• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Objektiv.rs

31.05.2021

17:17

"TAJ ZAHTEV ĆE BITI ODBIJEN"! Dejan Vuk Stanković o pritiscima na Vučića da prizna nezavisnost Kosova!

Politika

"TAJ ZAHTEV ĆE BITI ODBIJEN"! Dejan Vuk Stanković o pritiscima na Vučića da prizna nezavisnost Kosova!

Podeli vest

Stanković smatra da je potez Španije da u Prištini otvori kancelariju za vezu deo pritisaka na Srbiju

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković je komentarišući saznanja da će 15. juna u okviru nastavka dijaloga između Beograda i Prištine od strane zapadnih moćnika biti izvršen pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prizna nezavisnost Kosova rekao da je to nešto očekivano, imajući u vidu njihovu dosadašnju politiku.

Mislim da taj pritisak postoji od starta i da će tada samo dobiti možda neki simbolički pojavni oblik koji će biti materijalizovan kroz neki sastanak na kojem će se insistirati na nezavisnosti Kosova. Uopšte uzev, od 2008. godine, pa na ovamo, svi naši političari na vrhu su bili suočeni sa jednim takvim zahtevom, tako da taj pritisak vidim kao kontinuitet njihove politike prema Kosovu i kao nešto što će se verovatno ponavljati verovatno u zavisnosti od okolnosti i u budućnosti – kaže Stanković.

HTELI BI VUČIĆA DA SATERAJU U ĆOŠAK! UOČI NASTAVKA DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE SVE ŽEŠĆI PRITISCI NA ZEMLJE EU KOJE NISU PRIZNALE LAŽNU DRŽAVU! Posle Grčke, na red došla i Španija!

On ističe da postojanje takvog zahteva i pokazuje da druga strana nije zapravo spremna za dijalog, kao i da će takav zahtev sa srpske strane biti odbijen.

Reakcija je već saopštena, i mislim da će taj zahtev biti odbijen, s tim što odbijanje tog zahteva ne isključuje mogućnost da se on ponovo ne pojavi kao deo politike zapadnih država. Dakle, zahtev će biti odbijen, on će biti verovatno ponovo postavljen u nekim drugim okolnostima, a to će biti ujedno i na neki način i jedna vrsta političke presude tom dijalogu, jer dijalog koji unapred sadrži rešenje nije dijalog. Tako da će oni, u principu, ističući taj zahtev pokazati da su negde za dijalog samo na rečima, a ne za dijalog kao jednu stvarnu političku proceduru putem koje se traži kompromisno rešenje između dve strane – ističe analitičar.

ONAJ KO MISLI DA MOŽE DA VRŠI PRITISAK NA VUČIĆA, UOPŠTE GA NE POZNAJE! Petković o žestokim pritiscima uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine!

Stanković smatra da je potez Španije da u Prištini otvori kancelariju za vezu deo pritisaka na Srbiju.

To je deo tih pritisaka na Srbiju, mislim da ni to nije trebalo isključiti ukoliko se uzme u obzir koliko evropska i američka diplomatija podržavaju nezavinost Kosova. Mislim da će se nastaviti sa takvim i sličnim političkim aktivnostima sve u cilju da Srbija prihvati sveobuhvatni pravnoobavezujući sporazum sa Kosovom i stavi tačku na kosovsku nezavisnost, odnosno da je prihvati – zaključuje on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sumadinac

pre 2 godine

Ako se tako nešto desi Srbija odmah može da otvori Ambasadu u Kataloniji i prizna nezavisnost Katalinije. Pa nek se onda Španci puše.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija