• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.05.2021

11:34

CRNA GORA OPTUŽILA VUČIĆA ZA DRŽAVNI UDAR! Vučić: Srbija mora da bude uvek kriva, UVEK SU NAS GLEDALI KAO REMETILAČKI FAKTOR!

Politika

CRNA GORA OPTUŽILA VUČIĆA ZA DRŽAVNI UDAR! Vučić: Srbija mora da bude uvek kriva, UVEK SU NAS GLEDALI KAO REMETILAČKI FAKTOR!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je jutros optužen da je navodno izvršio državni udar u Crnoj Gori i ukazao da nije on rekao ko treba da bude mitropolit, niti izvršio udar na crkvu

- Jutros sam optužen da sam izvršio državni udar u CG i da se to neće promeniti sve dok me ne smene ovde, što valjda nije državni udar. Zašto? Jer je neko nešto rekao sa vladikama oko toga ko će da bude mitropoliti ili episkop - istakao je Vučić na sednici Glavnog odbora SNS.

On je ukazao da nije on njue posećivao patrijarha i da ne zna o čemu pričaju.

- Niti sam znao da oni (iz Crne Gore) posećuju patrijarha niti sam ja rekao ko treba da bude mitropoliti ili episkop, nego nisu oni izvršili državni udar ili udar na ckrvu, nego sam ja, koji pojma nema o čemu pričaju. Zašto je to tako, jer Srbija mora da bude kriva uvek i neće biti kriva samo ako ne bude pitala za 29 odsto svog stanovništva u CG. A u Severnoj Makedoniji Albanaci kojih ima 24 odsto imaju mnogo veća prava. I ako pitamo za prava 29 odsto svog stanovništva, to je valjda državni udar - zapitao je Vučić.

Kaže da ga i u Srbiji opzicija optužuje za svakakve gluposti, pa je tako, kako je naveo, jedan od "stručnjaka" rekao kako "Vučić tera Grčku da prizna nezavisno Kosovo, a Grčka neće".

- Laž je postao osnovni moto njihove politike - dodao je Vučić.
Nijedan nonpejper nisam podržao,jer su za nezavisnost KIM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbiju čekaju veliki pritisci i da će za sve biti kriva, kao i da nijedan non-pejper nije podržao pošto svi predviđaju nezavisno Kosovo.

- Navikao sam na to da sam postao personifikacija za sve. BBC dva dana drži tekst o non-pejperima, za koje sam ja kriv. Ni luk jeo, ni luk mirisao. Nijedan non-pejper nisam podržao, jer je u svakom od njih Kosovo nezavisno. I opet sam zbog nečeg kriv, a ko će drugi, kada oni to sami puštaju i rade da bi unosili dodatnu nervozu i da bi mogli da nađu krivca - rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora SNS.

Kaže da je opet on krivac, jer niko od tih zemalja još od nezavisnosti Srbije proklamovane 1878. godine na Berlinskom kongresu nije želeo snažnu Srbiju.

Dodao je da su uvek pravili premeštanje stanovništva, mešali se u sve i svašta, kontrlisali manastire još s kraja 19. veka do danas.

- Uvek su videli Srbiju kao remetilački faktor - rekao je Vučić i istakao da je cilj tih zemalja uvek bio da se Srbija smanji u svakom smislu i optuživali je za hegemonizam kad god je jačala.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 2 godine

Opet teorije zavere iz Crne Gore, bez ijednog dokaza.

Dragan

pre 2 godine

Crnogorski premijer Krivokapić ponizio je SPC i razočarao sve one koji su ga birali.

Dragan

pre 2 godine

E moj Krivokapiću, prodade ti svoje birače, srpski interes i veru u koju se kuneš.

Milan63

pre 2 godine

Srbija treba da gleda svoja posla i da osnažuje svoju nezavisnost. Diplomatski, ekonomski, vojno i na svaki drugi način. Srbija ne treba da bude američka banana država, kao većina država u okruženju, već da sa svima, ako žele, sarađuje. Ko hoće hoće, ko neće, ne mora. Mislim da Srbija ne sme nikako da se odrekne svojih strateških saveznika Rusije i Kine jer nas oni nikada nisu bombardovali i uništavali kao zapadne sile. Naprotiv. Štitili su teritorijalni integritet Srbije nasuprot razbojničkim pokušajima kosovskih Albanaca i njihovih zapadnih mentora da nas rasture kao državu i kao naciju. Svoje, ni milimetar, ne daju, a srpsko poklanjaju. Neće moći!

Zoran

pre 2 godine

Predsednice Vucicu,molim vas vec jednom pokazi zube ovim Montenegrinima ama isti reprecitetom uzvracaj Dubrovacku politiku Stvarno ako neko p*dne Srbija je kriva dosta vise bre

Jovana

pre 2 godine

Izgleda da su, Crnoj Gori, dežurni krivci za njene neuspehe , predsednik Vučić i Srbija!

Ivana

pre 2 godine

Optužio je Milo Đukanović kao što ga je optužio pre par godina da je hteo da izvrši antentan na Mila, to može samo bolestan čovek da izmišlja laži. Aleksandar Vučić će biti uz svoj narod u regionu, pomagati jer je to po Ustavu.

MILE

pre 2 godine

Ni novo crnogorsko rukovodstvo nije pokazalo elan da zna voditi zemlju - ovo je jedan od dokaza

Petar

pre 2 godine

Crna Gora samo optuzuje bez dokaza ne znam dokle ce...

SRBIJA NASTAVLJA DA RASTE! Vučić: Imamo najveću prosečnu platu u regionu
Društvo

SRBIJA NASTAVLJA DA RASTE! Vučić: Imamo najveću prosečnu platu u regionu

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je danas, obraćajući se članovima Glavnog dobora SNS, da Srbija danas ima najveću prosečnu platu u regionu, da su u odnosu na prošlu godinu porasle i trgovin i industrijska proizvodnja, te da će naša zemlja nastaviti da raste i da se bori da ponovo bude u vrhu evropskih država po stopi rasta

29.05.2021

11:25

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija