• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.06.2021

14:23

VUČIĆ I PORFIRIJE SABORNO U ODBRANI SVETINjE KOSOVA I METOHIJE! Država i Crkva uputili snažnu poruku u odbrani srpskog naroda i svetinja

Politika

VUČIĆ I PORFIRIJE SABORNO U ODBRANI SVETINjE KOSOVA I METOHIJE! Država i Crkva uputili snažnu poruku u odbrani srpskog naroda i svetinja

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije su se sastali sa američkim izaslanikom Metjuom Palmerom i evropskim izaslanikom Miroslavom Lajčakom. Srbija je poslala vrlo jasnu i snažnu poruku a to je čvrst i nepokolepljiv stav u odbrani Kosova i Metohije i srpskih svetinja - ističe Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ponovio u više navrata da se Srbija zalaže za dijalog, za dogovor uz očuvanje nacionalnog interesa. Čime je jasno pokazao da se Srbija postavlja odgovorno i državnički i da se čvrsto bori za osnovne državne i nacionalne interese Srbije i srpskog naroda, pre svega za sigurnost i bezbednost našeg naroda i naših svetinja na Kosovu i Metohiji.

Njegova Svetost Patrijarh Porfirije i srpske vladike preneli su ohrabrujuću i čvrstu poruku, da je stav SPC poznat i da se na Kosovu radi o nezakonitoj secesiji dela teritorije i da ne postoji način da neko nametne takvo rešenje koje će prihvatiti nezakonitu secesiju. Od velike važnosti su reči srpskog Patrijarha Porfirija koji je rekao da je Kosovo i Metohija za Srbe ono što je Jerusalim za Jevreje, a Pećka Patrijaršija za Srpsku Pravoslavnu Crkvu ono što je Vatikan za Katoličku Crkvu i da su Kosovo i Metohija, Republika Srpska i Crna Gora od životne važnosti - ističe Đurđev.

Srbiji je potrebno strateško partnerstvo sa SAD i čini sve da se ono uspostavi uz poštovanje integriteta srpske teritorije i suvereniteta države. Prijateljstvo koje je utemeljeno pre više od 100 godine na kome su radili ne samo najveći svetski, američki i srpski naučnici Mihajlo Pupin i Nikola Tesla, nego i srpski svetitelji koji su to postali u SAD od svetog Nikolaja Velimirovića, svetog Mardarija Uskokovića do svetog Sevastijana. Prijateljstvo Srbije i Amerike vezuju i ova tri svetitelja. A danas njihovim putem prijateljstvo među državama i nacijama delatno afirmiše vladika Irinej Dobrijević - ističe Đurđev.
 
Veoma je važno istaći da snažne poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija dolaze u veoma važnom trenutku za srpski narod. Država i Crkva ne samo da su jedinstveno stali u odbranu srpskog naroda i srpskih svetinja, već su pokazali visok stepen odgovornosti i snažan duh sabornosti, stavljajući u fokus odbranu srpskog naroda i srpskih svetinja ma gde se on nalazio - zaključuje Đurđev.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dunja

pre 2 godine

Veoma je vazno jedinstvo crkve i drzave po najvaznijem pitanju za Srbiju.

jj

pre 2 godine

Snazna poruka koja dolazi iz crkve i drzave ohrabruje srpski narod na KiM da ostane i opstane na svom ognjistu.

nn

pre 2 godine

Odgovornost je svakako na svima nama...Raduje jedinstvo Crkve i drzave po kljucnom pitanju za nas.

Rade Pavkov

pre 2 godine

Tudje necemo svoje nedamo, za nase svetinje cemo se boriti dok disemo ! Pred pritiscima i ucenama Srbija pokleknuti nece !

Miki

pre 2 godine

Srbija će odbraniti svoje svetinje na Kosovu i Metohiji!

Aleksa

pre 2 godine

Jedinstvo crkve i rukovodstva Srbije nam je neophodno u očubanju Kosova i metohije!

Gale

pre 2 godine

Samo jedinstvom SPC, patrijarha Porfirija, predsednika Vučića i Vlade Srbije možemo očuvati svetinje i narod na Kosovu i Metohiji.

Jeca

pre 2 godine

I treba da budemo snazni i jedinstveni u ovim teskim danima za srpski narod!

Jovana

pre 2 godine

Veoma je pohvalnio i dobro što crkva i država deluju jedinstveno u odbrani srpskih svetinja , ali i celovitosti zemlje!

Siniša

pre 2 godine

Država i Crkva nikada nisu bolje sarađivale nego danas i to vodi ka borbi za bolji položaj Srpskog naroda u Srbiji i van njenih granica

Rade

pre 2 godine

Sačuvanje svetinja i poboljšavanje položaja Srba regiona je veoma bitno i država i crkva će da istraju u tom

Anamarija

pre 2 godine

Zahvaljujući Vučiću odnos države i crkve je danas najbolji i to vodi ka napretku i poboljšanju položaja Srpskog naroda u regionu

vesna

pre 2 godine

Ovo prijateljstvo je veoma vazno i znacajno za obe strane

Dragan

pre 2 godine

Mišljenje SPC je uvek bilo bitno a pogotovu sada daka je ova situacija i problem KiM.-a na dnevnom redu zapadnih sila.

Dragan

pre 2 godine

Tuđe nećemo svoje nedamo a za naše svetinje ćemo se boriti dokle god dišemo.

Dragan

pre 2 godine

Pred pritiscima i ucenama Srbija pokleknuti neće. Živela Srbija!

Sanja

pre 2 godine

Mir i stabilnost je na Kosovu i Metohiji je prioritet za koji se Srbija konstantno zalaže.

caca

pre 2 godine

Saradnja države i crkve je od velikog značaja kako bi se sačuvale naše svetinje!

Makisa

pre 2 godine

Samo slozno nema drugačije, i da se postuje rezolucija 1244....

caca

pre 2 godine

Za svoje svetinje,gde god da se nalaze,borićemo se zauvek!

caca

pre 2 godine

Uz pomoć crkve sačuvaćemo svoje svetinje,za koje ćemo se boriti doveka!

Lella

pre 2 godine

Država i SPC imaju isti interes kada je u pitanju KiM. Da sačuvamo teritoriju i srpske svetinje.

Viktorija

pre 2 godine

Srpske svetinje su srpske, kao što je i Kosmet srpski i niko nam ih ne može oduzeti.

MILE

pre 2 godine

Te svetinje su naše blago ,branićemo ih svim sredstvima

Minja

pre 2 godine

Jedinstvo države i crkve u ovom trenutku je od izuzetnog značaja za srpski narod i srpske svetinje.

Mia

pre 2 godine

Policija samo radi svoj posao a neka se svi drugi ljute koliko hoce, Srbija se razvija na svakom polju.

Anja

pre 2 godine

Prioritet nase zemlje su ocuvanje srpskih svetinja na KiM, ma koliko to smetalo Albancima.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija