo je da je posle 5.oktobra bilo nezamislivo da se kao neistomišljenik DOS-a neko zaposli u javnom preduzeću ili organu državne uprave ili bilo koji član njegove prodice.

Foto: Tanjug

Vulin smatra i da bi sada taj deo opozicije koji to najavljuje, možda bio još brutalniji u tom smislu, ukoliko je, kako je rekao, moguće biti brutalniji od onih koji su palili skupštinu i prebijali novinare.

On je naveo da su "Ðilas i Jeremić" na društvenim mrežama poručivali ljudima koji pišu komentare da će čistiti klozete.

"Kada bi imali priliku da završe lustraciju koju su započeli i koju su 12 godina sprovodili samo bi dodali još to da se zabranjuje političko angažovanje i kandidovanje na izborima svima koji ne pripadaju partijama DOS-a", rekao je Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija