• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.05.2021

17:14

Stefanović prisustvovao promociji novih podoficira RV i PVO

Politika

Stefanović prisustvovao promociji novih podoficira RV i PVO

Podeli vest

U Domu Garde danas je održana promocija 89 novih podoficira Ratnog vazduhoplovstva (RV) i Protivvazduhoplovne odbrane (PVO), a ta klasa biće zapamćena jer je prva koja je došla iz civilstva, saopštilo je Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Nebojša Stefanović tokom svečanosti istakao je da je u pitanju klasa koja ulazi u istoriju kao prva koja je došla iz civilstva i da je zadovoljan jer je reč o mladim ljudima koje odlikuje izuzetna motivacija, navodi se u saopštenju.

Novi podoficiri su u profesionalnu vojnu službu primljeni iz građanstva a nakon selekcija po konkursu i uspešnog okončanja šestomesečnih usavršavanja za poslove održavanja sredstava u našim centrima za obuku i jedinicama.

Ministar Stefanović im je poručio da opredeljenje za karijeru starešine Vojske Srbije nije lako, te da vojska i zemlja od njih očekuju mnogo.

- Vaš posao biće održavanje naših letelica i protivvazduhoplovnih sistema. Svi se osećamo sigurno kad znamo da RV i PVO radi svoj posao. Naša Kopnena vojska zna da može da izvrši svaki svoj zadatak kada RV i PVO radi ono šta treba, ali niti piloti mogu da lete, niti PVO sistemi mogu da funkcionišu, ukoliko vi niste najbolji u svom poslu - rekao je on.

Stefanović je izrazio zadovoljstvo zbog posvećenosti i motivacije koje su do sada pokazali polaznici Kursa za podoficire, i istakao da posao u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije zahteva posvećene ljude koji iznad svega vole svoju zemlju.

- To je posao koji je više od profesije. Ovo je ujedno i velika prilika za mlade ljude, jer je naša zemlja ekonomski jača i možemo da nabavljamo najsavremenije sisteme i opremu i sa tim ćemo nastaviti i u narednim godinama - rekao je on.

Naglasio je da od mladih starešina očekuje da i u narednom periodu stiču nova znanja i veštine.

- Očekujem od vas da ćete dati veliki doprinos izgradnji još jače Vojske Srbije, jer samo jaka Vojska garantuje da će naša Srbija biti jaka, slobodna i nezavisna - rekao je on.

Najuspešnijima u klasi, vodnicima Dragani Gelić, Marku Ivanoviću i Ivani Stefanović, ministar je dodelio ručne satove.

Vodnik Dragana Gelić ocenila je da je period usavršavanja bio težak, ali zanimljiv i uzbudljiv, navodi se u saopštenju.

- Građani su oduvek bili ponosni na svoju vojsku, jer je srpska vojska uvek bila i ostala deo svog naroda - rekla je ona idodala da uspeh na Kursu i prve činove mladi vodnici duguju svojim instruktorima i starešinama koji su sa njima nesebično delili znanja i iskustva.

Polugodišnje usavršavanje organizovala je i sprovela Komanda za obuku dok je plan Kursa napravila Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na osnovu potreba za odgovarajućim specijalnostima podoficirskog kadra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija