• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.05.2021

13:53

NEPRIHVATLJIVO DA POLICAJCI OBEZBEĐUJU KRIMINALCE!

Politika

NEPRIHVATLJIVO DA POLICAJCI OBEZBEĐUJU KRIMINALCE!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je neprihvaljivo da policajci obezbeđuju kriminalce, navodeći da je odmah po postavljenju uputio depešu da zaposleni u MUP-u moraju da prijave svoje kontakte sa kriminalcima, te da će oni koji imaju, a ne prijave ih, biti disciplinski sankcionisani

 

Vulin je podsetio da postoje policajci koji moraju zbog posla da imaju takve kontakte, kojima je to obaveza i zadatak, ali ističe da se svaki takav kontakt mora prijaviti i mora biti odobren.

"Bilo je onih koji su govorili, pa to mi je prijatelj, rođak, viđam ga na slavi...To se mora prijaviti", rekao je Vulin.


On je preneo poslanicima u Skupštini Srbije da je uputio posle toga i drugu depešu, u kojoj je tražio da mu se dostavi spisak onih koji su prijavili kontakte sa kriminalcima.

"Svi koji nisu prijavili svoje kontakte sa kriminalcima posle toga su disciplinski sankcionisani", rekao je Vulin.

Ministar je kazao da je jedan broj policajaca prepoznat kao neko ko vrši obezbeđenje kod kriminalca, koristeći službeno oružje i službenu značku van radnog vremena.

"Do sada je bilo nađete ga, a on kaže, pa to mi je drug, povezao me je kolima, šta sam ja tu mogao? Posle ove depese biće i dela. Nisi prijavio kontakt, morao si, shodno tome ide disciplinska odgovornost. Neće se tolerisati to", poručio je ministra unutrašnjih poslova.

Foto: TV Pink printscreen

On je kazao da oni koji su disciplinski sankcionisani ne mogu da zadrže ni svoju značku, ni svoj status.

"Da je lako i brzo - nije, ali da postoji snažno opredeljenje unutar MUP-a da tako mora da bude, postoji", zaključio je Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dekduba

pre 2 godine

Bravo konacno da docekamo da neko progovori o kriminalu u policiji. Svaka cast Vulinu

dera

pre 2 godine

Ili smo pravna drzava ili kriminalna , nema trece .

Amater

pre 2 godine

PRVO TREBA RAZJASNITI STA JE KRIMINALAC I DO KOJE MERE TO DOSEZE...NEMOZES TI NEKOM ZABRANITI DA SE DRUZI I SA KRIMINALCEM AKO JE ON KRIVICNO ODGOVARAO I ODLEZAO KAZNU JER JE ON PO ZAKONU JEDNAK SA SVAKIM SLOBODNIM GRADJAINOM.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija