• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.06.2021

09:45

VUČIĆ SA SIJARTOM! Predsednik sa ministrom spoljnih poslova Mađarske razgovarao o evropskom putu Srbije i bilateralnoj saradnji /FOTO/

Instagram

Politika

VUČIĆ SA SIJARTOM! Predsednik sa ministrom spoljnih poslova Mađarske razgovarao o evropskom putu Srbije i bilateralnoj saradnji /FOTO/

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju bilateralne saradnje, evropskom putu Srbije, borbi na suzbijanju pandemije, tranzitnim kapacitetima, snabdevanju i korišćenju gasa, kao i strateškom partnerstvu dve zemlje u brojnim oblastima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika

Vučić je ocenio da su politički odnosi Srbije i Mađarske najbolji u istoriji i istakao da je važan doprinos unapređenju bilateralnih odnosa dao i izuzetan lični i prijateljski odnos sa predsednikom mađarske Vlade Viktorom Orbanom.

Predsednik Srbije je pohvalio mere koje Vlada Mađarske sprovodi sa velikom odlučnošću od početka pandemije, a radi sprečavanja njenog daljeg širenja, te zaštite zdravlja njenih građana i očuvanja ekonomije.

Istovremeno, Vučić se zahvalio Mađarskoj na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju pruža Srbiji na najvišem političkom nivou na evropskom putu, ali i kroz brojne programe obuka, razvojnu pomoć i slanje eksperata koji pomažu Vladi Srbije u procesu EU integracija.

 

 

- Posebno smo zahvalni na ličnom zalaganju ministra Sijarta i najviših zvaničnika Mađarske koji u svim prilikama ističu da Srbija mora što pre da se pridruži Evropskoj uniji - naglasio je predsednik Vučić i dodao da Srbija ostaje posvećena evropskom putu i sprovođenju reformi koje su deo tog procesa - rekao je Vučić.

Mađarski šef diplomatije Sijarto istakao je izuzetne odnose sa Srbijom, kao i blisku saradnju i prijateljske odnose dve zemlje koji su se ponovo potvrdili kroz izrazitu solidarnost i razumevanje tokom borbe protiv pandemije KOVID-19.

- Možete računati na kontinuiranu podršku Mađarske u procesu evropskih integracija - rekao je Sijarto i podvukao da će se dalje unapređenje saradnje između Srbije i Mađarske nastaviti preko brojnih zajedničkih aktivnosti u mnogim oblastima, kao i da će se podići na nivo strateškog partnerstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Katarina

pre 2 godine

Dobra saradnja sa Madjarskom je veoma bitna u daljem napredovanju nase drzave!

Nenad

pre 2 godine

Iskustva i podrška Republike Mađarske su od velikog značaju za našu zemlju na putu ka punopravnom članstvu u EU.

Jelena

pre 2 godine

Sve nacionalne manjine koje žive u Srbiji imaju sva prava kao da žive u svojoj matičnoj državi. Srbija će uvek biti majka, nikada maćeha.

Jelena

pre 2 godine

Raduje me to što imamo dobre odnose sa komšijama. Ti odnosi su sve bolji i jači zahvaljujući trgovinskoj razmeni i zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao i politika koju vode naše dve države što utiče na dobar položaj nac. manjina u Srbiji.

Jelena

pre 2 godine

Odnosi Srbije i Madjarske su izuzetni i zasnovani na poverenju i medjusobnom postovanju!

Natalija

pre 2 godine

Srbija ima izvrsne odnose sa severnim susedom. Mađarska ceni odnos Srbije prema njihovoj manjini i to je jedan od razloga sve intenzivnije saradnje.

Nata

pre 2 godine

Dobar odnos sa prijateljskom Madjarskom se svakim danom ucvrscuje. Jacanje bilateralne saradnje na putu Srbije ka EU samo dodatno produbljuje prijateljstvo.

Marija

pre 2 godine

Odlični odnosi dva rukovodstva će omogućiti veću saradnju dve zemlje i ova dva naroda, čemu su najviše doprineli predsednici zemalja, svojim redovnim susretima i aktivnim merama koje su povećale razmenu, ulaganje i trgovinu između Mađarske i Srbije.

Marija

pre 2 godine

Srbija je sa Mađarskom ostvarila uspešnu saradnju na više polja, a na obostranu korist i nastavlja se u isstom pravcu jer dobra saradnja ove dve susedne zemlje može da donose mnogo benefite ovim zemljama i da ojača ekonomiju i privredu.

Goran

pre 2 godine

Ono sto je najbitnije da su Madjari prijateljski nastrojeni Srbiji i njenom narodu

Ceca

pre 2 godine

Sa Madjarskom imamo odlicne odnose kao i uspesnu saradnju koja ce se nastaviti u buducnosti. Njihova podrska na nasem putu ka EU je od velikog znacaja.

Nemanja

pre 2 godine

U borbi protiv pandemije KOVIDA 19 je još jednom potvrđena dobra saradnja i prijateljski odnosi između dve zemlje.

Markic

pre 2 godine

Madjsrska moze da nam pomogne najviše oko EU...

TM

pre 2 godine

Srbija ima podrsku Madjarske,to je prednost u napretku za ulazak u EU.

Ana

pre 2 godine

Odnosi Srbije i Madjarske su veoma znacajni za dalji razvoj Srbije.

Tijana

pre 2 godine

Saradnja sa Madjarskom je jako vazna kao i ovaj razgovor. Nadam se dobrom ishodu.

Danka

pre 2 godine

Sa madjarskom imamo dobre politicke odnose i veliku robnu - trgovinsku razmenu a ne izostaje podrska na nasem putu ka EU.

Petar

pre 2 godine

Nadam se dobroj i uspesnoj saradnji Srbije i Makedonije.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija