• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.06.2021

08:13

VUČIĆ I BRNABIĆ VEČERAS NA SEDNICI SB UN! Premijerka: Verujem da će izlaganje predsednika biti istorijsko i da će naš narod biti ponosan!

Politika

VUČIĆ I BRNABIĆ VEČERAS NA SEDNICI SB UN! Premijerka: Verujem da će izlaganje predsednika biti istorijsko i da će naš narod biti ponosan!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić učestvovaće danas na sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj će biti predstavljen izveštaj Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu


Premijerka Brnabić izjavila je za Tanjug da je Savet bezbednosti UN pokazao ogromno poštovanje prema predsedniku Vučiću jer su omogućili da se, mimo svih protokola, priključi onlajn.

"Ponosna sam jer ću u ovim teškim trenucima za našu zemlju biti zajedno s predsednikom tokom sednice Saveta bezbednosti UN. Verujem da će izlaganje predsednika biti istorijsko i da će naš narod biti ponosan", istakla je premijerka Brnabić.

Sednica SB UN počeće u 21 sat, a zbog pandemije korona virusa biće održana video linkom.


Na sednici će biti predstavljen izveštaj Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, glavnog tužioca Serža Bramerca i predsednika Karmela Adijusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marica

pre 2 godine

Vučić uvek održi govor koji posle svi prepričavaju, ponosni smo na njega.

Joka

pre 2 godine

Predsednik Vučić je uvek branio interes i stavove svoje države i svoga naroda. Predsednikovo uključenje na sastanku Saveta bezbednosti će biti ubeležen kao istorijski trenutak jednog predsednika koji verno brani svoj narod.

MilosObilic

pre 2 godine

ZAŠTO BOSNA I HERCEGOVINA NE MOGU BITI VIŠE UNITARNA MULTIETNIČKA ZAJEDNICA…? BiH je bila multietnička zajednica u Jugoslaviji – dok je koheziona snaga zajedništva proizilazila iz samoupravne radničke ( klasne…!) svesti, koja je bila: iznad svake verske i nacionalne svesti. U takvim okolnostima : gde je dominantan oblik bila društvena svojina na sredstvima za proizvodnju, a glavni produkcioni odnos: SAMOUPRAVLJANJE, lako je bilo izgrađivati multietničke odnose I multikulturalnost : koja se ogledala u filmu, sportu a posebno u muzici, gde se najviše ispoljavala…! Uvođenjem kapitalističkih odnosa i privatne svojine kao dominantnog oblika u privredi, gde je PROFIT glavni pokretač svega a ne zadovoljavanje POTREBA GRAĐANA, iz korena se menjaju I politički odnosi gde se zakonito raspada multietnička i multikulturalna zajednica, jer je ona sada zasnovana na: VIŠESTRANAČKOM POLITIČKOM SISTEMU, gde zakonito svaka etnička grupa – pravi za sebe svoju političku stranku… Jer vise ih ne veže KLASNA SVEST I pripadnost, već isključivo NACIONALNA ( kako u politici, tako i u kulturi, privredi, bezbednosti i sportu…) Svaki pokušaj u ovakvim ( buržoaskim…) okolnostima , uspostavljanje nekakve UNITARNE ZAJEDNICE, neminovno vodi u dominaciju jedne nacije a samim tim i do sukoba unutar takve veštačke ( prisilne…) zajednice, i na kraju do … - RATA…! Dokazaću vam vrlo jednostavnim pitanjem, da su muslimani iz Bosne u SUŠTINI izazivači rata u BiH...! "Ako bi SUTRA SVI SRBI iz Republike Srpske, kolektivno prešli iz Pravoslavlja u Islam, da li biste - pucali na njih"....? Odgovorite mi....? Ako imate "herca"...? Ako kažete: da ne biste tada pucali na Srbe, ako kolektivno pređu na islam: TO ZNAČI - DA VAMA nije odgovarala multietnička i multikulturalna Bosna kakva je bila u SFRJ i da ste: 100% odgovorni za izbijanje rata u Bosni...! Ako mi kažete: Da biste i onda pucali na Srbe... - to samo znači da ste FAŠISTIČKO društvo i fašistička TOTALITARNA zajednica, koja ne ume da organizuje privredno ekonomski život u BiH na načelima demokratskih principa te Vam je zato POTREBNA PLJAČKA drugih naroda i njihovih privrednih i finansijskih resursa. Dakle...? Jeste li izazivači rata u BiH...? Odgovor je: DA...Muslimani su izazivači rata u BiH...!

Filip

pre 2 godine

Verujem u Vucica i njegove govornicke sposobnoati,nadam se da ce sve biti dobro za nas!

Ceca

pre 2 godine

Jedva cekam da cujrm sta ce im Vucic reci,ocekujem da ce reci sve sto treba na ovu temu. Ne vidim iskreno neku pravednu presudu za druge ucesnike rata

Janko

pre 2 godine

Predsednik uvek odrzi lep govor i bice u korist nase zemlje!

Damjanka

pre 2 godine

Ово је велика част и за председника Вучића и за Србију.

Milos

pre 2 godine

Izuzetno velika cast koja je ukazana Srbiji i Predsedniku koji ce nas predstavljati, nadam se da ce na pravi nacin odgovoriti izazovu koji je pred njim.

srculence15

pre 2 godine

Ponosni na Srbiju, ponosni na naseg predsednika i premijerku, tu smo zato sto radimo i borimo se.

Vesna3112

pre 2 godine

Ovo ce itekako biti od istorijske vaznosti za nasu zemlju

Vesna3112

pre 2 godine

Imamo potpuno poverenje u naseg presednika i znamo da ce dati sve od sebe i ovim razgovorima

Vesna3112

pre 2 godine

Vucic nas nikad nije razocarao pa nece ni sad

Nikola

pre 2 godine

Kao i uvek, Vučić će biti iskren i braniće interese našeg naroda.

Mira

pre 2 godine

Ovaj sastanak je bitan za Srbiju i za njen narod, a verujući u Vučića, zastupaće naše interese.

Maja

pre 2 godine

Važno izlaganje Vučića, a znajući da su njegove govorne sposobnosti odlične, verujem u njega. Znam da će se zalagati za naše interese.

Tina

pre 2 godine

Vrlo vazan sastanak za Srbiju i jasno je da ce Vucic uspesno, kao i uvek, zastupati interese Srbije, vazno izlaganje predsednika, ocekujemo pozitivne rezultate.

Sonja

pre 2 godine

Veliko postovanje naseg predsednika od strane SB UN. Odgovorno vodjenje politike dovelo je do ovakvog postovanja predsednika Srbije.

Julija

pre 2 godine

Vucic se uvek zalaze za interes Srbije i gradjana, verujem da ce tako biti i veceras. Velika je cast i zadovoljstvo da prisustvujemo na jednom ovako vaznom dogadjaju.

Julija

pre 2 godine

Nadam se da ce sastanak proteci u najboljem redu, a verujem da ce Vucic odrzati najbolji govor do sada i da ce za Srbiju uraditi sve sto je u interesu.

Milan

pre 2 godine

Jos jedna potvrda da su predsednik i Srbija uvazeni. Na prvo mesto bezbednost pa sve ostalo.

Ana

pre 2 godine

Verujem da cemo svi biti preponosni na to izlaganje predsednika Vucica, jer svi znamo da on najbolje stiti interese Srbije.

Peki

pre 2 godine

Zna se da je Hag antisrpski sud i da je osnovan samo zbog toga da se Srbi prikažu kao zločinci.

Neša

pre 2 godine

Mnogo toga ima da ima kaže Vučić o funkcionisanju suda za Srba u Hagu.

Aca

pre 2 godine

Ne može se imati poverenje u sud koji je osnovan sa namerom da sudi samo Srbima za nepostojeće stvari!

Ana

pre 2 godine

Velika je cast za nasu zemlju sto nas predstavlja ovako cenjen i uvazeni predsednik Srbije.

Jovan

pre 2 godine

Ponosan sam kad god Vučić zatua Srbiju u svetu jer znam da više nećemo biti poniženi.

Nikola

pre 2 godine

Vučić će svakako ući u istoriju kao jedini predsednik koji se istinski zalagao za uspeh svoje zemlje.

Nik

pre 2 godine

Da nam je u svakom gradu Srbije po jedan Vučić mi bi bili najbolja zemlja na planeti.

Vlajko77

pre 2 godine

Praticemo naseg predsednika Vucica veceras ! Zivela Srbija !

Ana

pre 2 godine

Jako vazan dan za Srbiju, raduje me cinjenica da je Vucic i sa UN u odlicnim odnosima

Vesna

pre 2 godine

Bas je lepo kada se cuje da je cenjen nas predsednik Vucic svuda u svetu

Kaca

pre 2 godine

Ne znam kada to nismo bili ponosni na Vucicev rad i izlaganje,kada se covek bori svim silama za dorobit Srbije i svih nas

Pametnica

pre 2 godine

Vazno je da smo deo sednice, Vucicu je diplomatija jaca strana.

Marijo

pre 2 godine

Nije vise Srbija mala i nebitna zemlje. Sa ovim rukovodstvom postajemo mnogo bitniji i kao zemlja kvalitetniji. Ovo govori samo u prilog tome...

Grada

pre 2 godine

Svaka cast. Ovo pokazuje samo koliko Srbija postaje postovanija zemlja od strane sveta.

Damjan

pre 2 godine

Srbija nastavlja da unapređuje saradnju sa UN u svim oblastima, sa fokusom na bezbednost.

Nadica

pre 2 godine

Ni malo sumnje nema, da predsednikov govor nece biti istorijski! Svaki njegov govor, poduhvat i sva dela su istorijska!

lana

pre 2 godine

Ovo je pokazatelj da se poštuje reč predsednika Srbije.

Tara

pre 2 godine

Srbija ima dobrog i pravednog predsednika koji se lavovski bori za interese Srbije. Nema sumnje da je Srbija na pravom putu i da će se zalagati za napredak i razvoj. Dobra saradnja sa UN je od velikog značaja za budućnost Srbije, a znajući Vučićeve govorničke veštine, sigurna sam da će Srbiju predstaviti u pravom svetlu.

Jelena

pre 2 godine

Verujem u Vućića, da će na pravi način reći sve što treba! Velika je privilegija uključiti se na sednicu Saveta bezbednosti UN!

Ana

pre 2 godine

Svi ocekujemo govor predsednika, kao sto je rekla Ana svi ce biti ponosni na njega kao i do sad.

Sonja

pre 2 godine

Nas narod treba da je uvek ponosan na ovakvog predsednika.

Sandra

pre 2 godine

Ovakvom predsedniku treba da smo zahvalni i da se divimo, malo ko je ovo uradio za narod.

Milos

pre 2 godine

Niko nije uradio ono sto radi Vucic, svaka mu cast!

Rajko

pre 2 godine

Današnji dan je pokazao kakva je saradnja sa Hagom, svaku žalbu koju je uputio neki Srbin završena je tako što je svaki dobio samo veću kaznu! Verujem da će predsednik Vučić imati šta da kaže o ovome večeras.

Milica

pre 2 godine

Nije u redu konačna presuda za Ratka Mladića, a šta je sa drugima koji su pušteni na slobodu?

Natalija

pre 2 godine

Treba da budemo ponosni jer i pored velikih pritisaka, naša sadašnja vlast nije nikoga izručula u Hag.

Natalija

pre 2 godine

Nekad je Hag bio iznad svih zakona u Srbiji zato sto je to dozvolila predhodna vlast ,a sad je Srbija iznad svih ,Hag vise i ne postoji za nas !!!

Ee

pre 2 godine

Medjunarodno pravo pokazalo se nije jednako i isto za sve države, označiti Srbe za krivce rata koji se zbio na prostoru bivše Jugoslavije ne donosi ništa dobro jer selektivna pravda neće dobeti trajni mir. Veoma važno da se oglasi predsednik RS i kaže ono što misli velika većina Srba.

Sanja

pre 2 godine

Srbija je sve optužene za ratne zločine isporučila Hagu. Sada je red da se zadovolji pravda i da se zločincima koji su vršili teror nad našim narodom sudi!

Iva

pre 2 godine

Srbija zaslužuje da bude predstavljena na najbolji mogući način.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija