• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.06.2021

15:36

OBRADOVIĆ ODUŠEVLJEN DIJALOGOM: Današnji sastanak najbolji!

Tanjug

Politika

OBRADOVIĆ ODUŠEVLJEN DIJALOGOM: Današnji sastanak najbolji!

Podeli vest

Lider Dveri Boško Obradović rekao je danas da je na sastanku Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca, dogovoreno da sledeće nedelje budu prisutni i urednici informativnih programa RTS-a i RTV-a



Obradović je ocenio da je danas bio najbolji i verovatno najvažniji sastanak od početka tog dijaloga, s obzirom da je bilo reči o medijima, slobodi medija i ravnopravnom tretmanu svih budućih učesnika na izborima.

- Nadamo se da ćemo razgovarati i sa drugim nadležnim ljudima u medijskoj sferi, jer je opozicija saglasna da je pitanje medija najvažnije i, ako tu postignemo dogovor, verujem da će sve druge teme biti lakše dogovorene - rekao je Obradović Tanjugu.

Ističe da je važno da se ravnopravan medijski tretman dobije, ne samo u toku kampanje, već najmanje šest meseci pre prvih sledecih izbora.

- Nadam se da već iduće nedelje možemo da kažemo da smo neke stvari na tom planu pomerili sa mrtve tačke kroz razgovor sa glavnim i odgovornim urednicima informativnog programa RTS-a I RTV-a i to ocenjujem kao jedan ozbiljan pomak u dijalogu - istakao je Obradović.

Mišljenja je da takve razgovore treba obaviti i sa predstavnicima i ostalih televizija sa nacionalnom frekvencijom, ali i sa urednicima najtiražnijih novina.

Na pitanje kada se nastavlja dijalog na kojem učestvuju međunarodni posrednici, Obradović kaže da u tom smislu mora da izrazi zabirnutost, jer taj dijalog kasni.

- Ono što je dogovoreno na onlajn konsultacijama na kojima sam lično prisustvovao je da će oni doći uživo u Beograd. Bilo je reči da to bude krajem juna ili početkom jula i da ćemo tada nastaviti taj direktan dijalog između vlasti i opozicije, uz posredovanje delegacije EP - rekao je lider Dveri.

Obradović smatra da oba koloseka treba ujediniti u jedan dijalog između vlasti i opozicije i da se donese zajednički sporazum o poboljšanju izbornih uslova, čiju bi primenu pratio nadzorni organ.

- Nemam nista protiv koji će kolosek biti bolji, ali u ovom trenutku ovaj u Narodnoj skupštini bez stranaca radi intenzivnije i kvalitetnije - zaključio je Obradović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija