• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

03.06.2021

23:43

PROĆI ĆE KAO MILO! NAJAVLJUJU SE NOVE PROTESTNE LITIJE U CRNOJ GORI! Zdravko, lažove, ne damo svetinje!

Politika

PROĆI ĆE KAO MILO! NAJAVLJUJU SE NOVE PROTESTNE LITIJE U CRNOJ GORI! Zdravko, lažove, ne damo svetinje!

Podeli vest

Ako premijer Zdravko Krivokapić ne održi obećanje i ne potpiše Temeljni ugovor sa SPC, Srbi će ponovo organizovati litije za odbranu crkava i manastira

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, ako ne održi obećanje i ne potpiše Temeljni ugovor sa SPC, mogao bi da se suoči sa protestnim litijama, istim onakvim kakve su prošle godine srušile sa vlasti Mila Đukanovića!

Ovo kažu lideri stranaka koalicije "Za budućnost Crne Gore", koji upozoravaju da je Krivokapić odustajanjem od potpisa Temeljnog ugovora srušio osnovne principe koalicije koja ga je dovela na vlast. Prema njihovim rečima, Krivokapić je prekršio reč datu građanima i Srpskoj crkvi, zbog čega "narodu ne preostaje ništa drugo nego da se digne na proteste".

Vrlo neodgovorno

Lideri partija i pokreta koji čine koaliciju "Za budućnost Crne Gore" poručuju da se parlamentarna volja predstavnika naroda mora poštovati u svakoj prilici.

Rezolucija o "genocidu" u Srebrenici nije prošla

Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore nije podržao predlog rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici.

Predsednik Odbora Jovan Vučurović, koji je glasao protiv dokumenta i ponovio da se u Srebrenici nije desio genocid, pozvao je Skupštinu da ne usvoji rezoluciju. O njoj bi trebalo da se glasa naredne nedelje.

"Nepotpisivanje Temeljnog ugovora, neprikladan i neodgovoran odnos prema verujućim ljudima i SPC najveći je politički udarac koaliciji od strane premijera. Kad se potroši reč, izgubi poverenje i nekadašnja skromnost zameni umišljenošću, ličnom veličinom i važnošću, onda narodu ne ostaje ništa drugo nego da ustane i kaže da ga tako preko noći promenjen čovek više ne može predstavljati", navodi se u saopštenju, u kojem se Krivokapić podseća da je na vlast došao upravo glasovima Srba u Crnoj Gori.

"Ustupili smo mu prvo mesto na našoj listi, pobedili smo i izabrali Vladu koju je on predložio bez bilo kakvih konsultacija sa nama. Svesno smo postupali suprotno političkim zakonima modernih društava, sve iz vere i nade da je to čovek koji može da pogreši kao i svi mi, ali koji neće obmanuti, prevariti i okrenuti leđa svojima", piše u saopštenju.

I dok se Krivokapić ovim povodom nije oglašavao, direktor Društva za istraživanje politike Vladimir Pavićević kaže da se Krivokapić nije pokazao da je dobar kao premijer.

HIT Krivokapić napao Srbiju: Nemojte me zvati "mlakonja"!

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je juče da "veoma zabrinjavaju retorika i medijski navodi koji su usmereni protiv premijera Zdravka Krivokapića".

"U tome je učestvovao i sam državnih vrh Srbije, koristeći neprimeren rečnik poput 'mlakonja'. Ministri u srpskoj Vladi i funkcioneri SNS služe se terminologijom koja ne priliči duhu dobrosusedstva. Krivokapić je ne samo premijer jedne nezavisne države već i ugledni univerzitetski profesor", ističu iz ministarstva.

- Vlada Crne Gore pokazala je da je neuspešna i dezorijentisana. Ili ćemo imati nove ministre na čelu pojedinih resora, dok bi Krivokapić ostao premijer, ili će doći do razrešenja Krivokapića uz saglasnost skupštinske većine, bez odlaska na prevremene izbore. Potpisivanje Temeljnog ugovora jeste preko potrebno i neophodno. Za to postoji politička volja zainteresovanih strana, kao i želja građana svih vera i nacija. Prepreke ovom potpisivanju ugovora Krivokapić je sam stvorio više svojom dezorijentisanošću nego namerom, ali to i jeste pokazatelj da on nije bio dobar izbor za premijera - naglašava Pavićević.

Izgubio poverenje

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević kaže da Krivokapić više nema poverenje većine.

- Nećemo rušiti Vladu sa Milovim DPS, ali nećemo ni ćutati na kršenje izborne volje. Spremni smo da razgovaramo o rekonstrukciji Vlade, ali i o formiranju druge Vlade u okviru iste većine - naglašava Medojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jastreb

pre 2 godine

A šta ste očekivali? Pa crna gora je mafijaška tvorevina gde je svaka vlast uvezana sa trgovcima droge iz J. Amerike i od toga se oni finansiraju s tim što dobar deo završava u džepovima političara. Pa zar se ne pitate da jedina zemlja na svetu koristi državne brodove za transport narkotika i šta tu dodati??? Dodati samo to da imaju svoje eksponente na najvažnijim mestima u MUP, BIA, VBA... u Srbiji gde su pošteni srbi samo pešadija a ovi crnogorski mafijaši šefuju. Ali dok je glupih biće i ovakvih događanja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija