• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.06.2021

09:54

OTVORENA KANCELARIJA JEDINISTVENE SRBIJE U PARALIJI! Palma: Tražiću od Grčke da ukine obavezan PCR test za građane Srbije!

informer.rs

Politika

OTVORENA KANCELARIJA JEDINISTVENE SRBIJE U PARALIJI! Palma: Tražiću od Grčke da ukine obavezan PCR test za građane Srbije!

Podeli vest

Danas otvaramo Kancelariju Jedinstvene Srbije u Paraliji i ovo je sedma godina kako radi Kancelarija JS u Paraliji. Prosle godine smo imali pauzu zbog korone. Ove godine doveli smo u Paraliju 600 ljudi, od toga 500 lekara iz 25 zdravstvenih ustanova od Novog Sada do Preševa. Mi smo navikli kada otvaramo Kancelariju u Paraliji da bude prisutno od 4.000 do 7.000 ljudi, ali ovog puta je to izostalo zbog epidemioloških mera u Grčkoj i ja se izvinjavam onim gradjanima iz Srbije koji su navikli da dođu, ali zbog mera nismo mogli da organizujemo kao svake godine i da zaigraju srpsko kolo na ulici u Paraliji, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

 

- Kancelarija Jedinstvene Srbije u Paraliji nikada se nije bavila politikom. Ovo je srpska kuća za sve turiste iz Srbije i nikada nismo tražili da li je neko član neke partije ili da se učlani u Jedinstvenu Srbiju, ako mu naša partija učini neku uslugu. Mi smo se ponašali kao doktori u skladu sa Hipokratovom zakletvom. Ko god se javio, ova Kancelarija mu je pomogla. Dešavalo se da neko mora da se vrati ranije kući zbog nekog problema i mi smo tu pomagali, a imali smo slučajeva i teških saobraćajnih nesreća , da ljudima obezbedimo i sanitetsko vozilo do Soluna, a kasnije dolazi sanitet iz Srbije i prevozi te naše gradjane do bolnica u Srbiji. Svake godine u ovu Kancelariju svrati izmedju 30.000 i 35.000 ljudi. Svi koji ovde svrate dobiju srpsku dunju rakiju, sok, kafu i da upoznaju gradjane iz drugih delova Srbije i da u našoj Kancelariji gledaju sportske prenose i navijaju za našu reprezentaciju i naše klubove - izjavio je Marković i dodao:

- Mi imamo maksimalnu podršku i gradonačelnika grada Katerini kome pripada Paralija i svih institucija u Grčkoj. Poslednjih dana građani Srbije su čuli da će Grcka možda da prizna nezavisno Kosovo i tu informaciju, koja nije bila tačna, smo ispravili i dobili potvrdu grčkih zvaničnika da se to neće desiti. Srpski i grčki narod su veliki prijatelji, ali nije dovoljno samo da se družimo, već i da pojačamo ekonomsku saradnju. 2019. godine sam tražio da oni turisti iz Srbije koji dodju više puta u isto odmaralište, da imaju poseban status i nižu cenu hotelskih usluga i imao sam obećanja ministarstva iz grčke regije Makedonije sa sedištem u Solunu za to, ali se desila korona i ostalo je da se to reši.

Foto: informer.rs

Prema njegovim rečima, sada je ogroman problem sa ulazom u Grčku, jer granica i prelaz Evzoni radi do 23 sata pa pravi pauzu do sedam ujutr.

- Građani Srbije ne smeju da čekaju na prelazu Evzoni zato što ce ove godine najviše turista od svih država, koji dolaze u Grčku, biti iz Srbije. Šta je još problem, Grčka treba da oslobodi srpske turiste obaveznog PCR testa i da oni na svoju zdravstvenu odgovornost donesu odluku da li će da dođu. PCR test košta 80 evra u Srbiji, kao i u drugim državama i onda za četveročlanu porodicu treba 320 evra za PCR testove, a za te pare mogu da iznajme apartman u Grčkoj za letovanje. Uputiću pismeni zahtev za to nadležnoj instituciji u Grčkoj. Grčka jeste član Evropske unije, i mora da poštuje pravila Evropske unije, ali ne i sve preporuke - istakao je predsednik Jedinstvene Srbije. 

ZAHVALJUJUĆI VIZIJI PREDSEDNIKA SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA, SRBIJA JE DANAS CENJENA I POŠTOVANA U CELOM SVETU 

- Ovde važi pravilo da se nose zaštitne maske, a mi u Srbiji imamo tu sreću da smo prva država koja je u ponudi imala četiri vrste vakcina protiv korona virusa i da smo prva država koja je stvorila preventivu kroz izgradnju novih kliničkih centara, bolnica i domova zdravlja i da toga nije bilo pitanje je gde bi smestili te korona pacijente. I moram i da pohvalim i predsednika Srbije koji je imao viziju da sve to obezbedi. I sada je Srbija, kao jedna mala država koja je imala negativnu medijsku etiketu, došla u situaciju da je svi cene u svetu i poštuju - rekao je Palma.

Foto: informer.rs

Građani mnogih zemalja, istakao je lider JS, su dolazili da se vakcinišu u Srbiji, kao naprimer iz Austrije, Nemačke.

- Mi smo bili u zdravstvenom smislu jači od Nemačke, ekonomski najmoćnije države u Evropi. I to ne može niko da nipodaštava i da kaže "to su pare građana Srbije i tako dalje". I da ne pričam o nekima koji to govore, zna se gde su u njihovo vreme otišle pare građana Srbije. U jedan džep kod jednog čoveka, koga su na sreću gradjani Srbije prepoznali kao zlo i on više ne moze biti ni predsednik kućnog saveta. Danas je svako ko pređe srpsku granicu ponosan, jer Srbija više nije ono što je bila pre 10 ili 12 godina. Mi moramo i se borimo kako da zaposlimo sve koji nisu zaposleni, ali i tu prednjačimo i tu smo najbolji na svetu, Srbija je prava destinacija koja daje sigurnost kapitalu i koja ima zdravstvenu sigurnost, političku stabilnost i medjunarodnu popularnost. To nema nijedna država na svetu - rekao je Dragan Markovic Palma.

Otvaranju Kancelarije Jedinstvene Srbije u Paraliji prisustvovali su i narodni poslanici Jedinstvene Srbije Života Starčević i Đorđe Kosanić, funkcioneri te stranke kao i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ko je ubio novinara Milana Pan

pre 2 godine

Jagodinski Kingpin razvija inostrani biznis.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija